(recept
si oblíbilo 1949 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
perlorodka77
(upraveno)
16. 12. 2018, 19:47
Recept vypada zajimave. Pro vsechny co maji problem s karamelovym kremem, Salko jsem varila 2 hodiny a bylo to malo, po zaslehani s maslem se krem roztekl. Uvarila jsem vanilkovy-zloutkovy krem, ktery jsem michala az byl vlazny a potom do nej pomalu zamichala salkovo -maslovy krem. Vysledek: krem nebyl tak moc masny a sladky a krasne drzel a neroztekal se. Salkovo-maslovy krem uz nedelam, nebo varim karamelovy krem ze slehacky, ten mam odskouseny.
viola
(upraveno)
7. 12. 2017, 11:13
Skvělý recept! dělám roky, jen mám jiné těsto na spodní část ( více ořechové) Pokud má někdo problém s krémem, že se s ním špatně pracuje ( roztéká se) stačí přidat máslo. a také dávám na chvilku do lednice, aby mírně zatuhl.
denca069
(upraveno)
6. 1. 2017, 21:38
ta mě úžasný recept všem moc chutnal abyl bez problému na upecení
cloudygirl
(upraveno)
21. 12. 2016, 21:49
Právě dokončuji a buď jsem udělala někde chybu nebo nevím...krém se mi rozteče do pár vteřin po zdobení a to jsem ho docela dlouho nechala na balkone. Chuť krému mě taky neoslovila. Těsto je docela dobré, ale použila bych určitě jiný krém. Tímto přestávám zkoušet recepty typu "NEJLEPŠÍ, ÚŽASNÉ, JINÉ UŽ NEDĚLÁM...".
michelka69
(upraveno)
21. 12. 2016, 22:54
@cloudygirl
Já to samé hned jsem to vyhodila na mráz, aby to ztuhlo, ale snad bude dobré - karamel milujeme , ještě že jsem teda udělala hvězdičky a ne rohlíčky, to by sjelo úplně... Také nechápu v čem dělám u krému chybu, salko krásně tuhé a krém se roztéká
hantonie
(upraveno)
12. 12. 2016, 20:17
nooooo, pro paní Anetu.... snad není takový problém ubrat cukr???
Maruškaaa
(upraveno)
6. 12. 2016, 8:05
hezký den,prosím ,jak dlouho vydrží? Dělala jsem je včera 5.12. jaká je jejich trvanlivost? mám je ve sklepě v chladnu.Děkuji za info
Jaanine
(upraveno)
10. 12. 2016, 19:30
@Maruškaaa
Klidně i měsíc, dělám je každý rok a vždycky v pohodě. Ale musí být v chladnu, přece jenom ten krém má tendenci se roztékat.
anetadolezalova
(upraveno)
29. 11. 2016, 10:57
Já teda přidám negativní, loni jsem dělala a šíleně sladký , manžel ten ochutnal jeden a už to vůbec nechtěl, stejně návštěvy, nikoho to nezaujalo. Já už určitě dělat nebudu, ale pokud má někdo rád extrémně sladké cukroví, tak to asi vyhovuje. A navíc se mi špatně pracovalo s tím krémem, roztékalo se to, musela jsem to dát do mrazáku, když se to polilo tou čokoládou, úplně to teklo.
Mufisek
(upraveno)
1. 12. 2016, 20:49
@anetadolezalova
Asi jste špatně zvolila postup. Rohlíčky dělá už po 4. a vždy se mi krém povede. A přešlazené nejsou.
plamenek
(upraveno)
29. 11. 2016, 11:09
@anetadolezalova
Ale to množství cukru si můžete upravit, třeba ho nedat do těsta a Salko nedat celé. U krémů si hlídám chuť.Jestli vám krém tekl a polité čokoládou také,tak je chyba v technologii.
marsi-28
(upraveno)
10. 11. 2016, 23:11
Dnes už se prodává karamelové salko hotové.Ušetříte tři hodiny vaření.
Nadys
(upraveno)
21. 11. 2016, 12:08
@marsi-28
no taky je pěkně hnusné , takže není nad to udělat si doma.
TattoedArumLily
(upraveno)
10. 11. 2016, 13:19
Dobrý den. Patří tam vlašské nebo lískové ořechy? A kdy je nejlepší doba na pečení? Děkuji
ladulka.035
(upraveno)
21. 11. 2016, 8:44
@TattoedArumLily
Dávám vlašské ořechy a stačí upéct týden předem.
Mirisek21
(upraveno)
11. 10. 2016, 21:59
vyzkouším také
Denirose
(upraveno)
18. 12. 2015, 13:40
zkusím je, zní to opravdu dobře!....jen malá oprava českého jazyka rozplívá na jazyku se píše s tvrdým "y", (rozplývá) )
JanaKov2
(upraveno)
17. 12. 2015, 21:11
Děkuji za recept, právě je mám po upečení na talíři. Dělala jsem 3 plechy. Válela jsem na desce na pečícím papíru přes silný sáček. Jedna báseň! na krém si uvařím vlastní Salko, tento krém dělám i na domácí dorty. Na dvě másla dávám 1 karamelové Salko a pár lžic z druhé plechovky. Je to krásně tuhé. Jen bych se chtěla zeptat na polevu, jaký je poměr? Nerada bych tento skvost pokazila polevou. Dělávám na řezy 50g másla, 3Pl smetany 33pct a 1 čoko na vaření. Ale tahleta neztuhne úplně. Děkuji za rady.
JanaKov2
(upraveno)
17. 12. 2015, 21:12
@JanaKov2
Jo, a píšu si do svých receptů a odteď nebudou na žádné Vánoce chybět
nanukac
(upraveno)
2. 12. 2015, 22:39
sylvushka1
(upraveno)
2. 12. 2015, 22:12
Dobrý večer, lze udělat spodky cukroví i předem a krémem naplnit až těsně před Vánocemi?
andilek34
(upraveno)
16. 12. 2015, 15:00
@sylvushka1
Určitě,také to tak dělam.
žabka32
(upraveno)
21. 11. 2015, 8:20
Přeji všem super den.Tak letos na Vánoce je vyzkouším!!! Vypadají božsky a aspon bude zas něco jiného na stole
anaba
(upraveno)
20. 11. 2015, 23:07
letos opět nebudou chybět
srneckova
(upraveno)
20. 11. 2015, 23:01
mirkaberkys
(upraveno)
12. 12. 2014, 20:29
Dobrý den, těsto mám již zadělané a teď přemýšlím. Musí se vykrajovat a nebo by šly udělat z "hada" rohlíčky. Roztečou se trochu, aby na ně šel nanést krém? Děkuji Mirka
Matýsek.
(upraveno)
27. 11. 2014, 11:26
Super nápad - vyzkouším - ale jedna otázečka nešlo by místo 3hodinového vaření použít karamelizované kond. mléko - také ho prodávají v konzervě hned u kondenzovaného ?
ladulka.035
(upraveno)
29. 11. 2014, 8:42
@Matýsek.
Marcelko určitě to jde .
Atuna
(upraveno)
24. 11. 2014, 18:24