Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1949 návštěvníků)

ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla

5.0
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla

Potřebné ingredience

Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva

Postup přípravy

Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.

Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.


Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!


P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!


Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .

můj letošní výtvor 2010

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

perlorodka77 16. 12. 2018, 19:47
Recept vypada zajimave. Pro vsechny co maji problem s karamelovym kremem, Salko jsem varila 2 hodiny a bylo to malo, po zaslehani s maslem se krem roztekl. Uvarila jsem vanilkovy-zloutkovy krem, ktery jsem michala az byl vlazny a potom do nej pomalu zamichala salkovo -maslovy krem. Vysledek: krem nebyl tak moc masny a sladky a krasne drzel a neroztekal se. Salkovo-maslovy krem uz nedelam, nebo varim karamelovy krem ze slehacky, ten mam odskouseny.
viola 7. 12. 2017, 11:13
Skvělý recept! dělám roky, jen mám jiné těsto na spodní část ( více ořechové) Pokud má někdo problém s krémem, že se s ním špatně pracuje ( roztéká se) stačí přidat máslo. a také dávám na chvilku do lednice, aby mírně zatuhl.
denca069 6. 1. 2017, 21:38
ta mě úžasný recept všem moc chutnal abyl bez problému na upecení
cloudygirl 21. 12. 2016, 21:49
Právě dokončuji a buď jsem udělala někde chybu nebo nevím...krém se mi rozteče do pár vteřin po zdobení a to jsem ho docela dlouho nechala na balkone. :( Chuť krému mě taky neoslovila. Těsto je docela dobré, ale použila bych určitě jiný krém. Tímto přestávám zkoušet recepty typu "NEJLEPŠÍ, ÚŽASNÉ, JINÉ UŽ NEDĚLÁM...". :)
michelka69 21. 12. 2016, 22:54
@cloudygirl Já to samé :-| hned jsem to vyhodila na mráz, aby to ztuhlo, ale snad bude dobré - karamel milujeme , ještě že jsem teda udělala hvězdičky a ne rohlíčky, to by sjelo úplně... Také nechápu v čem dělám u krému chybu, salko krásně tuhé a krém se roztéká 8o|
hantonie 12. 12. 2016, 20:17
nooooo, pro paní Anetu.... snad není takový problém ubrat cukr??? *-) *-) ,-) ,-)
Maruškaaa 6. 12. 2016, 8:05
hezký den,prosím ,jak dlouho vydrží? Dělala jsem je včera 5.12. jaká je jejich trvanlivost? mám je ve sklepě v chladnu.Děkuji za info
Jaanine 10. 12. 2016, 19:30
@Maruškaaa Klidně i měsíc, dělám je každý rok a vždycky v pohodě. Ale musí být v chladnu, přece jenom ten krém má tendenci se roztékat.
anetadolezalova 29. 11. 2016, 10:57
Já teda přidám negativní, loni jsem dělala a šíleně sladký 8-|, manžel ten ochutnal jeden a už to vůbec nechtěl, stejně návštěvy, nikoho to nezaujalo. Já už určitě dělat nebudu, ale pokud má někdo rád extrémně sladké cukroví, tak to asi vyhovuje. A navíc se mi špatně pracovalo s tím krémem, roztékalo se to, musela jsem to dát do mrazáku, když se to polilo tou čokoládou, úplně to teklo.
Mufisek 1. 12. 2016, 20:49
@anetadolezalova Asi jste špatně zvolila postup. Rohlíčky dělá už po 4. a vždy se mi krém povede. A přešlazené nejsou.
plamenek 29. 11. 2016, 11:09
@anetadolezalova Ale to množství cukru si můžete upravit, třeba ho nedat do těsta a Salko nedat celé. U krémů si hlídám chuť.Jestli vám krém tekl a polité čokoládou také,tak je chyba v technologii.
marsi-28 10. 11. 2016, 23:11
Dnes už se prodává karamelové salko hotové.Ušetříte tři hodiny vaření.
Nadys 21. 11. 2016, 12:08
@marsi-28 no taky je pěkně hnusné , takže není nad to udělat si doma.
TattoedArumLily 10. 11. 2016, 13:19
Dobrý den. Patří tam vlašské nebo lískové ořechy? A kdy je nejlepší doba na pečení? Děkuji
ladulka.035 21. 11. 2016, 8:44
@TattoedArumLily Dávám vlašské ořechy a stačí upéct týden předem.
Mirisek21 11. 10. 2016, 21:59
vyzkouším také (clamp)
Denirose 18. 12. 2015, 13:40
zkusím je, zní to opravdu dobře!....jen malá oprava českého jazyka :-) rozplívá na jazyku se píše s tvrdým "y", (rozplývá) :-))
JanaKov2 17. 12. 2015, 21:11
Děkuji za recept, právě je mám po upečení na talíři. (Y) Dělala jsem 3 plechy. Válela jsem na desce na pečícím papíru přes silný sáček. Jedna báseň! (Y) na krém si uvařím vlastní Salko, tento krém dělám i na domácí dorty. Na dvě másla dávám 1 karamelové Salko a pár lžic z druhé plechovky. Je to krásně tuhé. Jen bych se chtěla zeptat na polevu, jaký je poměr? Nerada bych tento skvost pokazila polevou. Dělávám na řezy 50g másla, 3Pl smetany 33pct a 1 čoko na vaření. Ale tahleta neztuhne úplně. Děkuji za rady. (banky) (silvestr) (silvestr2)
JanaKov2 17. 12. 2015, 21:12
@JanaKov2 Jo, a píšu si do svých receptů a odteď nebudou na žádné Vánoce chybět (L)
nanukac 2. 12. 2015, 22:39
(Y)
sylvushka1 2. 12. 2015, 22:12
Dobrý večer, lze udělat spodky cukroví i předem a krémem naplnit až těsně před Vánocemi?
andilek34 16. 12. 2015, 15:00
@sylvushka1 Určitě,také to tak dělam. (Y)
žabka32 21. 11. 2015, 8:20
Přeji všem super den.Tak letos na Vánoce je vyzkouším!!! (Y)Vypadají božsky a aspon bude zas něco jiného na stole (L)
anaba 20. 11. 2015, 23:07
letos opět nebudou chybět (Y)
srneckova 20. 11. 2015, 23:01
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
mirkaberkys 12. 12. 2014, 20:29
Dobrý den, těsto mám již zadělané a teď přemýšlím. Musí se vykrajovat a nebo by šly udělat z "hada" rohlíčky. Roztečou se trochu, aby na ně šel nanést krém? Děkuji Mirka
Matýsek. 27. 11. 2014, 11:26
Super nápad - vyzkouším - ale jedna otázečka nešlo by místo 3hodinového vaření použít karamelizované kond. mléko - také ho prodávají v konzervě hned u kondenzovaného :-$ ?
ladulka.035 29. 11. 2014, 8:42
@Matýsek. Marcelko určitě to jde ,-) .
Atuna 24. 11. 2014, 18:24
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie