(recept
si oblíbilo 509 návštěvníků)
Egyptské brambory
Potřebné ingredience
1 kg brambor
500 g mletého masa
2 čl oleje
200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak
2 velké cibule
sůl, pepř
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, opět posolit, popepřit, nahoru přijde zbytek brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo protlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby, pečeme cca hodinu přikryté při 200°C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví...dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marthina
(upraveno)
7. 1. 2012, 14:46
Vynikající Děkuji za super recept Zdraví Romana
peggybundova
(upraveno)
9. 1. 2012, 8:25
@marthina
Jsem ráda, že chutnalo
sites
(upraveno)
5. 1. 2012, 23:39
Tak jsme toto jídlo měli včera k obědu a musím jen pochválit ...sice jsem se do toho pouštěla s obavami, protože většina novinek u nás dopadne neslavně, ale chutnalo to i té mladší , což je úspěch......akorát jsem zrovna něměla protlak, tak jsem udělala z kečupu, ikdyž jinak se kečupu bráním, ale zjistila jsem to, až bylo vše naskládáno v pekáči, tak se nedalo nic jiného dělat a teď mám obavy, že až budu příště dělat z protlaku nebo šťávy, že už nám to tak chutnat nebude, přece jen je ten kečup víc nachucený
peggybundova
(upraveno)
6. 1. 2012, 9:47
@sites
Hlavně že chutnalo
Vlr.Buckova
(upraveno)
2. 12. 2011, 16:46
Nemusí být špatné
peggybundova
(upraveno)
12. 1. 2012, 10:46
@Vlr.Buckova
Nejsou
lauretta
(upraveno)
13. 11. 2011, 10:09
hmmm, to vypadá dost dobře ...tož to vyzkouším, díky
peggybundova
(upraveno)
12. 1. 2012, 10:47
@lauretta
Doufám že bude chutnat
Šárčí
(upraveno)
30. 10. 2011, 17:45
Moc dobrý recept . Já dělala dvojitou dávku, takže jsem si brambory předvařila, abych je nemusela moc dlouho péct v troubě.
peggybundova
(upraveno)
30. 10. 2011, 18:01
@Šárčí
To mě těší děkuji
ja.limetka
(upraveno)
28. 10. 2011, 15:57
Tak jsem vyzkoušela tento úžasný recept a můžu říct, že jsem v životě nejedla horší blivajz. Brambory na tenký kolečka ani po skoro 3.hodinách nebyly k jídlu, stále napůl syrové, a chuťově hnus i když jsem se držela tohoto receptu. Už nikdy víc.
Pizu
(upraveno)
2. 2. 2012, 10:47
@ja.limetka
To jsi asi bezva kuchařka, když neumíš ani udělat brambory.Já když dělám hovězí plátky na smetaně, tak tam dám hned brambory a jsou měký za dvě hodinny.
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 12. 2011, 17:24
@ja.limetka
Tyjo, co máte za troubu? To děláte kuřecí maso 15 hodin ne? .-d
lauretta
(upraveno)
13. 11. 2011, 10:13
@ja.limetka
po 3 hodinách...a byla ta trouba zapnutá ...já totiž už kolik let dělám brambory venku na grilu a jsou měkké i bez vody ani ne za 45min.
peggybundova
(upraveno)
13. 11. 2011, 16:09
@lauretta
Napadlo mě totéž...jestli byla trouba zapnutá
petrze
(upraveno)
29. 8. 2012, 15:14
@peggybundova
Mata3636
(upraveno)
30. 10. 2011, 18:15
@ja.limetka
po troch hodinách polosurové zemiaky?! ale nooo, nepreháňaj. ja takéto zemiaky robím už dávno, len si mleté mäso podusím na cibuľke, dochutím a tak dám na zemiaky. a presne ako píše autorka tohto rcp, 45-60 minút prikryté a zemiaky sú krásne mäkké, potom už len odkryté zapiecť. blivajz to určite nie je
peggybundova
(upraveno)
28. 10. 2011, 16:35
@ja.limetka
No tak to mě mrzí nicméně soudě podle ostatních komentářů zřejmě nebude chyba v receptu pěkné odpoledne!
Niina
(upraveno)
19. 10. 2011, 8:37
Dobrý den, váš recept je výýýýýýýýýborný Miluju lehké recepty a ten váš je a ještě taaaak vynikající a když tam pokaždé přihodím ještě něco navíc.....papriku, žampióny, slaninku, tak to má zase o něco jinou chuť. Moc jsme si pochutnali a děláme velmi často Moc díky za takovou dobrotu
peggybundova
(upraveno)
22. 10. 2011, 15:44
@Niina
To mě moc těší, děkuji!
