(recept
si oblíbilo 988 návštěvníků)
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.
Postup přípravy
Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
ještě nepolité
touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.
další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.
dobře vyšlehaný sníh
do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr
vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.
po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blanor
(upraveno)
30. 11. 2013, 16:48
Ňam,hned bych si dala
ssonda
(upraveno)
1. 12. 2013, 18:31
@blanor
Kujebina
(upraveno)
16. 3. 2013, 11:18
luxusní
lunav
(upraveno)
4. 3. 2013, 9:03
Chtěla jsem se zeptat jen na to polívání čokoládou, namáčíte do čokolády nebo poléváte? Mi se začaly při namáčení roztápět a ztrácely tvar. Tak mě to trošku odradilo, ale i tak byly výborné. Máte nějakou radu jak na to? Je pravda, že jsem nechala ztuhnout do mrazaku a necekala jsem na ztuhnuti v lednici, muze to byt tim??
ssonda
(upraveno)
16. 11. 2013, 19:32
@lunav
Ano,může to být tím.Chce to aby jako by zaschly,proto je dobré nechat přes noc.
JVach
(upraveno)
22. 1. 2013, 12:57
ssonda
(upraveno)
17. 2. 2013, 18:25
@JVach
Pavla86
(upraveno)
10. 12. 2012, 19:40
Dobrý den, jak dlouho zhruba vydrží v lednici? Pavla
ssonda
(upraveno)
16. 12. 2012, 11:53
@Pavla86
Týden? U nás se sež...hned,tak nevím
hrabalka
(upraveno)
25. 11. 2012, 19:02
lenulaaaaa
(upraveno)
10. 11. 2012, 21:36
ssonda
(upraveno)
11. 11. 2012, 20:08
@lenulaaaaa
jome
(upraveno)
22. 6. 2012, 15:45
ssonda
(upraveno)
12. 11. 2012, 18:59
@jome
cipkacipka
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:15
dobrý den.můžu se zeptat čím se dají nastříkat když nemám tento vynález?díky Jana
ssonda
(upraveno)
22. 6. 2012, 14:36
@cipkacipka
Tím vynálezem myslíte dortovou špičku kterou koupíte v domácích potřebách asi za 20 kč??? Pak asi ničím Nemusí to být špička hladká,může být i klasická-řezaná.
Janyse
(upraveno)
7. 6. 2012, 11:18
ssonda
(upraveno)
23. 11. 2012, 19:11
@Janyse
Vera N
(upraveno)
25. 5. 2012, 10:23
ssonda
(upraveno)
27. 5. 2012, 19:26
@Vera N
rybickarybka
(upraveno)
24. 5. 2012, 19:13
krásní!
0adelka
(upraveno)
21. 5. 2012, 11:55
tak v sobotu jsem vyzkoušela,super receptík
ssonda
(upraveno)
21. 5. 2012, 19:51
@0adelka
oliva1
(upraveno)
15. 5. 2012, 14:01
KRUPAVE SRDICKO
(upraveno)
4. 5. 2012, 16:35
TAK HOLKY,PRAVE JSEM DODELALA A KDYBYCH VEDELA ZE JE TO TAK RYCHLE A JEDNODUCHE TAK JSEM JE UDELALA UZ DAVNO SONI PERFEKTNI RECEPT A I KRASNE POPSANY,PRESNE JAK TO POTREBUJI .DEKUJI MOC,TISKNU DO SVE KUCHARKY A HOLKY NEBOJTE SE TOHO JDE TO SAMO
ssonda
(upraveno)
15. 5. 2012, 20:50
@KRUPAVE SRDICKO
Martina*39
(upraveno)
4. 5. 2012, 15:58
Recept je super! Jen jsem místo jahodové marmelády dala rybízovou a je to ještě lepší. Je to jednoduché a všem to móóóc chutná !
ssonda
(upraveno)
12. 10. 2012, 19:43
@Martina*39
enkka
(upraveno)
17. 4. 2012, 7:01
Michaela_
(upraveno)
16. 4. 2012, 23:53
jsou nadherni !....zkusim udelat jen z jednoho bilku + 7,5dkg mouc. cukru., a bez marmelady ...., ale chci se zeptat, ta cokopoleva, to mate cokoladu na vareni a trochu 100%tuku?..nebo neco jineho? diky
ssonda
(upraveno)
17. 4. 2012, 14:45
@Michaela_
Ano obyčejná čokoláda na vaření + 100% tuk
Michaela_
(upraveno)
17. 4. 2012, 20:21
@ssonda
dekuji
B.a.m.b.u.c.a
(upraveno)
6. 4. 2012, 19:03
Soničko chystám se zítra na ty krásné indiánky jen se chci zeptat kolik je kousků ze dvou bílků? Děkuji za odpověď Blanka
ssonda
(upraveno)
6. 4. 2012, 21:35
@B.a.m.b.u.c.a
Blani,kolem40-50 záleží jak je budeš dělat velké a jak velké máš piškoty.
jajkaxx
(upraveno)
9. 3. 2012, 20:11
Přidávám se svelikou pochvalou, dnes jsem vyzkoušela.A nečekala jsem takový výborný výsledek,vařím dobře-ale ckukrářka jsem mizerná...ale i mě se indiánky povedli.Sice nebyli vzhledově úplně jako ty vaše, ale tak špatně taky nevypadaly díky moc.Udělám na velikonoce, dneska to byla jen zkouška....ale stejně už je 56 indiánků pryč
ssonda
(upraveno)
10. 3. 2012, 16:53
@jajkaxx
super