(recept
si oblíbilo 509 návštěvníků)
Egyptské brambory
Potřebné ingredience
1 kg brambor
500 g mletého masa
2 čl oleje
200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak
2 velké cibule
sůl, pepř
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, opět posolit, popepřit, nahoru přijde zbytek brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo protlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby, pečeme cca hodinu přikryté při 200°C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví...dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé