(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xivetax
(upraveno)
13. 12. 2009, 22:55
Dnes jme je s dcerou taky zkusily a opravdu si ten název zaslouží, jsou opravdu úúúžasné. Díky za receptík a krásné vánoce, přeje Iveta.
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:32
@xivetax
Ivi já též děkuji
rapro
(upraveno)
13. 12. 2009, 19:27
Tak už mám také hotovo.Těsto se trochu trhalo,ale nebylo to tak hrozné.Krém o.k.Nechala jsem to trochu namrazit a čokoláda nestékala a natírala jsem silikonovou mašlovačkou šlo to parádně.Jsou mnam mnam Všem přeji krásné
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:31
@rapro
mv24.7.74
(upraveno)
13. 12. 2009, 16:31
Vynikající, mohu jen doporučit!!!!!
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:30
@mv24.7.74
Děkuji
malik
(upraveno)
13. 12. 2009, 14:13
ahoj,podobné rohlíčky dělám už několik let,ale recept mám bez ořechů.S drobením problém nemám.Jen je slepuji nejdřív marmeládou a nahoru stříká m karamelový krám a stříkám čokoládou.Jsou opravdu výborné.Letos jsem zadělávala dom.pekárně.Odpadl nepořádek na vále a upatlané ruce.Jana
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:30
@malik
veronikavvv
(upraveno)
13. 12. 2009, 14:00
Tak jsem taky vyzkoušela rohlíčky a jsou výborné! Těsto jsem válela přes potravinářskou fólii a v pohodě. Krém je taky super, ještě trochu zbylo, tak jsem ho dala jen tak na piškoty a taky se po tom zaprášilo. A máčení v čokoládě bez problémů, dělám ze 100% tuku a čokolády na vaření, to je pro mě ta nej poleva, ty z pytlíku mi nikdy nešly. Díky za recept a krásné vánoce!
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:29
@veronikavvv
Veru není zač
raduza1
(upraveno)
13. 12. 2009, 13:04
rohlíčky jsou upečené, válela jsem přes igelit a po vyndání z lednice jsem těsto ještě trošičku propracovala s moukou a vůbec se mi nedrolilo, šlo to úplně super Krém znám, salko už mám asi 3 měsíce uvařené, ale bojím se trošku toho máčení do čokolády, nechci se rozčilovat chtěla bych péct v pohodě a klídku tak uvidíme
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:27
@raduza1
Radko rohlíčky musíte mít pořádně nachlazené ,lepší je ,když je dáte na chvíly do mrazničky a čok.zase nesmí být moc horká ,krém by se mohl roztékat ,doufám ,že jste to dotvořila nebo teprve dotvoříte bez nervů
berunka
(upraveno)
13. 12. 2009, 9:57
Maminky a kde je skladujete...v tom mrazáku... nebo to stačí v krabici...a šup do špajzu
magistra
(upraveno)
13. 12. 2009, 2:22
ahoj, těsto naprosto skvělé a bez problémů - na rozdíl od jiných receptů autorky - linecké se mi trhalo a skořicové bylo úplná katastrofa, ale to není věc autorky, to je mýma rukama - takže po přečtení některých komentářů jsem měla strach. ale vrátila jsem se k válení mezi igelitovými pytlíky (ne mikroten, ale silnější, co jsou do mrazáku) a bylo to nejlepší těsto, se kterým jsem letos pracovala!! zdobení mě čeká až příští týden.... Lucie
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:22
@magistra
j.schodula
(upraveno)
12. 12. 2009, 20:49
Tak jsem včera večer dodělala a jsou fakt vyníkající .Musela jsem dceru Míšu tahat od plechu,jinak by všechno snědla ještě před vánocemi .I malýmu Ládíkovi moc chutnaly .Přeju vám štastné a veselé vánoce
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:20
@j.schodula
JITAMICHAL
(upraveno)
12. 12. 2009, 20:09
Tak i já je dnes naplnila krémem,ještě mě čeká máčení do čoko,to přijde na řadu za chvíli a musím říct,že i bez té čoko jsou teda opravdu mňamózní!!! Děkuji za super recept,určitě bude u nás mezi nejoblíbenějšími!
