Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 63 návštěvníků)

Nakládané okurky ( chutné jako Znojemské)

0.0
Nakládané okurky  ( chutné jako Znojemské)

Potřebné ingredience

Okurek kolik si koupíte,nebo posbíráte na zahradě.Kopr,cibule,mrkev.Koření: Nové koření,kuličky pepře,sůl.ocet,sacharin - sladidlo. A sklenice. (750ml )

Postup přípravy

Do zavařovačky dáte mrkev a cibuli na kolečka, nezapomeneme na kopr,který je velice důležitý ,dáme 4 ks.sacharínu,4 ks.nového koření,4ks.pepře,1lžičku kávovou soli a 1lžičku kávovou cukru.
Naskládáme okurky do zavařovačky zalijeme 1dcl octu a převařené vody.Zavíčkujeme a sterilizujeme 15 minut.
Je to perfektní ,rychlé a mám to vyzkoušené,jsou velice chutné.
Už jsem rozdala plno receptů.
Je to fajn nakládání nemusím čekat až bude okurků víc a zavařuji postupně a nezabere mi to tolik času.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Saloska 20. 9. 2018, 14:39
Tak tenhle recept znám, dělává je moje mamka, ráda sem jí pomáhala vkládat po čtyřech ty ingredience do skleniček. A dnes to bude 35 let co si na nich pochutnávame. Když někde jinde ochutnám naložené okurky málo kdy mi chutnají jako tyhle. Jsou bezkonkurenční. (Y) (Y) (L)
skořápka 20. 7. 2015, 6:54
Dobrý den Tatjano, jen bych se ráda zeptala, zavařuji okurky letos poprvé a už jsem podle vašeho receptu zavařila několik sklenic.Jak dlouho potřebují na uležení? Jednu sklenici jsem po zhruba týdnu otevřela a přijdou mi kyselé, není toho cukru málo? Moc děkuji Martina
backa 20. 7. 2015, 7:19
@skořápka Neřekla bych,že je cukru málo,ale můžete si cukr přidat.Já je takhle zavařuji už asi 10 let a všem moc chutnají.Po týdnu, je strašně brzy otvírat po zavaření,potřebují aspoň měsíc. (hello)
pralinkauk 10. 8. 2013, 14:55
Sacharin??? Dekuji nechci...takovy svinstvo!!
backa 11. 8. 2013, 17:53
@pralinkauk Nikdo Vám to nevnucuje....
knedlinka 23. 7. 2013, 23:05
Děkuji (L)za recept (Y)jsou fakt výborné |:o) |:o) |:o)loni 65sklenic-vše snězeno (zajic) (zajic) (zajic)letos začínám :-) 13sklenic ,-)jiné už dělat nebudu!!!!ještě jsem loni takto dělala kozí rohy a taky moc dobré!!!!Krásné léto (plavec) (leto) (plaz)Katka (hello)
backa 26. 7. 2013, 14:09
@knedlinka Já děkuji za pěkný komentář a jsem ráda,že jste spokojená (L) (hello)i Vám krásné letní dny (plavec) (hello)
dadiš 5. 8. 2009, 13:59
Zdravím,tak právě zavařuji opět podle Vašeho receptíku (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jen nemuhu sehnat kopr,myslíte že to bude vadit bez něj? *-) jinak se na ně moc těšíme ^o) (L) (hello)
leni0323 3. 8. 2008, 19:02
Táničko zdravím Vás (hello) opět letos mám "Vaše" znojemské okurky, dokonce už je cpeme :-p :-p do poloviny jsem dala velkou feferonku, jsou prostě bezkonkurenční, jiné už nedělám |:o) |:o) |:o) (D) (hello) (flower)
backa 10. 8. 2008, 21:32
@leni0323 Leničko,já také zdravím z okurkové sezony (hello) a jsem ráda,že jste spokojená s rychlým a jednoduchým nakládáním.No s feferonkou ty nemají chybu ty baští hlavně můj starší syn. (smich) (hello)
Monny 2. 8. 2008, 10:03
Dobrý den, zaujal mě Váš receptík a určitě ho vyzkouším na posledních pár sklenic, které se ještě urodí na zahrádce (jablka), ale můžete mi prosím ještě prozradit při jaké teplotě je tam necháte těch 15 minut?? Já je jinak vařím 20-25 minut na 80C. Jinak jak už tady zaznělo také dávám ještě kousek bobkového listu na jednu skleničku. :-$, ale lák jsem si pak vařila a teď už třeba nebudu muset ;-). Díky Marcela (plaz)
backa 10. 8. 2008, 21:30
@Monny Marci,omlouvám se za tak pozdní odpověď nechávám při teplotě 80 C. Ono to úplně stačí,tam jde hlavně o to ,aby chytly víčka. Moje tchýně nesterelizuje vůbec.A má je taky dobré.Ale jistota je jistota.Protože když nemám půjčený zavařovací hrnec od sousedky tak zavařuji normálně ve velkém hrnci a taky to stačí a nevím jakou teplotu to asi mám. Ještě jednou se omlouvám,že tak pozdě. (L)
Ila42 16. 7. 2008, 13:23
Dělám je podobně: kopr, cibule mrkev 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek 1/2 kávové lžičky soli 2 kuličky nového koření 3 kuličky černého pepře 1 bobkový list 1 hřebíček 6 ks sacharinu 1 dcl octa Pak doleji vodou rovnou z kohoutku (nemusí být převařená), zavíčkuju a 20 minut sterilizuji. Rychlé, žádný nálev mi nezbývá a chutnají jak znojemské. (Y) :-) (clamp)
Anjasa 16. 7. 2008, 12:38
Chtěla bych zkusit tenhle recept ale nějak jsem nepochopila kolik tekutiny. Má to být 1 dcl octa na jednu sklenici a pak dolít převařenou vodu do plna ? nebo je v každé sklenici 1 dcl octa a 1 dcl vody ?
Andule 16. 7. 2008, 11:34
(Y) (Y) (Y)Okurky jsou výborné |:o) |:o) |:o)Celá rodinka chválí (clamp) (clamp) (clamp)Každý mě prosil o jednu skleničku domů :-p (jidlo) Děkujeme za receptík a za dobré rady (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
babicka06 29. 6. 2008, 10:27
tento recept už máme asi 20 let je vynikajíci (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
backa 15. 7. 2008, 9:38
@babicka06 Tak už letos zase zakládám okurečky,a tak každý den tak tři sklenice :-)zase je chladno, tak to roste pomalu. :-$ ale perfektní nakládání (Y)
leni0323 21. 8. 2007, 12:06
Táničko, musím teda říct, že jsou okurečky faaaakt boží |:o) |:o) |:o) konečně jsem je otevřela a jediné štěstí je, že je mám uložené ve sklepě a my bydlíme v patře, jinak by nebyly už v září, manžel je okurkový fajnšmekr ;-) a sežral celou flašku na posezení, mooooc dobré, jinak už dělat nebudu. díky za receptík (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F) (F)
backa 22. 8. 2007, 21:28
@leni0323 Leni, :-) to mám radost,že Vám okurky chutnají a tak manžel Vám dal najevo svou spokojenost,že tu flašku celou snědl :-P a tím ocenil Vaši píli. Díky (L) Táňa
dolik76 1. 8. 2007, 12:16
Díky takový podobný recept jsem měla od bývalé tchýně a někde se mi ztratil ,ale nechtělo se mi jí volat.tak jsem ráda,že jsem k němu přišla touto cestou. (Y)
backa 1. 8. 2007, 12:32
@dolik76 :-$Jsem ráda,že se další mamince tento recept hodí.Je to fajn recept a okurky jsou moc dobré. :-P
leni0323 31. 7. 2007, 18:03
taky jsem je poprvé letos zkoušela, měla jsem trošku jiný receptík, ale prubla jsem tady ten, změna je život |:o) |:o) takže jsem zvědavá, jaké budou, už je mám zavařené asi tak 3 týdny, bude čas okoštovat |:o) |:o) (D)
backa 1. 8. 2007, 19:27
@leni0323 Pak napište jak jste spokojená a jak Vám chutnaly. :-P (child8)
Zrušený účet 30. 7. 2007, 15:12
Několik dní se pídím po nějakém receptu, kde bude napsáno, kolik čeho patří do jedné zavařovačky, protože to taky dělám postupně podle toho, jaké množství okurek se sejde pohromadě a najednou čtu ten váš receptík. Ten mi snad sneslo samo nebe [A]. Na vaše recepty je vždycky spoleh, tak to zase zkusím podle vás :-P.
backa 31. 7. 2007, 17:40
@ Ježíš Helenko,to mi poskočilo srdíčko (G),že se recept hodil .Děkuji za poklonu,že je na moje recepty spoleh. (L) Mám radost. (child8)
dadiš 20. 7. 2007, 22:20
Také hotovo,už se těšíme až ochutnáme :-P Jinak rychlé,a jednoduché!!! díky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
backa 21. 7. 2007, 14:10
@dadiš Že je to bezva??? ;-)Jsem ráda,že jste spokojená.V jednoduchosti je kumšt. I já děkuji za pochvalu (L) (L) (L) doufám,že si pochutnáte. Hezký letní den Táňa
Sabatt 19. 7. 2007, 21:38
(Y) (Y) (Y) přesně takhle je zavařovala moje babička a já to dělám stejně,žádný vaření nálevu,nic :-) jednoduché a jsou bezva. A můžu doporučit doplnit na dno slkenice jeden stroužek česneku,okurčičky budou bezva tvrdé :-P
backa 5. 8. 2007, 20:48
@Sabatt Jsou opravdu z toho nálevu na jedničku (Y) (Y) :-P
stencon 19. 7. 2007, 20:23
Hotovo, tak už jen budeme čekat až projdou.... (L)
backa 13. 7. 2007, 13:19
Odpovídám dost pozdě *-),ale ty okurky prošly velkou chválou a to sladidlo,to vůbec nepoznáte.Jo s tím bobkovým listem taky občas dám,když si vzpomenu. ;-) Nakládám tím to nálevem i kapie jen tam dám na konec lžíci oleje. (Y)
leni0323 13. 7. 2007, 11:24
zítra vyzkouším |:o) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie