(recept
si oblíbilo 152 návštěvníků)
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Potřebné ingredience
2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky, 3/4 hr. cukru, 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech
Nahoru: sníh ze 4 bílků, 3/4 hrnku cukru, mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup přípravy
Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch utřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré
těsto,. Ušlehaný sníh, do kterého přidáme rybíz
těsto rozetřeme na plech a navrch dáme sníh
před pečením
po upečení
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chucky 1111
(upraveno)
22. 6. 2012, 21:38
Tak s touhle peřinou ji neznám určitě vyzkouším díky za tip
chucky 1111
(upraveno)
22. 6. 2012, 21:39
@chucky 1111
prosím jak dlouho péct a při 180stupních tak?děkuji za odpověd Veronika
kebulka
(upraveno)
24. 6. 2012, 19:26
@chucky 1111
já jí pekla teda napřed 5 min na 175 st. a pak stáhla na 160 a cca 30-35 min
TIENTEE
(upraveno)
22. 6. 2012, 19:59
Dnes jsem ji taky pekla.Je výborná!!!!!
želva17
(upraveno)
22. 6. 2012, 19:54
Já rybíz vůbec nejím,ale v tomto podání ho sním.Naštěstí tuto buchtu peče babi a tchyně.
Lukýšek
(upraveno)
22. 6. 2012, 16:33
Jani, tak to je naprostá lahůdka. Lepší rybízovou buchtu jsem ještě nejedla. Děkuji za supr recept. Míša a
lupusak
(upraveno)
22. 2. 2012, 18:42
moc děkuji za recept děcka moc rybíz nemusí ale ted takto udělaná buchta dle vás ,nemá chybu peču příště jen tuto a díík!
pytlice
(upraveno)
4. 2. 2012, 11:39
Supééér , zrovinka jsem si sedla k počítači, že najdu nějaký recept s rybízem, kterého mám ještě plný mrazák. Hned po obědě jdu na to .
TERĎ´AK
(upraveno)
4. 2. 2012, 10:57
Teda,nemám slov.Právě jsem dopekla a ochutnala a je opravdu vynikající.Já zkoušela už několik receptů,ale nikdy se mi moc nepovedla,i když snědla se vždycky Ale tento racept je suprový ,rychlý a výborný . Díky,díky moc za receptík
kakousek
(upraveno)
25. 7. 2011, 21:25
moc díky za receptík buchta je úžasná nedá se jí odolat pekla jsem v sobotu do neděle zmizela
Enka9
(upraveno)
24. 7. 2011, 16:31
V Y N I K A J Í C Í . Lepší rybízovku jsme nejedli
Aja&Paja
(upraveno)
9. 7. 2011, 0:20
Právě jsem ochutnala a je výborný . Váš recept jsem objevila na "topreceptech" a tady jsem jen ze zvědavosti koukala, jaké jsou tu obměny a našla i ten samý. Nejdřív jsem se dost bála, protože těsto mělo zvláštní konzistenci, ale dopadlo to prima a my si takhle na noc pochutnáváme
Jitule64
(upraveno)
5. 7. 2010, 10:47
Vypadá fantasticky! Dnes odpolko upeču.
Jitule64
(upraveno)
6. 7. 2010, 10:27
@Jitule64
Tak se bohužel nepovedla. Pekla jsem na 180°C jako všechny buchty a když sníh byl už krásně zlatavý, tak jsem ji vytáhla. Po nakrojení mi vytekl nedopečený prostředek...nejspíš to chce péct tak na 160°C a déle. No, zkusím zase jindy. Manžel okrájel ty kraje a říkal, že jsou výborné.
Velkalenka
(upraveno)
31. 5. 2010, 8:55
Díky za recept, konečně jsem ho objevila . Tuhle buchtu dělávala moje babička a mně strašně chutnala. Máme na chalupě tunu rybízu a člověk už neví, co s ním
nelinka.micinka
(upraveno)
11. 8. 2009, 21:14
Milá Janičko.Děkuji za super recept.Konečně jsem zkusila něco jiného.Moc nám chutnalo Chystám se ho upéct znova Jen jsem místo rybízu dala ostružiny a byla to taky obr mňamka Květa a
maxis
(upraveno)
12. 8. 2009, 10:03
@nelinka.micinka
Není zač , hlevně, že chutná
hadrnozka
(upraveno)
30. 7. 2009, 8:43
Jano , VÝBORNÁ!!! Nedávno jsem dělala. I manžel, který rybír nemá rád si dal a nakonec jí skoro celou snědl. Ještě dneska od ní básní a já lituji, že nemáme rybíz na zahrádce a musím ho kupovat.
maxis
(upraveno)
30. 7. 2009, 16:02
@hadrnozka
Jé Jani, tak to mi máme rybízu ještě tunu Jsem ráda, že chutnala
enicara
(upraveno)
26. 7. 2009, 22:16
Vyzkoušeli sme; buchta byla výborná ... Zítra bude repete.... MŇAM...
marpla
(upraveno)
12. 7. 2009, 19:59
Jano, buchta je výborná už si ode mě vzala recept mamka Moc dík a super receptík
maxis
(upraveno)
12. 7. 2009, 20:37
@marpla
Martino není zač
maxis
(upraveno)
11. 7. 2009, 18:32
Tak to jsem ráda , že uspěla i u takových mlsounů ....
Jachda
(upraveno)
11. 7. 2009, 14:20
Je skutečně VÝBORNÁ! a to máme tuze mlsné jazýčky.díky za recept
spero
(upraveno)
10. 7. 2009, 17:51
Skvělé. Zítra jdu na něj.
maxis
(upraveno)
10. 7. 2009, 22:03
@spero
Tak ať se povede , ten Váš s tvarohem vypadá taky nádherně
spero
(upraveno)
11. 7. 2009, 19:56
@maxis
Jani, koláček je vynikající a všem moc chutná. I naše návštěva si ho moc pochvaluje. Tady je důkaz, že se povedl. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2119032 Děkuji za recept. Přišel mi vhod právě když jsem měla v úmyslu upéct něco s rybízem a se sněhem. Nápad zamíchat rybíz do sněhu je super.
maxis
(upraveno)
11. 7. 2009, 20:51
@spero
Ivanko vypadá krásně , jsem ráda, že chutnal
marbrix
(upraveno)
10. 7. 2009, 15:13
vypadá báječně