(recept
si oblíbilo 418 návštěvníků)
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř
Postup přípravy
Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc nepřekrývají), nastrouháme na ně tvrdý sýr, a celé zalijeme celou šlehačkou. Pečeme tak na 165 - 170st. přibližně hodinku a něco. Záleží, jakou máte troubu - někdy už povrch díky sýru trochu více zlátne, a šlehačka ještě není vypečená, proto je dobré tím šlehačkovým výpekem potřít ten povrch, aby vznikla jako nová vrstva, a ta původní se tolik nepřipekla. Je to naprostá bomba. Tento recept existuje i s bramborem najednou, ale já to tak nedělám, neb se mi zdá, že brambory vezmou masu i sýru na chuti. TENTO RECEPT DĚLÁM VŽDY, KDYŽ ČEKÁM VÍCE LIDÍ, PROTOŽE SE NA MASO CHODÍM OPRAVDU JEN KOUKAT :-))) NENÍ POTŘEBA S TÍM VÍCE DĚLAT. Když chcete kotlet dělat více, je vhodné je rozdělit do 2 pekáčků, nebo na plech, a samozřejmě násobit množství šlehačky a sýra. NEZNÁM NIKOHO, KOMU BY TATO MŇAMKA NECHUTNALA :-) :-) Tak dobrou chuť.

Stihla jsem je nafotit před vložením do trouby :-) Pak už nebyla šance...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gugina
(upraveno)
27. 1. 2008, 12:57
Katko, moc děkuji za skvělý recept. Dnes jsme měli Vaše kotletky a byly v
ý
b
o
r
n
ý
a naprosto jednoduchý. Určitě budem dělat častěji








nahlásit

Kacur
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:48
@gugina
Dáši moc děkuji, opravdu to potěší




nahlásit

kuricka
(upraveno)
21. 1. 2008, 20:51
Kačko,
dnes kotletky byly k obědu a manžel i já jsme opravdu uznali , že bez těch brambor, jak jsme byli zvyklí to je opravdu
děkuji moc za bezva nápad Radka s Martinem a rodinkou












nahlásit

Kacur
(upraveno)
24. 1. 2008, 17:00
@kuricka
Raduš to jsem opravdu ráda, že jste se nebáli a zkusili to bez těch brambor a chutnalo
Moc moc děkuji




nahlásit
krbcovalenka
(upraveno)
9. 9. 2017, 15:26
@Kacur
brambory vaříte zvlášť nebo jaké jsou k tomu lepší? pečené?
nahlásit

andreakrejcik
(upraveno)
16. 1. 2008, 15:43
Dnes jsem dělala k obědu a je to naprosto úúúžasné,nic složitého a všem moc chutnalo,určitě brzo zopáknu

nahlásit

Kacur
(upraveno)
22. 1. 2008, 19:26
@andreakrejcik
Andrej, tak to jsem ráda
já je budu dělat zrovna zítra, tak doufám,že nezapomenu a vyfotím


nahlásit

kapaja
(upraveno)
15. 1. 2008, 15:25
Něco tak úúúúžasného jsem už hodně dlouho nejedla
Je to prostě bomba mňamka a tak jednoduchá
Moc děkuji za recept a těším se, až budu tuhle dobrůtku kuchtit zase



nahlásit

Kacur
(upraveno)
18. 1. 2008, 12:01
@kapaja
Pavli, tak to mě opravdu těší
a jsem ráda,že Vás tento recept nezklamal a bude kuchtit zase, jak píšete






nahlásit

jad
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:21
super, super
dělala jsem to minulý týden a zítra zas
a je to opravdu o MOC lepší když se to peče samotné, než s bramborami












nahlásit

Kacur
(upraveno)
17. 1. 2008, 20:07
@jad
Jani, jsem ráda,že chutnalo
A bez těch brambor je to opravdu lepší, a jsem ráda,že jste mi dala zapravdu
někteří si to urychlují a dělají dohromady, ale opravdu to změní chuť masa a toho šlehačkového výpeku. A to je přece na tomto receptu to nejlepší









