Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Želví hemžení :-) * fotopostup*

0.0
Želví hemžení :-) * fotopostup*

Potřebné ingredience

jsou vidět na obrázcích

Postup přípravy

Zadání bylo - neteř má 18. narozeniny, miluje želvy, udělej nám jich 18. A chceme krém z vařeného salka, milujem karamel.Tak jsem se zasmála a nabídla kámošce, jestli je nechce udělat rovnou s akvárkem :-)) No ale nejsem padavka a tak jsem to vyřešila takto - 1 velká plněná, 7 malých plněných a 10 maličkých karamelkových

pomůcky a suroviny potřebné na výrobu maličkých želviček - protlačovací chobotnice na plastelínu od Ježíška a mléčné karamelky ( oběháte celé město, než je seženete, ale stojí to za to)

jedna karamelka se nahřeje v MT cca 5 vteřin, namačká se do formičky a v podstatě hned se může z formičky vyďoubat. A tak se pokračuje, dokud nemáte potřebný počet živočichů

výroba malých plněných želv - ve formičkách na vánoční cukroví upečené těsto stejné jako na korpus, vykrojený důlek naplněný uvařeným salkem a špuntík z těsta, celé pomazat krémem

na krunýř jsem do válečku smotala několik barev marcipánu, váleček nakrájela na plátky, přiložila těsně k sobě a vyválela placku

tady jsou vidět všechny fáze - z WI tělíčka vykrojená formičkou, nalepené hlavičky, na to tělíčko a plněných minibábovek, navrch kolečko jako krunýř - omačkala jsem plát WI silikonovou formou na oblázky

hotové želvičky

velká želva má hlavu pečenou v misce, promazanou krémem z vařeného salka, tělíčko je z formy na duté dorty plněné tvarohovo-šlehačkovou náplní s ananasem

do náplně jsem ještě nakrájela kousky karamelek jako sladké překvapení

nožičky a ocásek byly také z piškotu, promázlé krémem

želva s končetinami

výroba krunýře stejně jako u malých želviček

uprostřed světlehnědá, obalená žlutou, pak zelená, z odkrojků jsem ještě smotala mramor ( kdyby to byl záměr, tak se tak pěkně nepovede) , úplně navrch hnědá.

krunýř - Z válečku kolečka, přiložit těsně k sobě a vyválet opatrně placku , opět omačkáno kamínkovým reliéfem

hotovo

hotovo z druhé strany

zezadu, ať je vidět ocásek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie