(recept
si oblíbilo 343 návštěvníků)
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE
Potřebné ingredience
1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia
Postup přípravy
Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do skleniček a dáme min. na 4 hodiny do peřin. Já dělám večer a nechávám ho tam celou noc.
převaříme mléko....
já chladím ve studené lázni....
přidáme jogurt....
zamícháme...
nalijeme do skleniček...
a šup s nimi do peřin !!!!
Hotovo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hanka V.
(upraveno)
18. 5. 2007, 9:56
Dančo předevčírem jsem objevila tento Váš recept Kdysi jsme jogurty vyráběli v jogurtovači, ale tam se muselo přidávat sušené mléko a vzhledem k jeho nynější ceně a taky vzhledem k tomu, že se to 3 hodiny muselo nechávat v elektrice jsme jogurtovač šoupli na půdu a jogurty kupujeme . Váš recept mě zaujal, hlavně svou jednoduchostí Včera jsem to zkoušela Musím přiznat, že mléko jsem nepřevařovala už pěkně dlouho, takže jsem zapoměla, jak dokáže ušpinit sporák Udělala jsem to přesně podle návodu a je to fakt bomba Manžel říkal, že jsem úchyl, protože jsem chodila kontrolovat, jestli mají jogurty teplo Raději jsem je přikryla ještě jednou peřinou navíc . Musím přiznat, že jsem ale nedělala jogurty bílé, teda až na jeden, ale jogurty s příchutí Na dno skleničky jsem dala buď 2 lžičky granka, rozmražené jahody, borůvky a nebo meruňkovou marmeládu. Pak jsem to zalila mlíkem a dala do hajan Musím říct, že výsledek je geniální, at už ochuceného nebo bílého jogurtu Jsem opravdu překvapená, co dokáže jedna noc v peřinách Recept už mám v oblíbených a určitě ho budu dělat pravidelně Pro jeho jednoduchost a rychlost Takže díky za prima nápad Hanka
Nela7
(upraveno)
18. 5. 2007, 12:13
@Hanka V.
Hani to jsem moc ráda, že se povedlo, přiznám se, že jsem ještě nezkoušela na dno skleničky něco dát, takže to taky zkusím. Mám nejradši takovéhle jenoduché a rychlé recepty!
ambret
(upraveno)
16. 5. 2007, 15:31
Danielko, super tip na jogurtík, určo vyzkouším a dám vědět jak jsem dopadla
Nela7
(upraveno)
16. 5. 2007, 15:34
@ambret
Tak to už jsem zvědavá
Evasma
(upraveno)
16. 5. 2007, 13:24
Může být mléko trvanlivé v krabici - ošetřeno UHT, nebo takové to čerstvé v lahvi? Děkuji
Nela7
(upraveno)
16. 5. 2007, 13:32
@Evasma
Tak já kupuju jenom krabicové, s mlékem v lahvi nemám zkušenost
Alinka2
(upraveno)
16. 5. 2007, 13:07
jaké používáte mléko? plnotučné, polotučné nebo je to jedno?
Nela7
(upraveno)
16. 5. 2007, 13:11
@Alinka2
Já používám polotučné, prý se má koupit nějaké lepší (dražší), ale já koupila normální v Lidlu za 10,90 a taky to jde
Mourinka
(upraveno)
16. 5. 2007, 12:42
A jakou trvanlivost má takto připrafený jogurt?
Nela7
(upraveno)
16. 5. 2007, 13:04
@Mourinka
Hanko já ho vždycky stačím sníst, ale myslím si, že tam maximálně týden
Mourinka
(upraveno)
16. 5. 2007, 14:59
@Nela7
Tak to je skvělé, víc jak týden u nás určitě taky nevydrží. Já jen jestli není třeba zkonzumovat do 24 hodin . Děkuji a určitě vyzkouším. Hanka
Mončjatko
(upraveno)
16. 5. 2007, 12:18
Danielo, minulý týden jsem si vařila pampeliškový med. A musím říct, že právě kombice bílý jogurt + tento med = něco úžasného.
Nela7
(upraveno)
16. 5. 2007, 12:25
@Mončjatko
Mončo přesně tak si ho taky dělám mám domácí pampeliškový med od mamky
bubík4
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:20
je to může být dobrůtka
Nela7
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:31
@bubík4
Je to normální bílý jogurt, dobrůtka z něj je až když si tam přidáte co vám chutná mě to stačí přisladit
Mončjatko
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:19
Vlasti, ty seš magič . Docela jsem se nasmála. Nějaký takovýto postup jsem viděla v neděli na Primě v receptáři, ale dělali ho z kozího mléka, ale jinak stejný postup.
Vlasta V.
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:13
A netlačí vás to,když spíte
Nela7
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:26
@Vlasta V.
Dávám ho radši na gauč aby nás v posteli nebylo moc