KONÍK***s postupem***
Potřebné ingredience
mramorový korpus z 10 vajec(na plech),banány a broskve na proložení,marmeláda,milena krém + krém z ledových kaštanů,marcipánová hmota
Váha 3,5kg
Postup přípravy
Nejhorší na celém dortu pro mě bylo namalovat si obrys hlavy,podle kterého jsem pak dortík vyřezala.Pořád mi to přišlo spíš jako pes...
Pekla jsem na plechu a podle šablony potom vyřezala.Promazáno marmeládou + ovoce,milena krém a krém z ledových kaštanů.Obávala jsem se trochu potahování,ale nakonec to šlo moc dobře,jen problém byl namíchat hezkou hnědou barvu ,).Opratě,hřívu atd jsem okopírovala podle Ivanky,děkuji jí tímto i za rady.
Ještě nedávno bych vůbec do takového dortu nešla,ale časem jsem se lecčemu přiučila,všem vám moc děkuji za vaše úžasné postupy u dortíků.
jakž takž namalovaná šablona,musela jsem si namalovat i jak asi koník vypadá,jinak mi to pořád přišlo spíš jak pes,nebo lama ????
přiložila jsem na upečený plát a podle šablony vyřízla
proložení ovocem
druhá vrstva promazána krémy
pomocí punčoviny jsem dotvarovala-nozdru,oko a líc
pomazáno i nahoře
po vychladnutí přišlo na řadu potahování....
oříznutí,konce jsem zahnula pod dort
a jde se na zdobení,opratě,očko-je také marcipánové,jen jsem si prsty namočila do vody a dělala kuličku,černý marcipán už jsem měla z předchozích dortů a byl docela tvrdý
prošití jsem dělala pomocí radýlka
bílou hřívu jsem udělala tak,že jsem si připravila obdelník a pomocí radýlka asi 3cm od kraje začala vyřezávat proužky které jsem tvarovala do špičky,kraj jsem zahnula na bok
potom jsem tak porůznu pokroutila,dozdobila jsem kytičkou
ucho jsem přidělala párátkem,i tak mi neustále padalo
pohled z boku
z druhé strany
a je hotovo...
a ještě řez
tady už s Eliškou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé