Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 162 návštěvníků)

Pravý ruský boršč

0.0
Pravý ruský boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), přidáme nastrouhanou čerstvou červenou řepu, rajský protlak, prohřejme a přelijeme přes cedník vývarem z masa. Když se to začne vařit, přidáme nadrobno nakrájené zelí a na kostičky brambory. Nakonec přidáme nakrájené hovězí maso a také uzené maso z obíračky. Dochutíme octem, solí a cukrem. Zahustíme podle svého vkusu, já přidávám hotovou jíšku. Podáváme ozdobené lžící kysané smetany a s pečivem.

Připravené maso s kořením na vaření....

uvařené masíčko....

co všechno budeme potřebovat dále - už nakrájené maso, zelí, brambory, řepa, kořenová zel., cibule, rajčatový protlak....

na cibulce osmahneme nakrájenou kořenovou zel. a přidáme nastrouhanou řepu...

potom přidáme rajčatový protlak...

přes cedník zalijeme vývarem z masa a až se to začne vařit, přidáme nakrájené čerstvé zelí a brambory na kostičky...

na konec přidáme nakrájené maso a dochutíme octem, solí a cukrem....

zahustíme....

a papkáme. Je opravdu výtečný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie