Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1949 návštěvníků)

ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla

5.0
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla

Potřebné ingredience

Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva

Postup přípravy

Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.

Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.


Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!


P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!


Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .

můj letošní výtvor 2010

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Levla 19. 12. 2010, 14:15
Děkuji Vám Ladi za odpověď, ale našla jsem tady na mimibazaru v této diskuzi, jak zkaramelizovat velmi rychle salko a výsledek je opravdu úžasný. Salko jsem vylila do sklen. misky vyšší a dala do mikrovlnky na nejvyšší stupeň a samozřejmě to hlídala. V momentě když to začne pěnit tak do 2/3 tak to vypnu, promíchám a takto to udělám dokud néní barva salka hnědá. Podotýkám stále koukat a hlídat!!! Salko má konzistenci pudinku, no prostě nádhera. Děkuji za tuto vychytávku. Krásné pečení Všem. (Y)
vendulik 19. 12. 2010, 19:12
@Levla já jsem také našla tuhle radu, ale to už se mi salko vařilo v hrnci, tak jsem se rozhodla, že to takto zkusím příště, tak jsem ráda že to funguje jak píšete, příště si ušetřím čas ,-)
Levla 19. 12. 2010, 12:13
Ahoj, rohlíčky vypadají úžasně, a i tak určitě chutnají (clamp) (Y). Mám jeden dotaz, doma jsem našla salko z Lidlu, které má perforované víčko na odtrhávání. Můžu toto salko také vařit, nebo to musí být s pevným víkem??? Krásné svátky
akires 22. 12. 2010, 11:16
@Levla Paní Lenko, já to salko v lidlu taky koupila a uvařila normálně jako bez perforovaného víčka a krásně se uvařilo taky.
ladulka.035 19. 12. 2010, 12:27
@Levla Leni ,ráda bych Vám poradila ,ale nemám s tímto salkem zkušenost *-) *-) *-) ,možná se někdo do diskuse zapojí a poradí :^) ,jinak Vám přeji též krásné svátky (banky) (silvestr2)
mumlina 19. 12. 2010, 10:57
Zdravím Ladi, tento Váš recept mě moc lákal,tak jsem ho musela zkusit,těsto se trochu trhalo,ale přes mikroteňák to šlo válet dobře, udělala jsem i druhou dávku,ale nějak jsem spěchala a místo 140 g hery jsem dala celou tak to bylo dost tučné ale lépe se s těstem pracovalo, Ze Salka jsem taky měla strach,vařila jsem ho poprvé v životě,ale dopadlo to výborně,vařila jsem ho 3 hodiny, vše dopadlo OK,cukroví se salkem jsem dala zmrazit a výborně se pak na to chytala čokoláda,výborný příště budeme dělat zase, děkuji za inspiraci a krásné vánoce (andel) (darecek)
ladulka.035 19. 12. 2010, 12:29
@mumlina Není zač (kolednici) (banky) (novy rok)
JITULE40 19. 12. 2010, 8:34
letos jsem je taky zkusila,jsou hříšné [A] [A] a sklidila jsem pochvalu,protože všem chutnají (zajic) (zajic)
anaba 17. 12. 2010, 17:51
tak tyhle rohlíčky taky milujeme |:o) |:o) |:o)letos budou ze dvou dávek ,-) ,-)
ladulka.035 19. 12. 2010, 12:28
@anaba (L) (banky) (darecek) (silvestr)
Almondea 17. 12. 2010, 11:26
Jak na salko - salko je potřeba vařit mnohem déle, nejlépe tak 5-6 hodin. Pak je krásně tuhé ( dá se normálně krájet nožem) a výborně se s ním pracuje. Vaření 2 hodiny je opravdu hrozně krátká doba. (hello) (Y) Krásné vánoce všem!! (kolednici) (andel) (banky) (novy rok) Lucie
Lennie 19. 12. 2010, 15:44
@Almondea Musím vám oponovat, vařila jsem ho včera hodinu a třičtvrtě normálně v hrnci ponořené ve vodě a dnes bylo krásně zkaramelizované a krém z něj naprosto super (F)
ALAL 17. 12. 2010, 10:17
Skvělé cukroví , vloni jsem dělaa jednu dávku a letos radši hned dvě.. Děkuji za super recept
ladulka.035 19. 12. 2010, 7:03
@ALAL Ali není zač (L) (koule) (koule) (koule)
100ml 17. 12. 2010, 9:59
Ja davam vlažske ořechy
Alamapa 17. 12. 2010, 9:19
Dobrý den jen se chci zeptat to salko se vaří zavřené??? Nějak mi ta info unikla. Pokud ano, celé ponořené, bublat tři hodiny?? :-) :-)
100ml 17. 12. 2010, 10:02
@Alamapa cele ponořene na ležato a asi každou pul hodinku vždy otočim,probublavat na mirnějším ohni a ja vařim jen 2 hod. a stačito,necham do druheho dne pak otevřu
Alamapa 17. 12. 2010, 10:34
@100ml Moc děkuji. Už jsem chtěla s pečením tedy krom slepován í ořechů skončit, ÁLE ta diskuze k tomu mě nějak nenechá sedět. ,-)
