(recept
si oblíbilo 603 návštěvníků)
Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané
Potřebné ingredience
2 kg švestek,
2 lžíce octa,
50 dkg cukru,
1/2 káv. lžičky mleté skořice,
3 roztlučené hřebíčky,
4 pol. lžíce rumu
Postup přípravy
Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto receptu je dělám a budu dělat jen sama. Jsou božííííí, doslova luxusníííí. A navíc receptík vůbec není tak pracný, jak by se mohl někomu zdát. Zvládla jsem to i se dvěma malýma dětma a výsledek opravdu stojí za to.
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....
vypeckované a octem pokapané švestky, připravené do trouby
po 25 minutách posypané první dávkou cukru (25 dkg)
po 15 minutách, před nasypáním druhé dávky cukru (posledních 25 dkg)
po upečení... teď už jen přidat hřebíček, rum a skořici a rozmixovat
rozmixované... už jen naplnit sklenice
z jedné dávky mám čtyři 350 ml sklenice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fotbal1111
(upraveno)
23. 9. 2013, 13:43
Tak ty nemají chybu - udělám.
nahlásit
davik
(upraveno)
23. 9. 2013, 13:26
tak jsem je taky dělala a můžu jen doporučit jsou vážně moc dobré,ale příště dám taky méně cukru.Moc díky
nahlásit
vicinka
(upraveno)
23. 9. 2013, 12:44
Povidla jsou opravdu luxusní. Dávala jsem jen ocet a cukr, zbytek ne, i tak jsou super. Příště dám ještě méně cukru, na nás jsou dost sladká.
nahlásit
Atiza
(upraveno)
20. 9. 2013, 23:29
Připojuji se ke kladným komentářům.Měla jsem tak trochu obavy jestli budou dobré atd.Byla jsem mile překvapena.Naprosto jednoduché,bez míchání a hlídání zdali se nepřipalují.Chuť vynikající.Určitě budu recept předávat dál s kladným komentářem.Děkuji.
nahlásit
Paculda
(upraveno)
20. 9. 2013, 21:43
Moc děkuji za recept,povidla jsou výborné,
nahlásit
kabrhelka
(upraveno)
20. 9. 2013, 21:38
Tak po velkých obavách a pročítání komentářů pořád dokola,jestli se to opravdu nepřipálí,jsem se i já dnes do povidel pustila a obavy jsou pryč.Vše dopadlo na 1 ,akorát jsem neměla rum,tak jsem nedala a cukru jsem dala jen poloviční dávku a stačilo.Příští týden koupím rumíka a dám se do další várky-mňam.Pekla jsem v zapékacím skleněném pekáčku-super .Moc děkuji za super receptík a všem vřele doporučuji
nahlásit
bilčena
(upraveno)
19. 9. 2013, 8:55
Super,skvělé Díííky D.
nahlásit
volcom
(upraveno)
17. 9. 2013, 12:07
Dobrý den paní Zuzko,dnes jsem dělala povidla podle vašeho receptíku a nevim co jiného napsat,vše už tu bylo napsáno,prostě dokonale luxusní,u tohoto receptu zůstanu nadále a jistě budu všude doporučovat.Díky,díky,díky Už se těším,až budu dělat vdolečky Mějte se krásně
nahlásit
kaatkah
(upraveno)
9. 9. 2013, 11:55
Asi jsem jediná komu se povidla nepovedly...zkoušela jsem je poprvé v živote. Nevím co jsem udělala špatně, ale po 10 minutách, co jsem nasypala cukr my skoro vše v troubě zčernalo. Zachránila jsem jen část. Část která zbyla chutná opravdu dobře. Stalo se vám to někdy?
nahlásit
martak1
(upraveno)
30. 9. 2013, 20:40
@kaatkah
Nemáte plynovou troubu,tam mi slo vzdycky vsechno rychleji a buchty se mi pripalovaly
nahlásit
SonikB
(upraveno)
8. 9. 2013, 19:03
Super . Děkuji!
nahlásit
kocar
(upraveno)
4. 9. 2013, 23:33
Hezký večer, dnes jsem dělala z jedné dávky a jsou úplně úžasné, určitě bud opakovat děkuji moccccc
nahlásit
enkka
(upraveno)
3. 9. 2013, 17:28
super recept.výborná povidla, jiné už dělat nebudu.
nahlásit
HannahV
(upraveno)
3. 9. 2013, 9:24
Tak jsem konečně povidla včera také udělala a jsou úžasná!!! ...a opravdu jednoduchá. Jen za sebe doporučuji opravdu ještě na teplém plechu rozmixovat, protože jinak někde jinde v chladné míse se mi to hrozně lepilo a mixér stávkoval. Děkuji za receptík. H.
nahlásit
Danulik1
(upraveno)
2. 9. 2013, 22:03
Výborné
nahlásit
Janovská Alena
(upraveno)
2. 9. 2013, 19:18
Dobrý den musím se připojit fakt recepr je výborný zkusím ze špendíků moc děkuji za receptík Alena
nahlásit
Ivka Koudele
(upraveno)
2. 9. 2013, 16:10
Dnes jsem je vařila a jsou opravdu LUXUSNÍ díky za recept
nahlásit
kratjana
(upraveno)
2. 9. 2013, 12:55
Tak jsem povidla ted dodelala a muzu ric, ze jsou vyborny, a hlavne skoro bez prace
nahlásit
-misheel-
(upraveno)
26. 8. 2013, 19:51
Prosím o radu, 2 kg švestek už vypeckovaných nebo je myšlena váha ještě s peckami?
nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
26. 8. 2013, 21:09
@-misheel-
Myslím, že to co vyloupete ze 2 kg švestek vám v receptu velkou roli hrát nebude. Já jsem to vážila bez pecek.
nahlásit
Jitule64
(upraveno)
2. 9. 2013, 16:50
@mirkaberkys
Já vážím s peckama, protože se mi poprvé stalo, že byla povidla řidší.
nahlásit
Skylark
(upraveno)
22. 8. 2013, 18:49
Jedním slovem SKVĚLÉ!!! ... do první dávky jsem dala archivní 12letý rum a do druhé třtinový cukr... Už teď se těším, až budu dělat buchty .... MOc díky za skvělý recept!
nahlásit
*A*
(upraveno)
18. 8. 2013, 20:29
Dobrý večer,chtěla by jsem se zeptat na kolik stupňů se dělají povidla děkuji za odpověď
nahlásit
zdenka54
(upraveno)
18. 8. 2013, 20:40
@*A*
Je tam napsáno ,250 stupńů
nahlásit