(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Nakládané okurky ( chutné jako Znojemské)
Potřebné ingredience
Okurek kolik si koupíte,nebo posbíráte na zahradě.Kopr,cibule,mrkev.Koření: Nové koření,kuličky pepře,sůl.ocet,sacharin - sladidlo. A sklenice. (750ml )
Postup přípravy
Do zavařovačky dáte mrkev a cibuli na kolečka, nezapomeneme na kopr,který je velice důležitý ,dáme 4 ks.sacharínu,4 ks.nového koření,4ks.pepře,1lžičku kávovou soli a 1lžičku kávovou cukru.
Naskládáme okurky do zavařovačky zalijeme 1dcl octu a převařené vody.Zavíčkujeme a sterilizujeme 15 minut.
Je to perfektní ,rychlé a mám to vyzkoušené,jsou velice chutné.
Už jsem rozdala plno receptů.
Je to fajn nakládání nemusím čekat až bude okurků víc a zavařuji postupně a nezabere mi to tolik času.
Naskládáme okurky do zavařovačky zalijeme 1dcl octu a převařené vody.Zavíčkujeme a sterilizujeme 15 minut.
Je to perfektní ,rychlé a mám to vyzkoušené,jsou velice chutné.
Už jsem rozdala plno receptů.
Je to fajn nakládání nemusím čekat až bude okurků víc a zavařuji postupně a nezabere mi to tolik času.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Saloska
(upraveno)
20. 9. 2018, 14:39
Tak tenhle recept znám, dělává je moje mamka, ráda sem jí pomáhala vkládat po čtyřech ty ingredience do skleniček. A dnes to bude 35 let co si na nich pochutnávame. Když někde jinde ochutnám naložené okurky málo kdy mi chutnají jako tyhle. Jsou bezkonkurenční.
skořápka
(upraveno)
20. 7. 2015, 6:54
Dobrý den Tatjano, jen bych se ráda zeptala, zavařuji okurky letos poprvé a už jsem podle vašeho receptu zavařila několik sklenic.Jak dlouho potřebují na uležení? Jednu sklenici jsem po zhruba týdnu otevřela a přijdou mi kyselé, není toho cukru málo? Moc děkuji Martina
backa
(upraveno)
20. 7. 2015, 7:19
@skořápka
Neřekla bych,že je cukru málo,ale můžete si cukr přidat.Já je takhle zavařuji už asi 10 let a všem moc chutnají.Po týdnu, je strašně brzy otvírat po zavaření,potřebují aspoň měsíc.
pralinkauk
(upraveno)
10. 8. 2013, 14:55
Sacharin??? Dekuji nechci...takovy svinstvo!!
backa
(upraveno)
11. 8. 2013, 17:53
@pralinkauk
Nikdo Vám to nevnucuje....
knedlinka
(upraveno)
23. 7. 2013, 23:05
Děkuji za recept jsou fakt výborné loni 65sklenic-vše snězeno letos začínám 13sklenic jiné už dělat nebudu!!!!ještě jsem loni takto dělala kozí rohy a taky moc dobré!!!!Krásné léto Katka
backa
(upraveno)
26. 7. 2013, 14:09
@knedlinka
Já děkuji za pěkný komentář a jsem ráda,že jste spokojená i Vám krásné letní dny
dadiš
(upraveno)
5. 8. 2009, 13:59
Zdravím,tak právě zavařuji opět podle Vašeho receptíku jen nemuhu sehnat kopr,myslíte že to bude vadit bez něj? jinak se na ně moc těšíme
leni0323
(upraveno)
3. 8. 2008, 19:02
Táničko zdravím Vás opět letos mám "Vaše" znojemské okurky, dokonce už je cpeme do poloviny jsem dala velkou feferonku, jsou prostě bezkonkurenční, jiné už nedělám
backa
(upraveno)
10. 8. 2008, 21:32
@leni0323
Leničko,já také zdravím z okurkové sezony a jsem ráda,že jste spokojená s rychlým a jednoduchým nakládáním.No s feferonkou ty nemají chybu ty baští hlavně můj starší syn.
Monny
(upraveno)
2. 8. 2008, 10:03
Dobrý den, zaujal mě Váš receptík a určitě ho vyzkouším na posledních pár sklenic, které se ještě urodí na zahrádce , ale můžete mi prosím ještě prozradit při jaké teplotě je tam necháte těch 15 minut?? Já je jinak vařím 20-25 minut na 80C. Jinak jak už tady zaznělo také dávám ještě kousek bobkového listu na jednu skleničku. , ale lák jsem si pak vařila a teď už třeba nebudu muset . Díky Marcela
backa
(upraveno)
10. 8. 2008, 21:30
@Monny
Marci,omlouvám se za tak pozdní odpověď nechávám při teplotě 80 C. Ono to úplně stačí,tam jde hlavně o to ,aby chytly víčka. Moje tchýně nesterelizuje vůbec.A má je taky dobré.Ale jistota je jistota.Protože když nemám půjčený zavařovací hrnec od sousedky tak zavařuji normálně ve velkém hrnci a taky to stačí a nevím jakou teplotu to asi mám. Ještě jednou se omlouvám,že tak pozdě.
Ila42
(upraveno)
16. 7. 2008, 13:23
Dělám je podobně: kopr, cibule mrkev 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek 1/2 kávové lžičky soli 2 kuličky nového koření 3 kuličky černého pepře 1 bobkový list 1 hřebíček 6 ks sacharinu 1 dcl octa Pak doleji vodou rovnou z kohoutku (nemusí být převařená), zavíčkuju a 20 minut sterilizuji. Rychlé, žádný nálev mi nezbývá a chutnají jak znojemské.
Anjasa
(upraveno)
16. 7. 2008, 12:38
Chtěla bych zkusit tenhle recept ale nějak jsem nepochopila kolik tekutiny. Má to být 1 dcl octa na jednu sklenici a pak dolít převařenou vodu do plna ? nebo je v každé sklenici 1 dcl octa a 1 dcl vody ?
Andule
(upraveno)
16. 7. 2008, 11:34
Okurky jsou výborné Celá rodinka chválí Každý mě prosil o jednu skleničku domů Děkujeme za receptík a za dobré rady
babicka06
(upraveno)
29. 6. 2008, 10:27
tento recept už máme asi 20 let je vynikajíci
backa
(upraveno)
15. 7. 2008, 9:38
@babicka06
Tak už letos zase zakládám okurečky,a tak každý den tak tři sklenice zase je chladno, tak to roste pomalu. ale perfektní nakládání
leni0323
(upraveno)
21. 8. 2007, 12:06
Táničko, musím teda říct, že jsou okurečky faaaakt boží konečně jsem je otevřela a jediné štěstí je, že je mám uložené ve sklepě a my bydlíme v patře, jinak by nebyly už v září, manžel je okurkový fajnšmekr a sežral celou flašku na posezení, mooooc dobré, jinak už dělat nebudu. díky za receptík
backa
(upraveno)
22. 8. 2007, 21:28
@leni0323
Leni, to mám radost,že Vám okurky chutnají a tak manžel Vám dal najevo svou spokojenost,že tu flašku celou snědl a tím ocenil Vaši píli. Díky Táňa
dolik76
(upraveno)
1. 8. 2007, 12:16
Díky takový podobný recept jsem měla od bývalé tchýně a někde se mi ztratil ,ale nechtělo se mi jí volat.tak jsem ráda,že jsem k němu přišla touto cestou.
backa
(upraveno)
1. 8. 2007, 12:32
@dolik76
Jsem ráda,že se další mamince tento recept hodí.Je to fajn recept a okurky jsou moc dobré.
leni0323
(upraveno)
31. 7. 2007, 18:03
taky jsem je poprvé letos zkoušela, měla jsem trošku jiný receptík, ale prubla jsem tady ten, změna je život takže jsem zvědavá, jaké budou, už je mám zavařené asi tak 3 týdny, bude čas okoštovat
backa
(upraveno)
1. 8. 2007, 19:27
@leni0323
Pak napište jak jste spokojená a jak Vám chutnaly.
Zrušený účet
(upraveno)
30. 7. 2007, 15:12
Několik dní se pídím po nějakém receptu, kde bude napsáno, kolik čeho patří do jedné zavařovačky, protože to taky dělám postupně podle toho, jaké množství okurek se sejde pohromadě a najednou čtu ten váš receptík. Ten mi snad sneslo samo nebe . Na vaše recepty je vždycky spoleh, tak to zase zkusím podle vás .
backa
(upraveno)
31. 7. 2007, 17:40
@
Ježíš Helenko,to mi poskočilo srdíčko ,že se recept hodil .Děkuji za poklonu,že je na moje recepty spoleh. Mám radost.
dadiš
(upraveno)
20. 7. 2007, 22:20
Také hotovo,už se těšíme až ochutnáme Jinak rychlé,a jednoduché!!! díky
backa
(upraveno)
21. 7. 2007, 14:10
@dadiš
Že je to bezva??? Jsem ráda,že jste spokojená.V jednoduchosti je kumšt. I já děkuji za pochvalu doufám,že si pochutnáte. Hezký letní den Táňa
Sabatt
(upraveno)
19. 7. 2007, 21:38
přesně takhle je zavařovala moje babička a já to dělám stejně,žádný vaření nálevu,nic jednoduché a jsou bezva. A můžu doporučit doplnit na dno slkenice jeden stroužek česneku,okurčičky budou bezva tvrdé
backa
(upraveno)
5. 8. 2007, 20:48
@Sabatt
Jsou opravdu z toho nálevu na jedničku
stencon
(upraveno)
19. 7. 2007, 20:23
Hotovo, tak už jen budeme čekat až projdou....
backa
(upraveno)
13. 7. 2007, 13:19
Odpovídám dost pozdě ,ale ty okurky prošly velkou chválou a to sladidlo,to vůbec nepoznáte.Jo s tím bobkovým listem taky občas dám,když si vzpomenu. Nakládám tím to nálevem i kapie jen tam dám na konec lžíci oleje.
leni0323
(upraveno)
13. 7. 2007, 11:24
zítra vyzkouším