(recept
si oblíbilo 603 návštěvníků)
Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané
Potřebné ingredience
2 kg švestek,
2 lžíce octa,
50 dkg cukru,
1/2 káv. lžičky mleté skořice,
3 roztlučené hřebíčky,
4 pol. lžíce rumu
Postup přípravy
Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto receptu je dělám a budu dělat jen sama. Jsou božííííí, doslova luxusníííí. A navíc receptík vůbec není tak pracný, jak by se mohl někomu zdát. Zvládla jsem to i se dvěma malýma dětma a výsledek opravdu stojí za to.
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....
vypeckované a octem pokapané švestky, připravené do trouby
po 25 minutách posypané první dávkou cukru (25 dkg)
po 15 minutách, před nasypáním druhé dávky cukru (posledních 25 dkg)
po upečení... teď už jen přidat hřebíček, rum a skořici a rozmixovat
rozmixované... už jen naplnit sklenice
z jedné dávky mám čtyři 350 ml sklenice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
scarlatina
(upraveno)
16. 9. 2009, 21:58
super! zda se ze to je opravdu snadne! a doma plna bedna svestek! takze zitra jdu na to! díííky
JKpipule
(upraveno)
16. 9. 2009, 20:53
Tak Zuzanko, dnes jsem udělala povidla konečně Vaše povidla a jsou , tak jak jste psala bez práce a na 1******** , také už jiné dělat nebudu. Vzpomínám jak jsem je vařila na sporáku, pořád míchala a stejně se připalovaly , ale tyto, prostě paráááádááááá
janka1976
(upraveno)
16. 9. 2009, 11:19
Tak dnes jsem se vrhla na výrobu povidel, poté, co jsem zachránila 2 kila švestek před vhozením do kvasu a musím říct, že jsou opravdu vynikající , taky se mi zdála řídká, ale protože mi troška zůstala, nechala jsem je na talířku a po vychladnutí hezky ztuhla, takže moooooooooc chválím !!!!!! Jana
zjelenice
(upraveno)
16. 9. 2009, 14:51
@janka1976
Jani, díky za pochvalu, těší mě.
sdida
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:38
Už se na ně chystám
vavy2
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:33
Už dělám asi sedmou dávku . Já ten strom vorvu i když nejsou ještě všechny zralý . Nemůžu přece čekat na dozrátí nebo mi je manža nacpe do škopku
zjelenice
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:53
@vavy2
Jste děsně šikovnááááá, fakt tleskám
mmakina
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:49
@vavy2
Hezky si to rozdělte: Jedna švestička do povidel, jedna švestička do chlastu, druhá do povidel, druhá do chlastu...
zjelenice
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:50
@mmakina
... dobrá rada nad zlato ale v té pohádce to bylo trochu jinak... jeden pro knížete a dva pro nás
mmakina
(upraveno)
16. 9. 2009, 11:58
@zjelenice
Jednu do chlastu, dvě do povidel, jednu do chlastu, dvě do povidel....
Hanzy
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:25
Lepší povidla sem opravdu nejedla .Sedím u počítače a dlabu je jen tak.Vše sem dělala dle návodu a povedlo se na jedničku .Jen by mě zajímalo v čem to mixujete,mám kuchyn pomalu celou od povidel ,ale stálo to za to olina
zjelenice
(upraveno)
16. 9. 2009, 12:12
@Hanzy
... tak to jste o stupínek výš. Já na ně zatím chodím jen do ledničky
zjelenice
(upraveno)
16. 9. 2009, 14:50
@zjelenice
...a mixuju je přímo v pekáčku, ve kterém je peču. A na cákance si teda nemůžu stěžovat. Mixování úplně v pohodě, bez špínky...
gajdosice
(upraveno)
15. 9. 2009, 23:51
Super receptík,dělala jsem hned ze dvou dávek .Jiné už dělat nebudem.Moc nám chutnají.
zjelenice
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:54
@gajdosice
Tak to je velmi potěšující zpráva, díííííky
Marcela 1980
(upraveno)
15. 9. 2009, 23:32
Zuzko, tak jsem prave dodelala povidla podle vaseho receptu a jsou opravdu ta nej mame mnoho svestek a do povidel se me opravdu nechtelo, ale s timto receptem nadelam povidla na celou sezonu a to ze pecu povidlove buchty velice casto
zjelenice
(upraveno)
16. 9. 2009, 10:49
@Marcela 1980
Marcelko, jsem ráda, že jste s receptem spokojená a přeji jen samé spokojené jedlíky
mmakina
(upraveno)
15. 9. 2009, 14:37
Musím se přiznat, že z počátku jsem byla k tomuhle receptu lehce skeptická, protože jsem jakési pokusy o povidla již provedla a s ne moc valným výsledkem. Ovšem tyhle, tyhle mě naprosto uchvátily! Mají dokonale hustou konzistenci a já nevím, jestli tím pečením, ale takovou plnou švestkovou chuť. Prostě paráda. Akorát jsem to přestřelila s kořením, příště dám tak dva hřebíčky a méně skořice. Jedem na švestky.
