Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Zámek s postupem

0.0
Zámek s postupem

Potřebné ingredience

kakaový korpus, marmeláda, pařížský krém, jahody, Disco sušenky, kornoutky od zmrzliny, perličky, Nutella, WI

Postup přípravy

Zámek je pro holčičky dvojčátka k 8. narozeninám .... Děkuji za inspiraci Helči (skrobik), a ikdyž ona už sem vložila postup na zámek, tak já ho mám zase trochu jiný, takže i já přidávám svůj :-)))

Dort váží 7 kg a měří cca 42 x 30 cm ...

zkouška nanečisto :-))

slepené Disco sušenky Nutellou

obmazané Nutellou a nechané zatuhnout v ledničce

použila jsem tyto kornoutky zakoupené v Kauflandu

pomazané kornoutky od zmrzliny Nutellou - výhoda obmazání Nutellou je, že si je můžete udělat i několik dní předem a v ledničce vydrží ...

vyřezávání potřebného tvaru na potáhnutí kornoutků dle předem nachystané šablony

potahování

potáhnuto 9 špiček od věžiček (nahoru jsem dala jedlou perličku)

vytlačování cihlového vzoru

obalování věží do WI

věže připravené na dodělání (naštěstí průměr kornoutku pasoval naprosto přesně na průměr Disco sušenek :-)

při obalování kornoutku jsem trochu WI zahla dospod a taktéž při obalování věží trochu WI zase nahoře, takže jsem pak špičky lepila na věže vodou a krásně to drželo ...

podle tohoto vytlačovátka jsem dělala zdobení na věžičkách i na dortu

kosticí vytlačila dírky

detail zdobení

vyřezávání okýnek

upečené dva korpusy - větší čtvercový, menší kulatý, promazaný, naplněný, potáhnutý a ručně rádýlkem dodělaný cihlový vzor

zdobení

detail spodní části zámku

detail věží

pohled mírně z boku

druhý bok

pohled do ledničky (dort zabral 3 patra poliček)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie