(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ditakriv
(upraveno)
10. 12. 2009, 18:01
hezky den, mam prosbicku, videla jsem vas recept i v casopise, ale misto rohlicku, byla napln ve formickách kosicku. vase testo mi, ale prislo zajimavejsi. myslite, ze je mozne upect ho i v kosickach?diky dita
ladulka.035
(upraveno)
10. 12. 2009, 19:49
@ditakriv
Dito určitě ,jedna maminka psala ,že to dělá v košíčkách ,i mě to napadlo ,ale nakonec jsem zůstala u této verze ,taky mi přišla zajímavější
andilek34
(upraveno)
10. 12. 2009, 16:28
Dobrý den,opravdu se musí Salko vařit 3hodinky? Děkuji moc za odpověď!!!!
Nellynka75
(upraveno)
20. 12. 2009, 21:54
@andilek34
Kdykoliv dělám třeba do medovníků tenhle krém, tak vařím naležato plechovku v hrnci, občas (myslím asi 2x) dolévám vodu, aby byla celá ponořená a vařím pouze 2 hodiny. Pokaždé to krásně zhoustne a není problém.
nuna
(upraveno)
11. 12. 2009, 13:48
@andilek34
Gábčo, já ho vařím v papináku 1,5 h.
ladulka.035
(upraveno)
10. 12. 2009, 16:37
@andilek34
Gábi ano ,jestli chcete docílit tmavě hnědé.Možná je ta správná barva za kratší dobu ,ale do té plechovky nikdo nevidí ,když jsem ji vařila přes dvě hoďky tak to ještě nebylo ono ,tak píšu 3 hod. a je to ok
andilek34
(upraveno)
10. 12. 2009, 20:58
@ladulka.035
Laďko děkuji a zítra jdu na ně!!!!! KRÁSNÉ VÁNOCE!!!!
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2009, 6:27
@andilek34
Gábi není zač a též přeji krásné Vánoce
s-arka
(upraveno)
10. 12. 2009, 12:21
Kočky, pekařky Dnes se chystám na toto vámi vychvalované cukrovíčko Chci se ale zeptat, jestli je můžu hned plnit nebo čekat až před Vánoci Moc děkuji
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2009, 6:31
@s-arka
Šárko plnit až před Vánocemi ,přeci jenom je tam máslo ,tak aby se to nezkazilo ,i když jestli máte balkón a hlásí takové mrazy tak by se tomu snad venku nic nestalo
MajkaMus
(upraveno)
10. 12. 2009, 11:08
Pekla jsem minulý týden, těsto se dělalo dobře. Já všechno válím na silikonovém vále, na který se nic nelepí a na těsto dávám folii. Takže jsem spokojená, tento víkend budu plnit. Dík za recept, Majka.
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2009, 6:34
@MajkaMus
Majko Vy se máte ,taky se chystám pořídit silikonový vál ,slyším na něj samou chválu . Mejte se krásně a přeji hezké Vánoce
magistra
(upraveno)
12. 12. 2009, 13:38
@ladulka.035
Dobrý den, já silikonový vál mám, ale podsypávat nebo vkládat pod mikroten se těsto (oběcně) musí, lepí se. ale jeho obrovská výhoda je lehká údržba a skladnost. prý je ještě nějaký special váleček, já teda používám dřevěný. Lucie
BOTATEX
(upraveno)
10. 12. 2009, 11:00
Díky za skvělý recept, rohlíčky jsem dělala včera a jsou báječné. těsto bylo měkké, vláčné a krásně se s ním pracovalo, nic se mi netrhalo,ale je fakt,že jsem pořád kolem i na něj sypala cukr moučku,takže mohu jen doporučit
ladulka.035
(upraveno)
10. 12. 2009, 15:09
@BOTATEX
Terezko děkuji
Kajula
(upraveno)
9. 12. 2009, 23:13
Dobrý večer Laďko, nejsem zrovna zdatná pekařka a při čtení komentářů jsem byla docela na vážkách jestli do toho jít či nejít.. , ale nakonec jooo... a zatím dobrý těsto se při zadělávání tvářilo docela přátelsky, tak uvidím jak zítra při válení a pečení.. salko se taky povedlo, tak dám pak ještě vědět..zatím dík a držte mi
ladulka.035
(upraveno)
10. 12. 2009, 6:50
@Kajula
Kájo tak snad se Vám to podaří a držím ty ,pak písněte jak jste se s tím poprala
Laurasuper
(upraveno)
9. 12. 2009, 21:58
Tedy já za sebe musím říct, že jsme docela zklamaná! Ještě nemám doděláno. Jen upečeno! Ale ten boj s těstem, to byla hrůza! Obdivuji ty z vás, které už pečete podruhé! Četla jsem všechny komentáře tady a marně přemýšlím, kde jsem mohla udělat chybu.
Janine2
(upraveno)
10. 12. 2009, 18:22
@Laurasuper
Přesně tak, boj s těstem při válení. Byla to hrůza! Pořád se trhalo. A všechno jsem dala podle receptu. Co jsem dělala špatně?
maruna75
(upraveno)
10. 12. 2009, 12:50
@Laurasuper
Jani mě se těsto taky trhalo taky nevím,kde jsem udělala chybu.No ale nevzdám to,krém už jsem vyzkoušela (na jiné cukroví) a je nejlepší opravdu mnamka.Zdobit rohlíčky budu až těsně před .
ladulka.035
(upraveno)
10. 12. 2009, 6:47
@Laurasuper
Jani tak to já taky nechápu ,že se to někomu podaří bez problému a někdo s těstem zápasí ,já osobně s ním problém nemám ,neříkám ,že je perfektní ,ale pracovat se sním dá ,hodně pomoučím těsto z obou stran a je to ,jo a níže paní radí ,že stačí přidat trošku mléka ,když se těsto trhá .Mějte se hezky
nanen
(upraveno)
10. 12. 2009, 13:19
@ladulka.035
Já se taky přidávám k těm, co se jim s těstem nepracovalo zrovna nejlíp Při zadělání se tvářilo tak přátelsky, zato při zpracování moc nee a dokonce jsem nevydržela a kus těsta vyhodila Myslím si, že to bude moukou, použila jsem hladkou z Lidlu a je podstatně hrubší než kterákoliv jiná, tak to svádím na to Jinak teda chuťově jsou
adulka06
(upraveno)
9. 12. 2009, 15:36
tak rohlíčky mám upečené těsto se mi trhalo,ale vzala jse to přes igel.pytlík a šlo to mnohem líp,ochutnala jsem hned dva a jsou skvělý,už se těším na ten krém moc děkuji za receptík
ladulka.035
(upraveno)
10. 12. 2009, 6:38
@adulka06
Editko není zač
kikimama
(upraveno)
9. 12. 2009, 14:18
Rohlíčky jsou úplně vynikající ale děs vůbec mi to nešlo, jakmile jsem namočila rohlíčky do čokolády, atk mi to všechno začalo ztékat. Krém byl hodně vychlazený a než jsem je začala olévat, tak jsem je strčila na balkon
ladulka.035
(upraveno)
10. 12. 2009, 6:37
@kikimama
Laďko ,tak to byly málo nachlazené ,opravdu to chce asi na chvilinku hodit do mražáku a nebo jste taky mohla mít hodně horkou čokoládu
stojti
(upraveno)
9. 12. 2009, 10:01
Zdravím Laďko, mám od včera zaděláno, dneska se pustím do pečení.. tak snad se zadaří... Rohlíčky vypadají velice lákavě.. Určitě dám ještě vědět Pavla
hanka.ny
(upraveno)
9. 12. 2009, 9:54
Tak těsto mám upečené - nic se netrhalo , salko uvařené. Tak jen vydržet do příštího týdne . Nejraději bych už dodělala hned, ale přeci jen je asi ještě brzo a do mrazáku se mi nic nevejde . Díky za super recept
ladulka.035
(upraveno)
9. 12. 2009, 11:42
@hanka.ny
Hani není zač
farni pani
(upraveno)
9. 12. 2009, 8:40
Dobrý den, dělali jsme je včera! Těsto se opravdu šíleným způsobem trhalo-nicméně na to kápl manžel-začal ho vyvalovat v igelitovém sáčku!!!!!A šlo to skvěle-příště už mouku na vál ani nevytahuju-je to zbytečné a po použití mouky se trhalo ještě víc.. Dnes budu plnit-nam nam,už se těším
ladulka.035
(upraveno)
9. 12. 2009, 11:41
@farni pani
No vidíte Baru jak máte šikovného manžela ,tak hlavně ,že to pomohlo a máte napečeno
kevababy
(upraveno)
8. 12. 2009, 20:35
Tak ted jsem to dopekla a kdyz jsem ochutnala, tak jsem zjistila, ze jsem tam zapomnela dat cukr Tak ted nevim jestli mam vubec pokracovat Jinak v tescu prodavaji uz hotove kondenzovane mleko karamelove Teda doufam ze i v CR ale asi urcite
ladulka.035
(upraveno)
9. 12. 2009, 11:38
@kevababy
Andrejko i to se někdy stává ,když tam dáte náplň ,tak to snad ani nepůjde poznat a díky za tip na to karamelové salko
kevababy
(upraveno)
9. 12. 2009, 15:05
@ladulka.035
Ladko nevim jestli nemam udelat radeji nove a ted hledam jak zuzitkovat to nepovedene Jinak to salko neni ani drazsi nez normalni (alespon tady v UK), myslim ze ve vetsim tescu ho najdete urcite a usetrite plyn
kevababy
(upraveno)
