(recept
si oblíbilo 256 návštěvníků)
Vepřové plátky na žampionech
Potřebné ingredience
6 vepřových plátků (kýta)
2 cibule
sádlo
sůl, pepř, kmín
bio bujon
instantní jíška Knorr, světlá i tmavá
žampiony v plechovce, ty větší
Postup přípravy
Maso nařízneme, aby se nekroutilo. Naklepeme. Na sádlo dáme cibulku. Postupně dáváme plátky masa, které jsme osolili a opepřili. Orestujeme je z obou stran. Dusíme ve vlastní šťávě. Máme li všechny plátky zatažené, podlijeme horkou vodou.
Přidáme kmín, přiklopíme a dusíme.
Na dochucení použijeme kousek bujonu. Kdo nevaří pro děti, může dát i v kostce šťávu k vepř. masu......
Vysypeme plechovku žampionů. Ještě chvíli povaříme.
Zahustíme světlou jíškou a maličko tmavou. Můžeme i jen hl. moukou zamíchanou ve vodě.
Výborné s rýží.
Přidáme kmín, přiklopíme a dusíme.
Na dochucení použijeme kousek bujonu. Kdo nevaří pro děti, může dát i v kostce šťávu k vepř. masu......
Vysypeme plechovku žampionů. Ještě chvíli povaříme.
Zahustíme světlou jíškou a maličko tmavou. Můžeme i jen hl. moukou zamíchanou ve vodě.
Výborné s rýží.
Orestované maso
Před zahuštěním
Přejeme dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé