(recept
si oblíbilo 101 návštěvníků)
Dvojbarevný rybízový koláč
Potřebné ingredience
Tmavé těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 vejce, 3 PL kakaa, 1/2 lžičky skořice, 80 g oleje, 250 ml mléka.......Světlé těsto: 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 vejce, 80 g oleje, 200 g mléka.
Postup přípravy
Ve dvou miskách si připravíme těsto důkladným promícháním všech surovin. (Já je kratičce prošlehala šlehačem.) Na vysoký pech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou, nalijeme nejdřív tmavé, pak světlé těsto a hustě posypeme okapaným rybízem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
27. 7. 2009, 12:30
venda kudelova
(upraveno)
27. 7. 2009, 8:05
Ivčo je krásný a určitě moc dobrý Venda