(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renynika
(upraveno)
7. 12. 2009, 18:40
Mám tech.dotaz...kde to skladujete,to máte pak v ledničce?...já mám problém nemám ani balkón,ani žádnou studenou špajzku,snad jen v ložnici je nejmíň teplo,ale tam se také topí,když malý spí...takže jak to dlouho vydrží...a kdy to mám plnit,těsně před svátkama?
ladulka.035
(upraveno)
7. 12. 2009, 19:13
@Renynika
Renatko ,přesně tak, plnit těsně před svátkama a pak skladovat v ledničce a nebo v mrazničce jako já
TOPOLINO&CA
(upraveno)
7. 12. 2009, 13:33
ZATÍM HOTOVÉ SAMOTNÉ NEOZDOBENÉ ROHLÍČKY... PRÁVĚ SE VAŘÍ SALKO A JEN CO TO DODĚLÁM, OCHUTNÁME... CELÉ S TĚSTEM SE PRACOVALO KRÁSNĚ... LETOS DÍKY ZDRAŽOVÁNÍ MÁSLA JSEM SAHLA K HEŘE A MUSÍM ŘÍCT, ŽE ZATÍM FAKT DOBRÝ.. VŽDYCKY DÁVÁM O KRAPÍTEK VÍC TUKU, NEŽ JE VŠUDE PSANÉ A RADŠI DODÁM MOUKU PŘI VÁLENÍ A ZPRCOVÁVÁNÍ A DOBRÝ (NESMÍM TO ZAKŘIKNOUT) ... MOC DÍKY ZA RECEPTÍK
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2009, 7:52
@TOPOLINO&CA
Leni není zač ,doufám,že jste s konečným výsledkem spokojená .Mějte se krásně
Zdenulinka
(upraveno)
7. 12. 2009, 13:23
Dobrý den,chci se zeptat,když budu kondenz.mléko vařit v tlakáči,poradíte mi prosím někdo,jak asi dlouho? Moc díky Zdenka
Heduse
(upraveno)
7. 12. 2009, 17:52
@Zdenulinka
Dobry vecer Zdenicko v tlakovem hrnci vam postaci varit na mirnem ohni jen 1 hodinku ,,,zdravim vas Milus,,at vam chutna me to chutna znamenite!!!!!!!!!
anzula
(upraveno)
6. 12. 2009, 22:44
Dobrý večer, tak teď jsem dopekla rohlíčky a souhlasím s paní Miloslavou, těsto bylo pěkné a dobře se s ním pracovalo. Jak psala paní, chce to podsypávat vál moukou a je to bez problémů. Díky za recept Naďa.
ladulka.035
(upraveno)
7. 12. 2009, 17:25
@anzula
Nadi děkuji a není zač .Mějte se krásně
Heduse
(upraveno)
6. 12. 2009, 22:32
MILA LADENKO ;DNESKA JSEM ZKUSILA VASE KARAMELOVE ROHLICKY A MUSIM RICT ZE JSOU VYNIKAJICI ;SUPR NO PROSTE BOMBOVY ;S TESTEM SE DELA DOBRE MUSI SE POMOUCIT TROSKU VAL A BRALA JSEM TESTO PO CASTECH NE VSE NAJEDNOU ;TED JSEM ROHLICKY DODELALA A OPRAVDU MOOOOOOOC CHVALIM JE TO DELIKATESA SUPR BUDU JE DELAT TED KAZDE VANOCE A I PRO NEJAKOU OSLAVU ;;;;MOOOC DIKY ZA RECEPTIK ZDRAVIM VAS MILUS::::
ladulka.035
(upraveno)
7. 12. 2009, 17:24
@Heduse
Miluško není zač ,jsem ráda ,že jste spokojená a že Vám chutná
Handulinka
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:09
Taky jsem se do nich dneska dala, ale hrozně špatně se mi s těstem pracovalo, skoro nedrželo při sobě a drolilo se Folie pomohly, ale pak nastalo totéž při sundávání z plechu Tak teď budu jen doufat, že až je za 14 dní naplním krémem, že půjdou vzít do ruky a nerozpadnou se
ladulka.035
(upraveno)
6. 12. 2009, 19:17
@Handulinka
Hani ,nevím kde se Vám při výrobě těsta stala chyba jestli je to tukem nebo kdoví čím ,ale já jsem takový problém s těstem neměla a ani maminky si zatím nijak nestěžují ,no nevím jak se Vám budou plnit krémem a nato polévat čok. , z vlastní zkušenosti vím ,že ještě zkřehnou
Handulinka
(upraveno)
7. 12. 2009, 9:29
@ladulka.035
kdyžtak je budeme dlabat vidličkou
hvezda11
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:06
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jak je děláte silné.Mám jich dva a půl plechu,taky jsem se chtěla zeptat,při pečení vám nabydou?Ještě je budu plnit,snad se mi také povedou.Samotné bez krému to není moc sladké,ale salko to určitě dosladí.
