Želví hemžení :-) * fotopostup*
Potřebné ingredience
jsou vidět na obrázcích
Postup přípravy
pomůcky a suroviny potřebné na výrobu maličkých želviček - protlačovací chobotnice na plastelínu od Ježíška a mléčné karamelky ( oběháte celé město, než je seženete, ale stojí to za to)
jedna karamelka se nahřeje v MT cca 5 vteřin, namačká se do formičky a v podstatě hned se může z formičky vyďoubat. A tak se pokračuje, dokud nemáte potřebný počet živočichů
výroba malých plněných želv - ve formičkách na vánoční cukroví upečené těsto stejné jako na korpus, vykrojený důlek naplněný uvařeným salkem a špuntík z těsta, celé pomazat krémem
na krunýř jsem do válečku smotala několik barev marcipánu, váleček nakrájela na plátky, přiložila těsně k sobě a vyválela placku
tady jsou vidět všechny fáze - z WI tělíčka vykrojená formičkou, nalepené hlavičky, na to tělíčko a plněných minibábovek, navrch kolečko jako krunýř - omačkala jsem plát WI silikonovou formou na oblázky
hotové želvičky
velká želva má hlavu pečenou v misce, promazanou krémem z vařeného salka, tělíčko je z formy na duté dorty plněné tvarohovo-šlehačkovou náplní s ananasem
do náplně jsem ještě nakrájela kousky karamelek jako sladké překvapení
nožičky a ocásek byly také z piškotu, promázlé krémem
želva s končetinami
výroba krunýře stejně jako u malých želviček
uprostřed světlehnědá, obalená žlutou, pak zelená, z odkrojků jsem ještě smotala mramor ( kdyby to byl záměr, tak se tak pěkně nepovede) , úplně navrch hnědá.
krunýř - Z válečku kolečka, přiložit těsně k sobě a vyválet opatrně placku , opět omačkáno kamínkovým reliéfem
hotovo
hotovo z druhé strany
zezadu, ať je vidět ocásek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé