(recept
si oblíbilo 988 návštěvníků)
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.
Postup přípravy
Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
ještě nepolité
touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.
další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.
dobře vyšlehaný sníh
do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr
vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.
po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dahasa
(upraveno)
22. 2. 2012, 17:16
Děkuji moc za racept fak jsme to zvládla i já nemám to tak pěkné jak vy , ale stříkala jsem jen igelitovým sáčkem i tak mám
@Pavla
(upraveno)
22. 12. 2011, 11:06
S dovolením, malá poznámka pro všechny, kterým indiánky zřídly. Dělala jsem ze 7 bílků a po zašlehání marmelády jsem měla sněhovou polevu. Riskla jsem to a znovu dala nad páru a SUPER ZASE DRŽÍ TVAR
ssonda
(upraveno)
22. 12. 2011, 16:34
@@Pavla
Děkuji za prima vychytávku.Mě tedy zatím nezřídly nikdy
natana
(upraveno)
19. 12. 2011, 20:35
Výborný...všichni mě chválili Moc děkuji za receptík
Myšškaa
(upraveno)
19. 12. 2011, 20:10
Zdravím Soňo,indiánky jsou skvělý. Jen se chci poradit - sníh a pak i pěnu nad parou /šlehala jsem 8-10 minut / jsem měla krásně hustou,ale po zašlehání marmelády trochu zřídla.Takže nedrží správný tvar,indiánky se sesunou.Nevíte,kde dělám chybu?
gaha
(upraveno)
22. 12. 2011, 10:05
@Myšškaa
...s dovolením poradím... možná to chce zamíchávat po trošičkách a jen malé množství kvalitní nevodové marmelády... taky se mi to jednou stalo... a jinak děkuji Soni za receptík... tentokráte jsem vyzkoušela...(protože jsem spěchala... )dát indiánky do horkovzdušné trouby na pár minut -bez teploty, jen ofoukat a super...dalo se hned polívat čokoládou... a do sněhu jsem zamíchala trochu kokosu.. protože mi děcka zbožňují kokosky a teda... ve školce se o ně mohly děti přetrhnout
janatom
(upraveno)
16. 12. 2011, 22:25
Soni můžu se zeptat když je udělám v sobotu vydrží do příští neděle nebo je dělat před štědrý den děkuji Jana
ssonda
(upraveno)
19. 12. 2011, 20:19
@janatom
Týden vydrží určitě.
janatom
(upraveno)
19. 12. 2011, 20:50
@ssonda
moc děkuji
aniianii
(upraveno)
11. 12. 2011, 10:39
Teda Soni, já nemám slov... Indiánci na pohled super, ale říkala jsem si, že mě prostě nemůžou vyjít. Vyšli! Naprosto super, právě tuhnou v ledničce, ale krásně držej tvar. Neměla jsem po ruce kulatou zdobičku, tak jsem použila kytičku, mají sice trochu jiný tvar, ale to nevadí, i tak jsou krásní a fakt perfektně drží Což skoro až nechápu A chlapi doma zírali, akorát mi pořád uďobávali pěnu, tak těch indiánků zbylo málo, ještě budu muset dělat. Fakt super, idiánky miluju. Díky moc
ssonda
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:20
@aniianii
jeee,Marti to mě těší u nás jsou taky velice oblíbené,dělám je každou chvilku jen tak ke kafíčku,máme je moc rádi.Jsem ráda že je tomu tak i u Vás.
TERĎ´AK
(upraveno)
9. 12. 2011, 17:42
Dobrý den Soňo,zní to lákavě a vypadá naprosto luxusně. Jste opravdu moc šikovná.Myslela jsem,že už mám letos napečíno,ale toto mě tak nadchlo,že určitě také vyzkouším,jen ještě musím sehnat tu zdobičku,snad ji budou mít i v domácích potřebách. Díky za inspiraci ,nemůžu se od těch Vašich fotek ani odtrhnout Krásné a pohodové svátky Tereza
ssonda
(upraveno)
10. 12. 2011, 17:08
@TERĎ´AK
Děkuji moc I Vám přeji pohodové vánoce
lu11
(upraveno)
8. 12. 2011, 19:29
vyzkoušela jsem.... vynikající!!!!! i se mi povedly
ssonda
(upraveno)
9. 12. 2011, 13:59
@lu11
super
sugi1985
(upraveno)
28. 11. 2011, 22:06
Lucka možno ste nemala čerstvé bielka vtedy sa nevyšľahajú dotuha
HLucin
(upraveno)
19. 11. 2011, 12:43
Dobrý den Soňo, mám dotaz, dnes jsem zkoušela dělat vaše indiánky a přesto, ře hmota vypadala stejně jak na fotce, přesto mi z piškotů teka. Nevíte čím to může být? Když jsem ji sundala z páry a všlehala marmeládu, přišlo mi že trochu zřídla Prosím poraďte co dělám špatně. Lucka
pimpa29
(upraveno)
11. 12. 2013, 21:30
@HLucin
mě také zřídli!! a to peču dorty a všechno a nevyšli mě
ssonda
(upraveno)
19. 11. 2011, 20:37
@HLucin
Jejda,Lucko to se mi ještě nestalo a dělám je pořád.Skutečně,netuším....
HLucin
(upraveno)
19. 11. 2011, 23:15
@ssonda
Ještě mě Soni napadlo, jestli nemám nechat ten krém vychladit před tím, než ho dávám na piškoty, ale nevím. Já jak ho sundala z páry, zašlehala marmeládu a hned dávala na piškot. A dáváte všechny patra najednu, nebo postupně a mezi tím je dáte do lednice? Krém je výborný, jen ten tvar je absolutně hororový Lucka
ssonda
(upraveno)
20. 11. 2011, 18:40
@HLucin
Lucko,možná....ale já ji tam dávám taky hned.Ne přestávku mezi patry nedělám-stříkám to najednou.
blazken
(upraveno)
13. 11. 2011, 20:07
a ta hmota je střikaná a klasické dětské piškoty. Vypadají perfektně, asi také udělám na vánoce
ssonda
(upraveno)
17. 11. 2011, 20:46
@blazken
druna
(upraveno)
13. 11. 2011, 18:24
pro
(upraveno)
13. 11. 2011, 18:20
vypadají krásně
ssonda
(upraveno)
14. 11. 2011, 20:31
@pro
a báječně chutnají
timeaa
(upraveno)
5. 11. 2011, 16:31
Vypadají opravdu luxusně! Ráda bych je vyzkoušela. Soni, můžete mi prosím napsat, případně poslat odkaz, jakou konkrétní zdobičku používáte?
ssonda
(upraveno)
5. 11. 2011, 17:10
@timeaa
Jani používám klasika plátěný sáček a tuhle hladkou zdobičku (špičku) http://www.fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/02_trubicky_trezirovaci_nastavce/trubicky_trezirovaci_hladke
timeaa
(upraveno)
6. 11. 2011, 12:28
@ssonda
Aha, nikdy jsem s tím nepracovala, tak to neznám . Ale všechno je jednou poprvé, vyzkouším! Děkuji Soni za bleskovou odpověď .
@Pavla
(upraveno)
25. 10. 2011, 21:17
Musím Vám velice poděkovat. Dělala jsem indiánky mamince na vernisáž a všichni je moc chválili. Byly úžasné. Dělala jsem je poprvé, ale vypadali luxusně. Určitě budu dělat mnohem častěji Dííííky
ssonda
(upraveno)
26. 10. 2011, 12:34
@@Pavla
Já Vám také děkuji-za pochvalu.Jsem moc ráda ,že měli úspěch.
Vejjunka
(upraveno)
30. 4. 2011, 20:48
novackova
(upraveno)
16. 4. 2011, 14:30
vranova.iveta
(upraveno)
22. 12. 2010, 17:42
Skvělý recept, strašně lehký, rychlý a hlavně vynikajicí Mooc děkuji... Dnes jsem je také skusila a na poprvé se celkem povedli, skvěle drží tvar. Čekáme až vychladnou pokud je rodinka nesní děkuji děkuji
ssonda
(upraveno)
20. 10. 2011, 15:11
@vranova.iveta
Pavča78
(upraveno)
21. 12. 2010, 22:26
tak jsem taky zkusila děti mi první várku snědli,toto je druhá http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3328499 nejsou sice tak krásné jako vaše,ale děti jsou nadšení,díky za recept
ssonda
(upraveno)
23. 12. 2010, 10:57
@Pavča78
super
Bejina
(upraveno)
21. 12. 2010, 16:23
tak dneska jsem udělala a úplně supeerrr moc díky za recept a hezké
ssonda
(upraveno)
22. 12. 2010, 17:18
@Bejina
Také děkuji a Vám taky pohodové vánoce