Adéla79
(upraveno)
13. 9. 2011, 13:53
Moooc výborný recept, překvapilo mě jak je jednoduchý a tááááák dobrý Právě jsme dojedli, manžel i já jsme si přidávali Děkujeme a ukládám k oblíbeným!!!
hametka
(upraveno)
30. 8. 2011, 15:50
Moc dobré,jen jsem k tomu přidala zeleninu co jsem doma našla,rajče,papriku,cuketu Na talíři doladila kopečkem zakysané smetany a byla z toho super mnamka
pepssinka
(upraveno)
7. 7. 2011, 22:07
Dneska vyzkousene k obydku, a musim rict ze to dopadlo na i chlap si mlaskal a chce to v nedeli z opakovat hned pridavam do oblibených receptiku a zapisuju do své kucharky
peggybundova
(upraveno)
8. 7. 2011, 17:43
@pepssinka
To jsem ráda
magick
(upraveno)
9. 6. 2011, 15:26
Výborné jelikož jsem,na dělené stravě,vymněnila jsem mleté maso za šunkový granulát,který jsem nejdříve připravila,dle návodu a podusila na cibulce,
peggybundova
(upraveno)
11. 6. 2011, 15:39
@magick
výborný nápad, to taky občas kupuju vyzkouším
Makyke
(upraveno)
2. 4. 2011, 19:28
... dnes k večeři ... a chutnaly
peggybundova
(upraveno)
5. 4. 2011, 12:56
@Makyke
To jsem ráda
koblížek123
(upraveno)
23. 12. 2010, 18:52
Také jsem vyzkoušela a super . Máme rádi brambory a tento recept si dávám do oblíbených . Děkuji Markéta
peggybundova
(upraveno)
23. 12. 2010, 20:37
@koblížek123
majda123
(upraveno)
9. 11. 2010, 15:44
Díky za prima receptík. Brambory jsou vynikající!!!Určitě brzy zopakujeme....
peggybundova
(upraveno)
11. 11. 2010, 8:11
@majda123
není zač jsem ráda, že chutnalo my jsme je měli včera
Jia
(upraveno)
11. 11. 2010, 11:49
@peggybundova
My je budeme mít dnes, už se těšíme, doufám, že se podaří
Ledura
(upraveno)
16. 10. 2010, 23:48
Pegggy
(upraveno)
23. 7. 2010, 22:55
Hledám tady nějaký receptím z mletého masa a zítra udělám vaší baštu. Tak doufám, že se povede. Dám vědět
si.mi
(upraveno)
19. 6. 2010, 16:07
Dnes jsem vařila k obědu a místo protlaku jsem dala kečup a bylo to určitě se k receptíku vrátím
peggybundova
(upraveno)
19. 6. 2010, 16:32
@si.mi
to jsem ráda díííky
Haneli
(upraveno)
18. 6. 2010, 20:02
Dnes se po nich jen zaprášilo, moc výborná, rychlá a jednoduchá bašta. . Takové receptíky mám nejraději. Určitě u nás budou časteji. Hanka a
peggybundova
(upraveno)
19. 6. 2010, 16:33
@Haneli
to mám radost taky je musím zase brzy udělat díky
TerryFox
(upraveno)
13. 4. 2010, 14:37
Už si chystám suroviny, brambory dnes budeme mít k večeři. Vypadá to skvěle, tak pak poreferuju, jak se povedly
peggybundova
(upraveno)
14. 4. 2010, 13:10
@TerryFox
doufám že chutnalo dejte vědět
TerryFox
(upraveno)
27. 4. 2010, 13:42
@peggybundova
Táni, mně jo, ale manžel nadšenej nebyl Prý je to celé moc protlakové, tak ho tam dám asi příště míň, nebo si celej pekáč sním sama
TinaVac
(upraveno)
17. 3. 2010, 8:31
Táňo, za receptík dávám 1 s , takovéhle recepty miluju. Jednoduché a přesto dokonalé. Já jsem vařila z mletého hovězího, přidala ještě malinko česneku a bazalky (takže z toho byly trochu egyptsko-italské brambory),všichni se oblizovali a naložili si ještě přídavek (dokonce i já jsem neodolala a malinko si přihodila, přestože mám těhotenskou cukrovku a vše pečlivě odvažuji, tak snad Jeníček mamině odpustí).
peggybundova
(upraveno)
17. 3. 2010, 13:54
@TinaVac
super, jsem ráda že chutnalo