ladulka.035
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:51
@hvezda11
Karin ,tak já je dělám na šířku cca 4mm, při pečení zůstanou téměř stejné a až je naplníte tak budou sladké až moc . Mějte se krásně a příjemné svátky
hvezda11
(upraveno)
7. 12. 2009, 7:27
@ladulka.035
Moc děkuji,manželovi chutnal krém,málem mi ho sněd dnes je poleju čokoládou,už se na ně těším.Děkuji a přeji krásné svátky a pohodu
karol m
(upraveno)
6. 12. 2009, 15:48
Budu vas zalovat za utok na moji linii! To se prece maminam na matersky nedela, delat takovyhle chute Ale pujdu do toho taky
ladulka.035
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:46
@karol m
Karolínko nebojte ,já myslím ,že nás naše dětičky nenechají v klidu a tak to jistě bez problémů vyběháte ,tedy jestli máte tokového ďáblíka jako já
karol m
(upraveno)
13. 12. 2009, 22:36
@ladulka.035
Mladsimu je 8 mesicu, ale je to silak a aktivni kloucek. Takze az zacne chodit, tak to fakt vybeham
Chmelinda
(upraveno)
5. 12. 2009, 21:44
Dobý večer Laďko tak je mám hotové a jsou opavdu moc dobré přeji pěkné svátky
ladulka.035
(upraveno)
6. 12. 2009, 11:13
@Chmelinda
Jani děkuji a jsem ráda ,že Vám chutnají
Katynka*
(upraveno)
5. 12. 2009, 20:21
Ankavi
(upraveno)
5. 12. 2009, 19:49
Dobrý den, jakou prosím používáte čokoládovou polevu? Čtu komentáře a není mně jasné, zda je to ta, jak se dává v pytlíku do horké vody a jen se nechá rozpustit?? Díky I
ladulka.035
(upraveno)
5. 12. 2009, 20:20
@Ankavi
Ivi ,používám čok.polevu která se rozehřeje nad parou se 100% tukem ,ne tu co myslíte Vy ,tato čok.poleva se sice taky prodává v pytlíku ,ale jsou to takové čočky ,tak se to i jmenuje Cukrářská poleva tmavá čočky ,dá se koupit i na váhu v cukrárnách, pá
Ankavi
(upraveno)
14. 12. 2009, 19:51
@ladulka.035
Děkuji I.
Ankavi
(upraveno)
14. 12. 2009, 13:40
@ladulka.035
Opožděně, ale o to víc děkuji!!! Stonáme a tak jsem to moc nestíhala. S díky a přáním hezkých vánoc I.
Zrušený účet
(upraveno)
5. 12. 2009, 17:38
Laďko, vypadá to úžasně, jen nemám ořechy, myslíte, že můžu použít lískové? Kolik rohlíčků asi je z jedné dávky, uvažuji, že bych udělala jen poloviční, ale aby to zase nebylo moc málo. Děkuji za radu
ladulka.035
(upraveno)
5. 12. 2009, 20:10
@
Zuzi ,myslím ,že lískáče můžete s klidem použít ,já dělala vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky a žádnou změnu v chuti jsem nezaznamenala .Jinak rohlíčky jsem zatím nepočítala ,ale je jich z jedné dávky hodně.
Marci 1
(upraveno)
5. 12. 2009, 12:46
dobrý den , včera jsem dělala vaše rohlíčky a musím říci že jsou superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr obr namka opravdu , přeji krásné svátky
žabada
(upraveno)
2. 12. 2009, 21:41
Taky zařadím do letošního pečení díky
Pilatko
(upraveno)
2. 12. 2009, 21:06
Teeeda vypadá to a zní fantasticky ... asi to letos zkusím. Jen myslíte že to můžu zkusit i s jinou polevou??? Manžel nejí čokládu a zase ho nechci ošidit o takovou dobrotu
ladulka.035
(upraveno)
3. 12. 2009, 11:21
@Pilatko
Katko ,tak to tedy nevím čím by se mohla čokoláda nahradit ,možná na něco přijdete .Mějte se krásně
Makwa
(upraveno)
2. 12. 2009, 14:59
Dobrý den Laďko, rohlíčky určitě chci letos vyzkoušet, jsou krásný a určitě budou i hrozně dobrý, jen mi ještě poraďte, polevu používáte tu kupovanou hotovou v pytlíku? Díky moc, Iva
ladulka.035
(upraveno)
2. 12. 2009, 19:16
@Makwa
Ivi,přesně tak ,čokoládu kupuji tu v sáčku ,přesněji čok.poleva tmavá-čočky ,tu mám nejraději
luzinka
(upraveno)
2. 12. 2009, 14:48
Dobrý den ladi, chtěla jsem se zeptat, kdy můžu rohlíčky nastříkat krémem, aby se krém nezkazil, rohlíčky už má upečené, ale nevím kdy dodělat, děkuji za odpověď. Zuzka
ladulka.035
(upraveno)
2. 12. 2009, 16:00
@luzinka
Zuzi ,já bych je plnila pár dní před Vánocema ,dříve určitě ne ,tedy jestli je nebudete skladovat v mražáku jako já ,přeci jenom je tam máslo ,tak aby se to nezkazilo a asi najednou všechny taky nesníte
luzinka
(upraveno)
2. 12. 2009, 20:47
@ladulka.035
Děkuji
zulika
(upraveno)
2. 12. 2009, 10:22
Jen poznámka z vlastní zkušenosti - mléko stačí vařit 2hodiny
ladulka.035
(upraveno)
2. 12. 2009, 11:02
@zulika
Libi ,já mám napsáno schválně vařit 3 hodiny ,aby mělo tmavě hnědou barvu ,když se vaří jenom 2 hod.tak takovou barvu nemá ,to je zase z mé zkušenosti ,jinak ty 2 hod. opravdu stačí třeba na karamelové oplatky atd.
jarla
(upraveno)
1. 12. 2009, 20:59
malý dotaz:to salko vyšleháme z máslem-kolik toho másla tam dáváte?????????
hanka.ny
(upraveno)
1. 12. 2009, 22:34
@jarla
v receptu je 250 g - kostka másla
slunickohanule
(upraveno)
1. 12. 2009, 20:25
Dobrý den, dělám právě Váš recept,ale nevím, těsto se mi strašně drolí a to už jsem jej měla 2 hodky v lednici. Netušíte čím to je?
KRUPAVE SRDICKO
(upraveno)
2. 12. 2009, 13:09
@slunickohanule
HANI A CO JSTE S TIM TESTEM UDELALA?JA TO TED TAKY DELALA A DROLI SE MI TO TAKY.JSEM Z TOHO NA NERVY A JE MI LITO TO TESTO VYHODIT.
ladulka.035
(upraveno)
2. 12. 2009, 14:42
@KRUPAVE SRDICKO
Hani a zkusila jste přidat trochu víc másla ?
ladulka.035
(upraveno)
2. 12. 2009, 8:04
@slunickohanule
Hani ,tak to opravdu netuším ,možná je to tukem ,jaký jste použila ? Já dávám většinou heru ,přiznávám ,že se s těstem hůř pracuje,není jako mé linecké ,ale dá se to ,vždy si s ním hravě poradím ,ještě jedna rada ,zkuste těsto vyválet mezi fóliemi a nedávat si na vál všechno těsto najednou