11. 12. 2009, 19:01
@kevababy
Tak jsem udelala radsi nove a super akorat nectu komentare a uz jsem to naplnila, tak doufam ze se to nezkazi do vanoc to by me asi Tak dekuji za receptik a preji hezke vanoce
WendyJ
(upraveno)
8. 12. 2009, 19:18
Dnes jsem zkoušela receptík rohlíčky vypadají moc hezky.Ale nevím, kde jsem udělala chybu, ale jak již tu psala paní Kristina,tak se mi těsto dost drolilo.Nešlo vůbec vyválet, tak jsem vždy uplácala kousek v ruce, pak to lehce vzala válečkem a vykrojila dva kousky a znovu. No myslela jsem, že se na to vyprdnu, ale nakonec jsem to dodělala.Vůbec netuším, čím to bylo nikdy se mi to u žádného těsta nestalo.Měla jsem hrůzu, co mi to ještě udělá v troubě, ale nakonec se to celkem vydařilo.Tak snad s tou náplní nic neprovedu a vynaložené úsilí se vrátí
klarkytka
(upraveno)
9. 12. 2009, 19:29
@WendyJ
pokud se těsto trhá stčí přidat trochu mléka
WendyJ
(upraveno)
14. 12. 2009, 10:51
@klarkytka
Děkuji za tip, příští rok budu dělat určitě znovu a tak když se bude trhat, tak určitě vyzkouším přidat mléko.
ladulka.035
(upraveno)
9. 12. 2009, 7:06
@WendyJ
Vendulko ,marně si lámu hlavu čím to může být ,ale asi surovinama ,málo tuku ,moc mouky ,nebo špatná mouka ,vážně nevím ,já už je dělala několikrát a vždy bez problémů ,tak snad se Vám podaří dodělat bez dalších potíží ,příště se to jistě zdaří na 1* .Mějte se krásně
Nadik71
(upraveno)
8. 12. 2009, 14:07
tolik chvály tak už mám stažený recept.mám týden dovolené na pečení tak se do nich zítra pustím,dnes jsem zmákla 4 druhy mějte se
ladulka.035
(upraveno)
9. 12. 2009, 6:55
@Nadik71
Nadi ,já Vás obdivuji ,jste šikulka ,já se k více druhům naráz nemůžu dokopat ,zvládnu tak 1 až 2 druhy a mám toho plný kecky .Mějte se krásně
Vlasta V.
(upraveno)
8. 12. 2009, 14:03
dnes jsem pekla těsto na rohlíčky a už i bez krému jsou ,se těším až budou s krémem
ladulka.035
(upraveno)
9. 12. 2009, 6:50
@Vlasta V.
Jj Vlasti ,jsou boží ,uvidíte až je doděláte
MarcelaP.
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:57
Laďko, jsou vážně vynikající . My už jsme dělali o víkendu s mamkou druhou várku, ta první se nám jaksi vypařila . Opravdu výborné
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2009, 15:29
@MarcelaP.
Marcelko ,moc děkuji a jsem ráda ,že vám chutnají
adulka06
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:42
dneska se na ně chystám
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2009, 15:25
@adulka06
Editko ,tak ať se Vám podaří
Tina36
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:03
Dobrý den,teď jsem těstíčko dodělala a nějak se mě dost drolí dělala jsem to z Hery . Zabalila jsem to do folie a dala do ledničky tak doufám,že až to vyndám a rozválím bude to lepší.Moc mě to mrzí protože vypadaj úúúúžasně
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2009, 15:23
@Tina36
Kristínko ,když se Vám to drolilo tak jste měla přidat více tuku .jinak až to budete vyvalovat nadávejte si všechno naráz ,ale rozdělte si to na více kusů a hodně podsypávejte moukou ,to by vtom byl čert ,aby se Vám to nepovedlo
Janine2
(upraveno)
10. 12. 2009, 19:50
@ladulka.035
Na drolení mi nepomohlo ani přidat máslo (heru) nebo naopak přidat mouku. Prostě vůbec nic, Nakonec jsem to plácala rukama a vykrajovala. Zatím upečené drží.
kokaZM
(upraveno)
8. 12. 2009, 8:12
Robila som ich v nedeľu na oslavu mojich narodenín. Nemám formičku rohlíkov tak som robila srdiečka. Vyzeralo to ešte krajšie . A ver tomu, že mraziť sa už nemalo čo
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2009, 10:12
@kokaZM
Tinko ,tak to věřím ,já kdybych je neschovala tak by byly hned fuč