nahlásit

skrdlina
(upraveno)
12. 1. 2008, 12:46






















nahlásit

Kacur
(upraveno)
15. 1. 2008, 19:22
@skrdlina
Blani, jsem ráda,že chutnalo



nahlásit

katemon
(upraveno)
6. 1. 2008, 14:27
Děkujeme za tip na dnešní oběd, byl fakt bezva
a hlavně jednoduchý
Určitě stojí zato vyzkoušet i některá vylepšení, o kterých se tady píše



nahlásit

Kacur
(upraveno)
9. 1. 2008, 12:58
@katemon
Kači, jsem ráda,že chutnalo. Dobrých a jednoduchých jídel není nikdy dost



nahlásit

kebulka
(upraveno)
6. 1. 2008, 12:02
Dobrý den Káťo,tak jsme měli tuhle dobrůtku včera k obědu s hranolkama a byla to fakt mňamina
. Já miluju takto upravená jídla zapečená se smetanou,ale vždy jsem to dělala rovnou s bramborem,ale tohle je fakt lepší. Moc díky za super receptík






nahlásit

Kacur
(upraveno)
8. 1. 2008, 20:19
@kebulka
Peti, děkuji za pochvalu, jsem ráda,že chutnalo
A právě,že mi taky přijde,že je to bez těch brambor chutově lepší. Proto to jinak ani už nedělám


nahlásit

Ivina1
(upraveno)
4. 1. 2008, 10:44
Já mám dotaz: přikrýváte pekáč, nebo pečete odkryté? Děkuji za odpověď...

nahlásit

Kacur
(upraveno)
4. 1. 2008, 12:29
@Ivina1
Ivi, peču odkryté. Ale ke konci pečení polévám povrch masika tím výpekem šlehačky a sýru, aby to tak nezlátlo.... Můžete klidně i přikrýt a pak odkrýt. Ale takhle to jde taky, a je to supr!
Tak dobrou chuť!!!


nahlásit
PECKA
(upraveno)
2. 1. 2008, 19:46
dobrý den, tento recept je skutečně moc dobrý. Já tedy ještě přidávám na každý kousek masa plátek anglické nato plátek šunky, na šunku lžíci zelenonového leča a potom jako vy ten sýr a šlehačku. Dělám to už spousty let podle kuchařky kde je to uvedeno jako Tatranské kotlety. Tyto recepty jsou výborné už jen v tom, že se vše dá na plech a potom už je to bez práce. Petra
nahlásit

Kacur
(upraveno)
2. 1. 2008, 19:52
@PECKA
Peti, já tento recept dělám cca 9 let, ale vůbec jsem nevěděla,že to existuje pod názvem Tatranské kotley
Myslím,že si to každý vylepšuje, a je dobře, že takové recepty, které se můžou obměňovat a jsou prakticky bez práce, existují
Tak ať chutná!





nahlásit

mohos
(upraveno)
22. 12. 2007, 11:57
Tak jsme si také pochutnali... myslím, že příště k tomu udělám spíše hranolky či krokety, ale mňamka je to ohromná.
nahlásit

Kacur
(upraveno)
29. 12. 2007, 18:38
@mohos
Moni, jsem ráda, že i Vám chutnalo
A určitě to bude dobré s jakoukoliv přílohou


nahlásit

ophinka
(upraveno)
3. 10. 2007, 19:58
UUUzasneeee
, neskutocne jednoduche
a mimoriadne chutne
= zaradene medzi nase "jedla kazdotyzdenne"
















nahlásit

kokyna
(upraveno)
8. 9. 2007, 13:57
Taky dělám takovéhle masíčko. Buď z kotlet a nebo z krkovice (je mastnější a jemnější), akorát je ještě posypu sl. paprikou a na sýr pokladu pár plátků másla a nakonec zapráším také paprikou,a smetanu naleji do každého roku pekáčku. Je to opravdu bomba




nahlásit

mikky.h
(upraveno)
8. 9. 2007, 12:41
Kačko,je mi trapně,ale opět jsme měli Vaše kotlety..
Nahoře nastrouhaný balkán..









nahlásit

Kacur
(upraveno)
8. 9. 2007, 19:28
@mikky.h
Míšo, tohoto jídla se snad člověk nemůže ani přejíst....
taky se na ně chystám - zítra




nahlásit

Janaen
(upraveno)
8. 8. 2007, 23:12
A před šoupnutím do trouby na to dávám ještě vrstvu brambor, vrstvu cibule a ještě jednou do kola. Plátky krkovice (máme ji raději) leží vespod na dně pekáče. Peče se to samo, voní to božsky a pokaždé si "šplhnu" u každé návštěvy!
nahlásit

terka 07
(upraveno)
8. 8. 2007, 21:50
Tohle dělám doma taky, a je to neuveritelně dobrý, přítel už to moc nechce protožě to tak 1x tydne varim. DOPORUCUJI

nahlásit

mikky.h
(upraveno)
31. 7. 2007, 18:26
Kačenko,zítra máme oslavu a hádejte jaké eso mám v rukávu???




nahlásit

Kacur
(upraveno)
2. 8. 2007, 9:31
@mikky.h
Tak co Míšo, jak dopadla včerejší oslava? Dcerka měla rok, že?
Určitě se všechno podařilo!!!!
A všem chutnalo.... Nás to čeká přesně 30.8. - takže taky budou kotlety







nahlásit

belina
(upraveno)
31. 7. 2007, 18:24
Dělala jsem je dnes k obědu a moooc chválím,rodince moc chutnalo.Jsou lepší než dohromady s bramborama a netrvá to tak dlouho.



nahlásit

Kacur
(upraveno)
1. 8. 2007, 8:59
@belina
Luci, to jsem ráda.
A taky si myslím,že bez brambor je to moc dobré (lepší
. Prostě jen tak se sýrem a šlehačkou. Není to zas tak drahé, a navíc to chutná výtečně i bez dalších ingrediencí.







nahlásit

mikky.h
(upraveno)
17. 7. 2007, 12:38
Tak Kačko,právě dojedli naši hosté ( tchýně s přítelem ) Váš recept,sledujete jek hezky se vyjadřuji o příbuzenstvu
a jsou nadšeni,děkuji Vám,že jste mi opět vylepšila reputaci...páč jsem slyšela: " už vím,proč sis jí vzal.."








nahlásit

Kacur
(upraveno)
18. 7. 2007, 10:01
@mikky.h
Míšo tak to je fajn. A dělala jste ten recept bez Vašeho vylepšení??? Nebo právě s nivou??? Určitě i tak to muselo být príma. My měli v sobotu Honzíkové křtiny, takže kotlety jsem dělala na 2 plechách pro 15 lidí. (každému 2 kotlety) a všichni mlaskali a hlavně si přidávali (s čímž jsem samozřejmě počítala, proto na každého 2 kotlety
PS: Je supr slyšet "už vím, proč sis jí vzal", že? To taky znám. A pokaždé to ale zazní stejně líbezně, neohraně



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


nahlásit

mikky.h
(upraveno)
18. 7. 2007, 10:10
@Kacur
Samozřejmě,že jsem vylepšovala-tchýni jen to nej..
Nechtělo se mi dělat s bramborama zvlášť,tak jsem je hodila na maso,na ně ještě zbytek šunky a k tomu mou domácí tatarku,která je bez majonézy a boule měli za ušima..
A 1.8. je budu dělat znovu,páč mladší dcera bude mít rok...









nahlásit

Kacur
(upraveno)
18. 7. 2007, 12:35
@mikky.h
tak to musela být výtečná kalorická bomba
U nás na ty diety moc nejsme, takže
A jak se dělá domácí tatarka bez majonézy? Já mám recept: žloutek (nebo celé vajíčko), kousek cibule, horčice, sůl, pepř, trošku steril.okurky, rozmixovat a pomalinku přidávat za mixování olej (snad jsem na něco nezapoměla - kuchařku se mi nechce otevírat
A je taky moc dobrá.
PS: My budeme mít rok 30.8.,takže buď kotlety, nebo jen křidélka s kořením Adžika (to u nás vede) a jako dezert: Mraky (tzv. Hory doly) - je to jako větrník, ale celé na plechu, a hlavně rychlovka a supr mňamka
Tak toho 1.8. ať vše klapne
a vy opět uslyšíte tu krásnou větu





![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)







nahlásit

pralinka66
(upraveno)
16. 7. 2007, 12:03
Ahojky. Tak já přihodím taky tip.
Když k tomu ještě přidáte na nakrájenou cuketu (oloupanou, bez jader), je to taky skvělé. Cuketa se úplně rozpadne a dá masu zas trochu jinou chuť.


nahlásit