(recept
si oblíbilo 185 návštěvníků)
loupáky
Potřebné ingredience
300 ml vody,
100 ml rozpuštěného másla nebo oleje,
100 g cukru,
1/2 lžičky soli,
1 vejce,
600 g hladké mouky ( nebo 300 g hladké a 300g polohrubé),
1,5 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí.
Postup přípravy
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 16 bochánků,které rozválíme na placičky a srolujeme do rohlíků, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové loupáčky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé