(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
juvo
(upraveno)
8. 12. 2011, 17:40
Dobrý den, recept mě zaujal, chystám se dělat, jen prosím, jaké ořechy - vlašáky či lískové?
pudelka
(upraveno)
10. 12. 2011, 17:35
@juvo
Já pekla rohlíčky v loni a dávala jsem vlašské ořechy a teď jdu na ně znova, byly vynikající
Blankavo
(upraveno)
8. 12. 2011, 8:45
poradte mi prosim co se dava do kremu za maslo, normalni maslo nebo hera? Dekuju
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2011, 13:44
@Blankavo
Blani do krému jedině klasické máslo .
ZuzuleJ
(upraveno)
8. 12. 2011, 9:30
@Blankavo
Do krému bych určitě dala obyčejné máslo, já osobně ho dávám, heru jsem nezkoušela.
apotheke82
(upraveno)
9. 12. 2011, 9:44
@ZuzuleJ
do kremu jedine maslo heru jen na peceni
Suja
(upraveno)
6. 12. 2011, 13:22
Muuni
(upraveno)
5. 12. 2011, 11:26
Nejlepší je,koupit si již hotový karamel místo salka a vařit se stím. Letos jsem zjistila že už ho prodávají .Je ve stejné plechovce jako saloko,pouze má hnědou barvu. Karamel uvnitř je krásně hustý,takže na krém ideální a stojí stejně korunek!!!!!
nellies
(upraveno)
10. 12. 2011, 21:24
@Muuni
ja taky koupila ten karamel misto salka...takze tento karamel uz se nemusi varit 3 hodiny,je hned k pouzití bez vaření?
saleen
(upraveno)
3. 12. 2011, 17:21
Laďko,mohla bych těsto upéct ve fofmičkách
ladulka.035
(upraveno)
5. 12. 2011, 7:41
@saleen
Ivi mohla ,já jsem minulý rok použila formičky košíčků a vypadalo to super .
violka60
(upraveno)
25. 11. 2011, 17:56
Rada by som vedela asi kedy robíte rohlíčky a ako ich uskladňujete? Aby som nemusela všetko robiť dva dni pred sviatkami - tento rok vyšli nedobre na víkend.
ladulka.035
(upraveno)
29. 11. 2011, 12:33
@violka60
Rohlíčky dělám 2 až 3 týdny dopředu ,hotové je dám do mrazničky a pak jenom vytahuji podle potřeby .
Zuzinečka
(upraveno)
24. 11. 2011, 15:35
Opravdu nejchutnější cukroví,alepsoň pro mě. Dokonce zvítězilo nad vanil. rohíčky ,které se u nás jí po kilech Sice se s těsto nepracovalo až tak dobře,ale stojí to za to
ladulka.035
(upraveno)
25. 11. 2011, 15:53
@Zuzinečka
Zuzko jsem ráda ,že chutnají
xxxluciexxx
(upraveno)
18. 11. 2011, 14:19
Ahoj holky, můžete mi prosím napsat, kolik je asi kousků z jedné dávky?
Simouna
(upraveno)
7. 11. 2011, 12:41
Loni jsem pekla, ale na tvary koleček (abych to měla jednodužší) a byly úžasnééééé nejlepší co jsem kdy jedla a návštěvy také (všichni chtěli recept)....takže letos asi udělám dvojitou dávku. Letos budu péct jen 3 druhy cukroví co se u nás nejvíc jí - ale tyhle už nesmí nikdy chybět.
SZuzana
(upraveno)
1. 11. 2011, 20:52
Dotaz,jak dlouho rohlíčky v lednici vydrží (za předpokladu,že se nesnědí)
Simouna
(upraveno)
13. 12. 2011, 10:58
@SZuzana
Já je mám vždycky dané na balkoně a podle mě 14 dnů až 3 týdny v poho.
ladulka.035
(upraveno)
3. 11. 2011, 7:06
@SZuzana
Zuzi těžko říct ,není tam nic co by se mohlo rychle zkazit ,tak snad vydrží dlouho ,já je pro jistotu dávám do mraznice .
kokšoza
(upraveno)
12. 11. 2011, 23:43
@ladulka.035
Peču jako košíčky a zákazníci potvrdili, že vydržely v krabici na balkóně 14 dní, u nás se snědí během vánočních svátků.
Dada34
(upraveno)
1. 11. 2011, 20:36
ladulka.035
(upraveno)
3. 11. 2011, 7:02
@Dada34
mackup
(upraveno)
1. 11. 2011, 20:29
loni jsme vyzkoušeli, velká bašta, pro velký úspěch jsme pak pekli i kamarádce na svatbu
Pepulka
(upraveno)
30. 10. 2011, 13:55
Salko už mám nakoupené takže se na vanoce pustím do pečení...
Pavlína Čadová
(upraveno)
26. 10. 2011, 8:58
Letos vyzkouším , jen tip - salko se prodává už i zkaramelizované (hnědá plechovka, Salko karamel) a je asi jen o 5 Kč dražší než to tekuté , zatím jsem ho objevila v Tescu a Albertu
ladulka.035
(upraveno)
2. 11. 2011, 7:04
@Pavlína Čadová
Pavlínko děkuji za tip ,taky jsem na něj již narazila ,ale zatím nevyzkoušela
Michelle1997
(upraveno)
11. 3. 2011, 19:16
dělala jsem je na Vánoce a byly vynikající! hnedka byly pryč chválím a budu dělat určitě i další roky
leandra
(upraveno)
23. 12. 2010, 11:07
Vyzkoušela jsem a jsou opravdu bezva, jen bych ocenila nějaký dobrý tip jak udělat čokoládu "akorát" aby nebyla ani hustá ani řídká. Ad Salko, bylo mírně tekuté, ale já dělám salkový krém poměrně často a zatím nikdy mi netekl. Jen nedávám celou konzervu na jedno máslo, Měla jsem asi 1,5 kostky másla na jedno Salko a i tak to bylo dost sladké. Tak možná je to tím, že je tam moc Salka a málo másla.
Pavluuša
(upraveno)
22. 12. 2010, 21:36
Opravdu výborné... dělala jsem již druhým rokem... minulé vánoce jsem měla krém řídký a nedržel tvar, letos po poradě s maminkou jsem přidala do krému více másla a krém je jedna báseň! Těsto jsem vtlačila do košíčků, krémem naplnila a pocákala tmavou čokoládou vypadá a chutná luxusně Díky za vynikající recept a přeji krásné vánoce Pavlína
Sismi
(upraveno)
20. 12. 2010, 22:02
Děkuji za recept,rohlíčky jsou luxusní...povedly se hned.. Já tedy rovnou dávala do formiček..šlo to rychle Salko jsem vařila 2hodiny a bylo pěkně karamelové..Přeji pěkné Vánoce Radka
ochyda
(upraveno)
19. 12. 2010, 19:13
Děkuji za receptík jsou úúúúúúžasné .Krásné
ladulka.035
(upraveno)
20. 12. 2010, 13:00
@ochyda
Není zač
vendulik
(upraveno)
19. 12. 2010, 19:11
tak musím říct že jsem měla strach z toho salka, ale nakonec se mi povedlo vše, krém byl sice docela řídký, ale neztékal a venku mi pěkně ztuhl. Salko jsem vařila 3,5 hodiny a bylo celkem tuhé. Děkuji za zajímavý recept, cukroví je moc dobré