zjelenice
(upraveno)
15. 9. 2009, 21:03
@mmakina
... je fajn, že jste spokojená.... já jsem sice žádné pokusy předtím nedělala, ale to bylo tím, že chuťově mě nikdy nic tak nenadchlo. Až tahle a těch se já už určo budu držet . Pro mě jsou totiž dokonalá
zulika
(upraveno)
15. 9. 2009, 12:42
Musím se přidat ke chvále - rychlovka a ještě k tomu moc dobrá
zjelenice
(upraveno)
15. 9. 2009, 19:23
@zulika
díky Libo, je fajn, že chutnají
Jitule64
(upraveno)
14. 9. 2009, 19:19
Tak jsem teď dodělala Vaše povidla, jsou naprosto DOKONALÁ!!! Moc děkuji za skvělý recept, který je fakt skoro bez práce. Jo a dělala jsem taky dva plechy najednou v horkovzdušné troubě a bomba!!!
zjelenice
(upraveno)
14. 9. 2009, 19:56
@Jitule64
... Jituš, díky za pochvalu. Tak ať chutnají
Jitule64
(upraveno)
15. 9. 2009, 7:12
@zjelenice
To teda chutnají! I náš Honzík mi ještě na teplá chodil.
alena+
(upraveno)
14. 9. 2009, 16:54
úúúžasnéééé
zjelenice
(upraveno)
14. 9. 2009, 19:56
@alena+
.... taky jsem o tom přesvědčená , díky
Helka
(upraveno)
14. 9. 2009, 15:22
Tak jsem právě dodělala první dávku povidel Netušila jsem jak jsou povidla jednoduchá.... Tento recept je opravdu Lepší povidla jsem nejedla. Takže ukládám do oblíbených receptů a na jiné se už ani nepodívám... Moc Vás chválím a za receptík D Ě K U J I Mějte se fajn Helča
zjelenice
(upraveno)
14. 9. 2009, 19:57
@Helka
... není zač, Heli. V jednoduchosti je přeci kráááása a teď už i chuť
AnežkaaVojtisek
(upraveno)
14. 9. 2009, 12:36
Povidla jsou opravdu výborné!!!!Děkuji za perfektní receptík.. .Určitě budu věrná tomu to receptíku i příště. Mějte se krásně Bohunka
zjelenice
(upraveno)
14. 9. 2009, 19:58
@AnežkaaVojtisek
... tak to jste mě mooooc potěšila , je fajn, že chutnají
Zuzka
(upraveno)
13. 9. 2009, 22:04
Dobrý večer,taky jsem dneska vyzkoušela a jsou parádní.)) ,a hlavně JEDNODUCHÉÉÉ ))) což miluju.)) .Děkuji za receptík , Zuzka.
zjelenice
(upraveno)
14. 9. 2009, 20:00
@Zuzka
... nešlo se o tento receptík nepodělit je fajn, že chutná. Přeji samé spokojené jedlíky
Janca333
(upraveno)
13. 9. 2009, 20:44
Tak jsem je také zkusila a musím pochválit receptík Moc dobré a hlavně jednoduché Dělala jsem je dokonce na horkovzduchu na 200 st. C, protože jsem měla 2 dávky ve dvou pekáčích a chtěla jsem to udělat najednou a výsledek je super
zjelenice
(upraveno)
13. 9. 2009, 22:38
@Janca333
.. no vida. Další poznatek. Díky za něj. Je fajn, že chutnajíííííí
lidal
(upraveno)
13. 9. 2009, 19:49
Už je dělám podruhý, , jen nevím, jestli mám být ráda... . Na stromě jsou ještě kila švestek, tak asi strávím podzim u trouby Moc díky za recept
zjelenice
(upraveno)
13. 9. 2009, 22:37
@lidal
... no vidíte a já bych švestky potřebovala. Škoda, že bydlíte taaaaak daleko, ach jo
adulka06
(upraveno)
13. 9. 2009, 17:43
také jsem měla dnes premiéru,ale dopadlo to skvěle ,jsou opravdu V Y N I K A J Í C Í moc děkuji za receptík
zjelenice
(upraveno)
13. 9. 2009, 20:20
@adulka06
Editko, není zač.... jsem ráda, že chutnají
pěčule
(upraveno)
13. 9. 2009, 16:58
Super receptík ..v životě jsem povidla nedělala, takže to byla premiéra a super , tchýně vyškrabala pekáč a jen chválila díky Monika
zjelenice
(upraveno)
13. 9. 2009, 20:19
@pěčule
Moni, taky jsem povidla nikdy nedělala, ale po vyzkoušení těhle jsem je prostě byla nucena udělat... můj mlsný jazýček by už bez nich asi nechtěl být
Janci
(upraveno)
12. 9. 2009, 19:19
Děkuji za prima recept, povidla se povedla a krásně drží
zjelenice
(upraveno)
13. 9. 2009, 19:47
@Janci
Jani, moc mě těší, že jste spokojená