Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Zasněžená chaloupka z marcipánu

0.0
Zasněžená chaloupka z marcipánu

Potřebné ingredience

Marcipán (recept dle Arielll):
30 dkg sušeného mléka polotučného (Laktino - modrá krabice)
30 dkg moučkového cukru
4 lžíce oleje
6 lžic pšeničného sirupu (já kupuji Bio od Nature Life - prodávají ve zdravé výživě)
60 ml teplé vody
pár kapek mandlového aroma

Krém:
300 ml mléka
1 vanilk. pudink
2/3 másla (používám od Zlaté Hané - nedělá žmolky)
cukr moučka dle chuti

Postup přípravy

Marcipán - postup: Do mísy dát napřed olej a pšen. sirup (sirup nechat ze lžíce skapat) a mandl. aroma. Poté přisypat mléko a moučkový cukr (prosátý) a nalít vodu. Musí se dlouho hňácat (já využívám pořádné ruce manžela). Nesmí se lepit na ruce, musí být lehce modelovatelný (jako modelína). Když se lepí na ruce, nebo je hmota měkká, tak přisypávat - posypávat moučk. cukrem. Když je hmota tuhá, namočit ruce.
Pokud Vám marcipán po delší době tvrdne a nedá se s ním pořádně modelovat, dejte na 10 - 20 vteřin do mikrovlnky.

Tohle množství stačí na středně velký dort a ozdoby na dort.

Krém - postup: Mléko s pudinkem uvařit klasicky. Dát do mísy a přikrýt fólií (neudělá se škraloup) a nechat vychladnout. Pudink vyšlehat do hladka a po kouskách přidávat máslo, cukr. Stále vyšlehávat. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu!

Korpus vyřezaný dle půdorysu chaloupky. Naskládáno více plátů s promazáním krému.

Přidán korpus na střechu. První plát širší než chaloupka. Další pláty postupně užší. Nakonec vše vytvarováno punčovinou (zbytky buchty nadrobit a spojit krémem, možno přidat pár kapek rumu a marmelády).

Marcipánem pokryté stěny, které jsou napřed pomazané krémem. Vyřezaná okénka, dveře a vyplněná marcipánem.

Dotvořena okénka. Na stěnách vytvořené roubení. Udělaný štít. Přidán komín.

Pohled na dveře a tmavá okénka.

Pohled na dveře s rozsvícenými okénky.

Pohled na roubení zpředu.

No a to je pohled na detaily, které dotváří lyže s hůlkami, sáňky se stromkem, zasněžené stromky, naštípané dříví a především sníh, který je zhotoven z vařeného bílkového sněhu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie