(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andruš5
(upraveno)
1. 12. 2009, 19:42
Dobrý večer paní Laďko, chtěla bych se Vás zeptat, kolik je asi z jedné dávky kousků? Moc Vám děkuji.
ladulka.035
(upraveno)
2. 12. 2009, 6:59
@Andruš5
Renátko ,tak to opravdu nevím ,ještě nikdy jsem to nepočítala ,ale je toho hodně .
Andruš5
(upraveno)
2. 12. 2009, 8:02
@ladulka.035
Dobrý den, děkuji Vám, takhle mi to stačí. Mějte se hezky a krásné prožití svátků.
ladulka.035
(upraveno)
2. 12. 2009, 8:09
@Andruš5
Renatko ,není zač a též Vám přeji krásné prožití svátků .
MilBo
(upraveno)
30. 11. 2009, 21:42
Dělám stejný recept jako košíčky, vynikající
ladulka.035
(upraveno)
1. 12. 2009, 6:49
@MilBo
Milenko díky ,taky jsem nad touto variantou přemýšlela ,ale zvítězily rohlíčky
Rybalenka
(upraveno)
29. 11. 2009, 20:26
ach jo proč musíme mít alergii na ořechy, vypadají skvěle
ladulka.035
(upraveno)
1. 12. 2009, 6:50
@Rybalenka
Ali děkuji ,ale klidně rohlíčky můžete udělat ,stačí toto ořechové těsto nahradit jiným
hornajda
(upraveno)
29. 11. 2009, 15:09
Dobrý den La´dko chystáme se péct Vaše rohlíčky vypadají fakt uuuužasné ,ale chci se zeptat jak je držíte když je namáčíte do polevy ,že je máte tak stejné díky za odpově´d Jana
ladulka.035
(upraveno)
29. 11. 2009, 16:40
@hornajda
Jani ,rohlíčky chytnu uprostřed dvěma prsty a ponořím do čokolády tak aby byly namočené i boky ,toť vše.
jarunice
(upraveno)
29. 11. 2009, 13:25
Sedím u p.c a rovněž projíždím,co bych ještě upekla.Dělala jsem včera marokánky od p.Jitky-vánoční pečivo+video a úžasné.Jsou ihned měkké a u mé rodiny a že jí mám velkou,jsem sklidila takový úspěch,že budu dělat ještě 2várky.Zkuste to také,nebudete litovat.Navíc tam má více receptů+video a tak se můžete podívat,jak na celý postup i na výsledek.Skvělé......p.jarmila
31423
(upraveno)
30. 11. 2009, 9:55
@jarunice
dobrý den Jarmilo můžete mi prosím poslat ID od p.Jitky na ty marokánky.letos začnu asi dříve péct a tak hledám všude možně inspiraci .Lenka
hvezda11
(upraveno)
6. 12. 2009, 15:36
@31423
http://ekucharka.net/marokanky tady jsou marokánky i s videem
ladulka.035
(upraveno)
30. 11. 2009, 11:52
@31423
Leni ,nejsem sice Jarka ,ani nemám ID od Jitky ,ale zkuste tady tyto marokánky od p.Alice ,jsou skvělé - Alice Mlejnská (AliceM) ID 47727
ladulka.035
(upraveno)
29. 11. 2009, 18:10
@jarunice
Jarmil,tak na marokánky jsem si taky našla nějaký suprový , hlavně jednoduchý a chutný recept ,nestačily pomalu ani vychladnout a byly fuč ,takže příště budu muset též dělat z dvojité dávky
Maki22
(upraveno)
28. 11. 2009, 16:28
vyzkouším, právě projíždím recepty, co letos nového upéct a toto vypadá dobře
AITANA
(upraveno)
28. 11. 2009, 15:14
Tak ty vypadají božsky , sedím na netu a lovím receptíky.Nad vaší fotkou uplně slintám .už úpně cejtím na jazyku tu chuť.Určitě vyzkouším. Přeji krásný a klidný adventní čas . Saša
ladulka.035
(upraveno)
29. 11. 2009, 7:42
@AITANA
Děkuji
kacapod
(upraveno)
28. 11. 2009, 14:31
vypadají opravdu skvěle,letos jestě nepeču,přijde mi to brzy,asi to dělá i to počasí,dnes jdu péct chaloupku,nejedlou,sháním recept na perníčky,co netvrdnou,ale bůhví,jak to letos bude,čeká nás malování
ladulka.035
(upraveno)
30. 11. 2009, 14:11
@kacapod
Katko ,tak to Vám nezávidím ,já jsem právě včera konečně po dětském a koupelně domalovala kuchyni ,ještě teď mě z toho bolý celý člověk ,jinak chaloupku ( vlastně vesničku ) mám pro inspiraci v receptech,tak ať to všechno zvládnete ve zdraví i to pečení .
Evule11
(upraveno)
26. 11. 2009, 15:53
Dobrý den, jsem celkem nezkušený pekař, tak můži poprosit o radu z čeho je ta bílá poleva (ty stríkance ) a jak se dělá ? A jak na ty rohlíčky ty stříkance děláte ? moc děkuji Eva
ladulka.035
(upraveno)
26. 11. 2009, 16:09
@Evule11
Evi,to bílé je obyč. bílá čokoláda kterou koupíte v každém obchodě ,nahřeji si ji podle návodu v horké vodě ,ustřihnu rožek ,aby tam byla jenom malá dírka a na zaschlou tmavou čok. udělám takové stříkance jak vidíte na fotce
barbinka3
(upraveno)
26. 11. 2009, 8:46
jee také je dělám jsou výborné ..jen já je tlačím do formiček po upečení je naplním tímto krémem a přikryji opět druhým pečeným rohlíčkem a konce namáčím do čokolády
sulipupi
(upraveno)
25. 11. 2009, 17:45
Můžu se zeptat, jestli rohlíčky v troubě naběhnou, nebo jsou totožně velké, jak po vykrojení. Některé těsto hodně vyběhne. Já mám docela malé vykrajovátko na rohlíčky, mám starch, že budou moc malinké, když se dává nahoru ještě ten krém
ladulka.035
(upraveno)
26. 11. 2009, 8:55
@sulipupi
Leni,rohlíčky zůstanou téměř stejné .
veverkar
(upraveno)
25. 11. 2009, 15:09
Zdravím můžu se zeptat když bych tam nedala ořechy stane se něco?? Nebo čím je nahradit, my ořechy nejíme děkuji všem za tip Verča
ladulka.035
(upraveno)
25. 11. 2009, 15:43
@veverkar
Veru,určitě by se to dalo nahradit ,myslím ,že by jste mohla udělat jakékoli těsto ,světlé nebo s kakaem (třeba linecké) ,toto cukroví dělá hlavně ten krém
JaninkaSvabinka
(upraveno)
25. 11. 2009, 9:47
Bezva recept, též se na ně chystám. Jen Vás prosím ještě o upřesnění, jak široký plát těsta mám vyválet. Děkuji.
ladulka.035
(upraveno)
25. 11. 2009, 11:31
@JaninkaSvabinka
Jani,já nemám moc ráda silné těsto ,tak to dělám na cca 4mm ,aby to bylo tak akorát ani tenké ani tlusté .
berunka
(upraveno)
22. 11. 2009, 20:18
Ladko můžu s ezeptat kdy dělat před vánoci tak ty rohlíčky...?Aby se ten krém nezkazil moc děkuji ráda bych vyzkoušela
ladulka.035
(upraveno)
23. 11. 2009, 17:46
@berunka
Leni ,já je ihned po upečení pro jistotu ukládám do mrazničky ,tak mám jistotu ,že se nezkazí ,no to jsem Vám moc neporadila ,že ?
MarcelaP.
(upraveno)
22. 11. 2009, 19:09
Laďko , děkuji za super tip na opravdu chutné cukrovíčko . Dnes ráno jsem si vytiskla Váš recept, odpoledne upekla a než jsme ho dodělali, mamka už připravovala těsto z druhé várky . Je opravdu výborné a všem moooc a moc chutná . Tak ještě jednou díky a předčasně přeji hezké Vánoce .
katalog
(upraveno)
22. 11. 2009, 11:19
Dobrý den, Laďko. Vypadají úžasně, také bych je zkusila, i když léta peču stále jenom stejné druhy cukroví, které už mám dávno ozkoušené. Ráda bych se jenom zeptala, jestli ten krém je potom dost hustý. Nikdy jsem ho ze Salka nedělala, tak mám trošku pochybnosti. Ale mám chuť Vaše rohlíčky vyzkoušet. Helena
ladulka.035
(upraveno)
22. 11. 2009, 11:49
@katalog
Heli,krém je dost hustý a kdyby nebyl stačí ho dát chvilku do ledničky ,je tam máslo tak by to mělo ztuhnout
maťka
(upraveno)
21. 11. 2009, 15:58
dobry den..chci se zeptat namačite je cele???
ladulka.035
(upraveno)
21. 11. 2009, 18:29
@maťka
Markéto ,celé je nenamáčím ,jenom vrch a snažím se aby byly namočeny v čokoládě i boky .
danima3
(upraveno)
20. 11. 2009, 12:33
taky je dělávám a mizí mezi prvním cukrovím, ten krém se dá dělat různý, ale u nás měl taky největší úspěch tenhle karamelový a máte je krásně nazdobený
ladulka.035
(upraveno)
20. 11. 2009, 14:43
@danima3
Silvi díky ,ten karamelový krém je opravdu nej.
gaha
(upraveno)
20. 11. 2009, 9:46
já dělala v papiňáku jen něco přes hodinu a karamel se povedl....Konzervu jsem do třičtvrtě zalila vodou a dala normálně vařit.... jakmile začne vařit, dám na dvojku a nechám tak... Pokud se vaří moc dlouho je salko moc hnědé a nahořklé...pozor!!!! to jsou moje postřehy....
ladulka.035
(upraveno)
20. 11. 2009, 12:28
@gaha
Gábi díky za radu
Zdenka55
(upraveno)
20. 11. 2009, 9:13
Krásne rohlíčky, to aké máte vykrajovátko? Ďakujem
ladulka.035
(upraveno)
20. 11. 2009, 11:09
@Zdenka55
Zdeni ,vykrajovátko je klasický měsíček