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:19
@JITAMICHAL
Jituš není zač ,hlavně ,že Vám chutná
radostznakupu
(upraveno)
12. 12. 2009, 15:47
tak jsem dopekla těsto - naprosto bez potíží, nikde jsem nic neubírala ani nepřídávala, a těsto naprosto OK, takže se toho nebojte akorát pro mě je bojovka, jak odhadnout správnou dobu pečení p áč jak je to hnědý tak to nepoznám a bílý cukroví jsem tu neměla, že bych ho k tomu přiložila jestli to zlátne dovařuju salko (trochu mám respekt), a pak se v noci vrhnu na ten grém, a ráno namočím do čoko
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:18
@radostznakupu
Jsem ráda ,že se Vám s těstem dobře pracovalo a doufám ,že i ten zbytek jste zvládla bez potíží .Krásné svátky přeji
petra.l
(upraveno)
12. 12. 2009, 15:53
uffffff, hotovo . Musím říct, že něco tak úžasného jsem ještě nejedla, ale zároveň nic pracnějšího ještě nedělala . První fázi - těsto jsem zvládla v poho - dala jsem raději krapet víc tuku a malinko ubrala ořechů a nechala přes noc uležet v lednici. Válení šlo docela v pohodě - musí se víc podsypávat a nedělat moc tenký plát. Jak je tam víc oříšků, je to krapet drolivější, ale žádný horor, jak jsem se bála, se nekonal. Vaření Salka v poho - krém výtečný. Nastříkala jsem ho na rohlíčky celkem snadno a nechala to na plechu utuhnout přes noc do lednice, páč do mražáku by se vše nevlezlo..... už tak jsem měla 3 plechy v lednici . Jen na pár rohlíčků mi krém nevystačil - budu příště stříkat tenší hubičkou. Porod nastal až druhý den, při máčení do čokolády--- jsem si krapet zanadávala - stékalo to, při delším máčení se rozpouštěl krém.... - nakonec jsem přišla na to, že je lepší cáknout trochu rozpuš. čokolády přímo z pytlíčku a pak to paltala matlala - omatlat růčo..... No, efekt není tak dokonalý - nemám je tak krásné, ale šlo mi to tak líp a účel to splní Beztak se to hned seže.... . Všem totiž moc chutná. Ta ty rohlíčky co nezbyl krém jsem z posledních sil dala bobeček rybíz. markošky a polila čokoládaou a taky to není vůbec špatnéééééééé
ladulka.035
(upraveno)
15. 12. 2009, 11:16
@petra.l
Peťko je super ,že jste si poradila a jsem ráda ,že Vám chutná
garilka
(upraveno)
12. 12. 2009, 9:19
Máme hotovo, jsou naprosto úúúúžasný doufám, že do Vánoc vydrží
ladulka.035
(upraveno)
13. 12. 2009, 12:21
@garilka
Leni děkuji
terezis
(upraveno)
11. 12. 2009, 22:44
ahoj holky , plnila jsem do oříšků a slepila není to tak zajímavé ale je to jednodušší příští rok peču zase děkuji za recept
ladulka.035
(upraveno)
12. 12. 2009, 9:35
@terezis
Katko není zač
Marketp
(upraveno)
11. 12. 2009, 19:57
Tak jsou upečené , těsto se mi teda hrozně trhalo, ale podle rad ostatních mamin jsem ho krásně vyválela přes dva igelitové pytlíky . Chutná perfektně , ještě naplnit a . Markéta
ladulka.035
(upraveno)
12. 12. 2009, 9:34
@Marketp
Markétko těší mě ,že jste si s těstem poradila Mějte se hezky
nuna
(upraveno)
11. 12. 2009, 13:50
Laďi, letos vyzkouším Váš recept. Máte je pěkně úhledné, to mně se nikdy nepodařilo. Tak pak písnu, jak se podařily
ladulka.035
(upraveno)
12. 12. 2009, 9:32
@nuna
Leni určitě je vyzkoušejte a pochlubte se výsledkem
modroocka
(upraveno)
11. 12. 2009, 9:56
prave dopeceno.. slo to krasne..testicko v pohode nemela jsem problem..delala jsem z polovicni davky a mam jich 86 kousku chutove zatim bez kremu,ktery dam az tesne pred Vanocema super
ladulka.035
(upraveno)
12. 12. 2009, 9:30
@modroocka
Svaťko děkuji a jsem ráda ,že jste s těstem neměla problémy
jmlm4
(upraveno)
10. 12. 2009, 23:25
ahoj , dneska jsem je dodělala a jsou fakt úžasný, nevím jestli něco na ty vánoce ještě zbyde
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2009, 14:50
@jmlm4
Jani děkuji a snad Vám na vánoce něco zbude
gabska
(upraveno)
10. 12. 2009, 21:47
těsto jsem nahňácala so mini formiček rohlíčků, ani jeden se nezlomil, všechny šly ven jak po másle....takže ani zmetky na ochutnání by nebyly Jsou super, nemůžu se dočkat až je nastříkám krémem a čokoškou Díky
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2009, 6:46
@gabska
Gábi super řešení ,takže maminky kterým se s těstem špatně pracuje vyzkoušejte tento způsob ,naplňte těsto do formiček a je to Gábi díky za tip ,určitě to mnoha maminkám pomůže .Mějte se hezky
ajkammm
(upraveno)
10. 12. 2009, 18:34
vypadají prudce jedle ale vyzkouším asi příští rok , vypadají náročně a s tím mým prtětem za sukní bych to asi nazvládla
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2009, 15:02
@ajkammm
Andrejko až tak náročné to není ,pečení je stejné jako u každého ,krém je taky raz dva hotový ,když máte salko uvařené předem ,pak je jenom nazdobíte a musíte nechat delší dobu vychladit (namrazit) a polít čokoládou ,opravdu na tom nic není ,mimochodem mám taky za zadkem malého sviště ,ale s ním to jde ,začali ho bavit pohádky ,tak se na chvilku zabaví .Mějte se a krásné svátky