Vojtula 17. 12. 2010, 1:08
(clamp) (clamp) (clamp)
4holky 17. 12. 2010, 0:58
Dobrý den, snad mohu poradit jak na Salko. Tímto krémem plním medovník, a v receptu byla rada právě ohledně vaření. Salko vlijete do misky a dáte do mikrovlnky na 5 min při 750 °C. Při prvním pokusu jsem raději vše hlídala, každá mikrovl. může pracovat jinak. Po 5 min promíchat a případně ještě chvilku "mikrovlnit". Používám skleněnou misku, takže je celý proces dobře vidět. Ještě nikdy jsem mléko nespálila, a i když jsem dost nešikovná, krém se vždy povedl.
ladulka.035 19. 12. 2010, 7:01
@4holky Taky vyzkouším ,doufám ,že vaření v mikrovlnce bude mít stejný efekt jako vaření ve vodě :-$ :-$ :-$ ,díky za zlepšovák (L)
petra.l 18. 12. 2010, 13:42
@4holky Tak tohle asi vážně zkusím (Y) (Y) (Y) Také zkaramelizuje a ztuhne?
kubula21 16. 12. 2010, 16:03
Opravdu nejúžasnější cukroví, co jsem kdy dělala. Už jsem je pekla minulý rok a pro převeliký úspěch dnes peču dvojnásobnou dávku ,-) Děkuji za něj mnohokrát a krásné Vánoce (F)
-Popelka- 16. 12. 2010, 12:57
Tak já taky pohořela na Salku. Krém mi začal téci v půlce zdobení, ještě k tomu se srazil +o( Vařila jsem skoro 3 hodiny! A stejně bylo hodně tuhé jen v půlce... Ponořené jsem ho měla celou dobu, tak nevím. Ale nazdobila jsem, teď je mám venku, večer dám polevu. Třeba to ta čokoláda trochu podrží a nebude to na stole téct *-)
Dáša Z 16. 12. 2010, 11:13
Prostě super receptík,dělala jsem z másla (Y)a chutnalo to všem dokonce i tatínkovi co není na sladké :-) (Y) (Y) (hello)
ladulka.035 19. 12. 2010, 6:59
@Dáša Z Děkuji ,těší mě ,že chutná :-) i tatínkovi ,-) (L) |:o) |:o) |:o)
LucieH77 15. 12. 2010, 21:29
Dobrý večer, tak rohlíčky mám upečené a mohu jen potvrdit, že jsou vskutku výtečné. Po přečtení diskuse jsem se tedy dost bála, ale k mému potěšení, těsto se mi krásně spojilo (bylo přesně podle receptu - tuk hera), vyválela jsem ho po malých kouskách jen tak bez igelitu, vykrájela jsem asi 4 plechy a ani jeden rohlíček mi neprasknul. Salko jsem tedy vařila poprvé, zkaramelizovala, vyšlehala jsem máslo a pak podle potřeby přidávala karamel a dobrý. Zítra si pro ně přijede kamarádka, věřím že jí budou chutnat, pro nás peču o víkendu. Moc děkuji za vynikající recept, za pomoc a rady a přeji všem Krásné a veselé Vánoce! Lucka (stromecek)
ladulka.035 16. 12. 2010, 7:20
@LucieH77 Lucko těší mě ,že jste s těstem neměla problémy a že chutná :-) :-) ,snad budou chutnat i kamarádce |:o) .Přeji Vám též krásné Vánoce (banky) (pohoda) (novy rok)
s-arka 15. 12. 2010, 18:31
Tak jsem letos opět dělala a opět nezklamaly (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) Opravdu famózní záležitost (clamp) (clamp) (clamp)
ladulka.035 16. 12. 2010, 7:17
@s-arka Děkuji (L) (zima) (snehulak) (banky) (darecek) (silvestr)
reginek 15. 12. 2010, 12:07
chci se prosím zeptat, zda se dá ještě zachránit řídký krém, bohužel řídké salko (6) (vařila jsem ne celé ponořené do vody. A hned jsem to frkla do másla, takže asi vyhodit a znovu? moc děkuji
hanyhany 15. 12. 2010, 15:38
@reginek mě se to loni stalo taky :-@ udělala jsem z toho šuhajdy a z půlky jsem do nastavila pudinkovou kaší - jako když dělám karamelový krém na dort... (F)
Zdenulinka 14. 12. 2010, 15:20
Chci se prosím zeptat,mohu si Salko uvařit třeba i den předem? A myslíte, že když budu o víkendu rohlíčky plnit, že do Vánoc v chladu v pohodě vydrží? Moc díky :-)
ladulka.035 14. 12. 2010, 18:37
@Zdenulinka Zdeni ,když je budete plnit jak píšete o víkendu a budou v chladnu ,tak určitě vydrží a Salko může být uvařeno dopředu ,v uzavřené plechovce se mu nic nestane |:o) |:o) |:o)
ppetru 14. 12. 2010, 10:35
Rohlíčky jsem udělala a jsou výborné, jen se mi jich pár polámalo, jak je to křehké.......možná příště také přidám vajíčko (Y) (Y) (clamp)
ladulka.035 15. 12. 2010, 6:31
@ppetru (L) (L) (L) (kolednici) (banky) (stromecek)
ledvinový kamínek 14. 12. 2010, 7:58
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jak jste dělala ty kytičky.Děkuji
ladulka.035 14. 12. 2010, 12:48
@ledvinový kamínek Leni ,jestli myslíte ten můj letošní výtvor ,tak to jsou naplněné mini košíčky :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie