KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou
Potřebné ingredience
1/2 kg mletého masa, 1 hlávka kapusty, celá palička česneku, půl cibule, 1,5 lžičky soli (česnek obsahuje soli dost, proto můžete dát jenom jednu lžičku soli), pepř, 1 dcl oleje, 2 - 3 vejce, polohrubá mouka asi 1 dcl, 1 lžička sladké papriky pro barvu. Kapustu před pokrájením ještě mírně vymačkám, aby neobsahovala tolik vody.
Tip: pro masojídky dejte mletého masa víc - 75 dkg.
Postup přípravy
Kapustu nakrájím na větší kousky a uvařím do poloměka, scedím a nechám vychladnout (ze zcezené vody si můžete udělat zeleninovou polévku). Po vychladnutí nakrájím kapustu na drobné kousky.
smíchám všechny suroviny a přisypu asi 1 dcl polohr. mouky
Peču 45 min. na 180°, okraje zezlátnou a kapustňák začne pronikavě vonět.
peču na plechu s vyšším okrajem..
Jako příloha je výborná br kaše, studený je vynikající s chlebem a okurkou, hořčicí nebo feferonkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé