(recept
si oblíbilo 988 návštěvníků)
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.
Postup přípravy
Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
ještě nepolité
touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.
další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.
dobře vyšlehaný sníh
do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr
vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.
po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jandulinaS
(upraveno)
17. 12. 2010, 10:25
Chtěla bych se zeptat,když zítra indiánky udělám vydrží do vánoc?
ssonda
(upraveno)
18. 12. 2010, 9:10
@jandulinaS
určitě vydrží
Luciandaa
(upraveno)
10. 12. 2010, 13:28
Dneska jsem je dělala na zítřejší dětskou oslavu a musím říct že je to strašně jednoduchy a rychly recept.
ssonda
(upraveno)
10. 12. 2010, 14:25
@Luciandaa
tak to je super
citren
(upraveno)
5. 12. 2010, 14:37
nerko
(upraveno)
5. 12. 2010, 14:23
Tak jsem vyskoušela a musím říct že super Nic se nezdrclo, nad párou hmota krásně napěnila a pěkně se sní pracovalo.Jen jsem neměla takový vychytaný kornoutek jako máte Vy,tak jsem to stříkala potravinářským sáčkem a indiánci byly pěkně volánkový Děkuji určitě jsem nedělala naposledy Mirka
ssonda
(upraveno)
6. 12. 2010, 15:06
@nerko
supr jsem ráda,každému tady píšu že to nic není
hejzde
(upraveno)
28. 11. 2010, 9:58
chtěla bych se zeptat,jak dlouho to vydrží? aby se to nezkazilo. jestli to vydrží prostě jako cukroví... nebo jen týden?
ssonda
(upraveno)
28. 11. 2010, 19:07
@hejzde
Vydrží tak 14 dnů,takže je na ně ještě čas
lakak
(upraveno)
10. 11. 2010, 15:42
Ted jsem je dodělala a super hned na poprvě děti ujídají snad něco zbude na smočení v čokoládě
ssonda
(upraveno)
10. 11. 2010, 20:14
@lakak
lavida83
(upraveno)
10. 11. 2010, 14:45
Kráááááááááásnéééééééé o víkendu vyzkouším.
ssonda
(upraveno)
21. 11. 2010, 18:54
@lavida83
Pepulka
(upraveno)
6. 11. 2010, 21:23
Tak jsem vyzkoušela a nez jsem to stačila namočit do čokýny tak to mužskej snědl tak jsme meli jen pár ke kávicče a byli moc dobroučky.Díky za receptík a příště určitě zase udělám..
ssonda
(upraveno)
11. 11. 2010, 20:08
@Pepulka
tak to je dobře
Hnědovláska
(upraveno)
6. 11. 2010, 19:27
Taky jsem vyzkoušela a povedli se Jsou moc dobré
ssonda
(upraveno)
6. 11. 2010, 19:31
@Hnědovláska
PARÁDA jsem moc ráda
Pepulka
(upraveno)
6. 11. 2010, 8:21
tak dnes vyzkousim mame je moc radi..
ssonda
(upraveno)
3. 12. 2010, 19:58
@Pepulka
nerko
(upraveno)
5. 11. 2010, 22:59
Soni,a nezdrcne se Vám ta pěna,když to všechno tak šleháte? Mě by se to zdrclo hned-se znám ale vypadají krásně,tak zkusím,ale jen s 1 bílkem
ssonda
(upraveno)
6. 11. 2010, 8:11
@nerko
Mirko,nebojte nezdrcne.Ale chce to šlehat dost dlouho,jak bílky tak pak s cukrem nad párou.
zipinka
(upraveno)
2. 11. 2010, 16:58
myslete na mě ,budu je zkoušet na oslavu narozenin
faflina
(upraveno)
31. 10. 2010, 10:11
tak chladí se, mám je v lednici povedli se, a jsou dobré, ještě akorád polít čokoškou. Je toho asi 27 ks z jednoho bílku na kl. dětský piškot. Paráda
ssonda
(upraveno)
31. 10. 2010, 19:14
@faflina
Tak to je super
faflina
(upraveno)
31. 10. 2010, 9:25
Jdu na to, uvidíme, zkusím jen jeden bílek.
MB1710
(upraveno)
17. 10. 2010, 20:52
vypadají náádherně vyzkouším!
ssonda
(upraveno)
18. 12. 2010, 21:06
@MB1710
Eva.Top
(upraveno)
2. 10. 2010, 8:18
jéééééé mňam
žingi
(upraveno)
1. 10. 2010, 21:31
opravdu máš ze dvou bílků 100ks uvažuju,že bych vyzkoušela
ssonda
(upraveno)
2. 10. 2010, 15:09
@žingi
Ale né ze 2 bílků jich je kolem 50,dělala jsem ze 4 bílků
žingi
(upraveno)
2. 10. 2010, 15:38
@ssonda
uf,to jsem se lekla,že bych měla z 1 bílků 50ks tak díky kluk bude mít narozky,tak se chystám něco připravovat a samo,že mám v plánu,ty tvé rolky v aspiku
barborka2010
(upraveno)
17. 9. 2010, 12:46
Tak jsem se pustila do indiánků a mám pro vás, které se na ně teprvé chystají pár rad: - první dávku raději jen z jednoho bílku, než si recept "osaháte", já docela bojovala s pěnou, jelikož se mi půlka připekla k hrnci a to proto že byl hrnec troičku ponořený v horké vodě, takže opravu jen "nad parou" - napoprvé mí indiánci vypadali spíš jako "lejna" ale ani to mě neodradilo a pustila se do nich podruhé kde jsem: - dala jen 80 g cukru na 2 bílky a i tak to bylo docela sladké, takže příště ještě uberu - mám jen ozdobnou zdobičku, ale i tak vypadali jako indiánci - neměla jsem moc času, takže jsem je nechala odležet jen asi hodinku a i to stačilo - polevu jsem hodně zředila tukem, aby vrstvička byla opravdu křehoučká, vůbec nevypadalo špatně i když občas pěna prosvítala Tak s chutí do toho a nenechte se odradit, jsou opravdu vynikající, dneska se na ně opět chystám
Pesinka
(upraveno)
24. 10. 2010, 10:37
@barborka2010
Barčo,čtu s úsměvěm váš komentík a musím přiznat,že se mi také podařily udělat na piškotky "lejna" Tak dnes dělám 2.pokus jen s pěnou a znova to zkusím navrch nastříkat,tak uvidíme.Jinak chuťově jsou super Díky za Vaši radu Peťka
anulim
(upraveno)
2. 10. 2010, 16:11
@barborka2010
I já se připojuji k Soně, / a ona umí!!! / uberete-li cukr, bílkový krém tzv. spadne a poteče. Né hned, ale druhý den určitě.
barborka2010
(upraveno)
6. 10. 2010, 6:55
@anulim
S tím jsem neměla problém. Indiánci krásně drželi i druhý den, asi to hodně záleží i na čerstvosti vajíček či postupu
ssonda
(upraveno)
20. 9. 2010, 21:08
@barborka2010
No Báro je skvělé že jste vyzkoušela a nasbírala nové poznatky o výrobě indiánků,ale mě se nezdá to že ubíráte cukr.Ten tam má funkci toho aby bílky nad parou pořádně ztuhli a drželi tvar,měla bych strach že to bude řídké a indiánci potečou.Takže já cukr určitě nebudu ubírat,že je to sladké přece nevadí-má to tak být. Jinak děkuji a jsem ráda že jste recept s úspěchem vyzkoušela
Anturka
(upraveno)
14. 9. 2010, 20:38
krásné
Yvo
(upraveno)
27. 7. 2010, 20:44
perfektní