(recept
si oblíbilo 988 návštěvníků)
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.
Postup přípravy
Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
ještě nepolité
touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.
další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.
dobře vyšlehaný sníh
do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr
vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.
po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jana V.
(upraveno)
17. 10. 2009, 19:40
Výborné, ale tak krásné se mi opravdu nepovedly, tak pěkně nedržely, asi jsem to málo našlehala A čokoláda mi prosvítala, asi nebyla příliš kvalitní.
ssonda
(upraveno)
18. 10. 2009, 16:06
@Jana V.
Tak to je škoda.....Chce to šlehat opravdu dlouho,jak bílky s cukrem tak potom nad parou.
fialinka
(upraveno)
17. 10. 2009, 12:31
můžu se zeptat jak jste našlehala ty bílky tak jste to dala do lednice na ty 3 hodiny a pak jste teprve stříkala índiánky nebo jste prve udělala indiánky a pak dala do lednice díky moooc
ssonda
(upraveno)
17. 10. 2009, 12:52
@fialinka
Hani,dát do lednice až nastříkané indiánky na piškotech
egon e
(upraveno)
16. 10. 2009, 10:46
dakujem za velmi uzasny recept pripminula ste mi detstvo
ssonda
(upraveno)
14. 11. 2009, 19:12
@egon e
Valuc
(upraveno)
15. 10. 2009, 15:47
Mohu se zeptat,mě to nad tou párou klesne a zřídne tak jsem to vylilla.Ach jo.
ssonda
(upraveno)
15. 10. 2009, 16:26
@Valuc
Lenko já to zkoušela z cukerným rozvarem (do vyšlehaných bílků se pomalu leje svařený cukr) zkoušela jsem to snad 5x a pokažde vylila,takhle se mi to povedlo napoprvé.Máte to stím cukrem,než to dáte nad páru opravdu pořádně vyšlehané?trvá to docela dlouho.
gonzar
(upraveno)
14. 10. 2009, 22:52
Soni ahoj, krásné indiánky jksi vykouzlila. Díky za recept.
ssonda
(upraveno)
15. 10. 2009, 14:42
@gonzar
Ahoj Ali,děkuju
jan.nov
(upraveno)
14. 10. 2009, 14:38
krásný , můžu se zeptat, jakou jste dávala čokopolevu a jak jste je namáčela? Děkuji.
ssonda
(upraveno)
14. 10. 2009, 14:44
@jan.nov
Čokoláda na vaření+ 100% tuk (iva,omega,lira..) rozpustit ve vodní lázni poleva musí být řidší,nahnout misku s polevou ke straně aby byla poleva "hluboká" a namočit,nechat okapat a dát oschnout nejlépe na papír pak až přendat na tác.Kupodivu mi drželi dobře chce to je nechat alespoň 3 hoďky před politím v lednici
jan.nov
(upraveno)
14. 10. 2009, 14:51
@ssonda
Moc děkuji, můžu se ještě zeptat, kolik toho tuku do tý čokolády? A z tý jedný dávky kolik je asi ks? Díky moc
ssonda
(upraveno)
14. 10. 2009, 15:02
@jan.nov
Dávám na 1 čokoládu tak 5 dkg tuku.Z téhle dávky tedy 2 bílků (měla jsem velká vejce bylo 50-60 kousků ale měla jsem nějaké laciné tudíž mrňavé dětské piškoty.
janakeb
(upraveno)
14. 10. 2009, 11:07
vypadají úžasně, určitě zkusím
ssonda
(upraveno)
9. 11. 2009, 18:06
@janakeb
zkuste
dodo
(upraveno)
14. 10. 2009, 8:41
jen se chci zeptat nejdříve klasicky vyšleháte a jak máte sníh hotový tak dáte ještě nad páru a šleháte dál dokud není sníh hustý děkuji
ssonda
(upraveno)
14. 10. 2009, 14:27
@dodo
Leni,ano vyšlehám bílky s moučkovým cukrem do hustého sněhu a pak to šoupnu na kastrol kde se vaří voda a šlehám dál:Hmota jakoby nabyde a je to spíše pěna.Pak sundám a zašlehám marmeládu.
jazavka
(upraveno)
14. 10. 2009, 7:55
...super...
ssonda
(upraveno)
14. 10. 2009, 19:31
@jazavka
dík
Kaca31
(upraveno)
13. 10. 2009, 21:07
Dobrý večer Soňo, vypadá to úžasně a jednoduše . Mám dotaz, jakou trubičkou jste stříkala sníh z bílků? Děkuji moc Katka
ssonda
(upraveno)
14. 10. 2009, 14:28
@Kaca31
Katko stříkala jsem hladkou-neřezanou trubičkou.
darinka30
(upraveno)
13. 10. 2009, 20:40
dakujem za recept..vyskusam super..dcera ich miluje..
ssonda
(upraveno)
17. 10. 2009, 18:17
@darinka30