Zasněžená chaloupka z marcipánu
Potřebné ingredience
Marcipán (recept dle Arielll):
30 dkg sušeného mléka polotučného (Laktino - modrá krabice)
30 dkg moučkového cukru
4 lžíce oleje
6 lžic pšeničného sirupu (já kupuji Bio od Nature Life - prodávají ve zdravé výživě)
60 ml teplé vody
pár kapek mandlového aroma
Krém:
300 ml mléka
1 vanilk. pudink
2/3 másla (používám od Zlaté Hané - nedělá žmolky)
cukr moučka dle chuti
Postup přípravy
Pokud Vám marcipán po delší době tvrdne a nedá se s ním pořádně modelovat, dejte na 10 - 20 vteřin do mikrovlnky.
Tohle množství stačí na středně velký dort a ozdoby na dort.
Krém - postup: Mléko s pudinkem uvařit klasicky. Dát do mísy a přikrýt fólií (neudělá se škraloup) a nechat vychladnout. Pudink vyšlehat do hladka a po kouskách přidávat máslo, cukr. Stále vyšlehávat. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu!
Korpus vyřezaný dle půdorysu chaloupky. Naskládáno více plátů s promazáním krému.
Přidán korpus na střechu. První plát širší než chaloupka. Další pláty postupně užší. Nakonec vše vytvarováno punčovinou (zbytky buchty nadrobit a spojit krémem, možno přidat pár kapek rumu a marmelády).
Marcipánem pokryté stěny, které jsou napřed pomazané krémem. Vyřezaná okénka, dveře a vyplněná marcipánem.
Dotvořena okénka. Na stěnách vytvořené roubení. Udělaný štít. Přidán komín.
Pohled na dveře a tmavá okénka.
Pohled na dveře s rozsvícenými okénky.
Pohled na roubení zpředu.
No a to je pohled na detaily, které dotváří lyže s hůlkami, sáňky se stromkem, zasněžené stromky, naštípané dříví a především sníh, který je zhotoven z vařeného bílkového sněhu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé