(recept
si oblíbilo 282 návštěvníků)
Houstičky-osvědčené a jako od pekaře
Potřebné ingredience
250 ml mléka (podle potřeby i 270 ml)
1 žloutek
2 lžíce rozpuštěného sádla
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
20 g čerstvých kvasnic
bílek na potření, sezam, mák, kmín na posyp
Postup přípravy
Program těsto, uplést housky,potřít bílkem a posypat kdo co má rád..
pak klasicky upéct v troubě do zlatova- peču tak 170st...ale záleží jak kdo je zvyklý a peče mu trouba
přidávám návod pletení-))
recept není můj,jen předávám dál:-))
pokud mícháte těsto v pekárně, dávám max.750g mouky..pak by to kynulo ven....
pak klasicky upéct v troubě do zlatova- peču tak 170st...ale záleží jak kdo je zvyklý a peče mu trouba
přidávám návod pletení-))
recept není můj,jen předávám dál:-))
pokud mícháte těsto v pekárně, dávám max.750g mouky..pak by to kynulo ven....
pletení housek
další způsob pletení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bursa
(upraveno)
24. 5. 2007, 19:03
Pekárnu mám krátce,takže stále experimentuji .Ale tyhle houstičky se povedly na 1!Chutnaly ,chutnaly ,chutnaly .a mě přiměly porušit dietu .Díky za bezva recept Ilona
I+K
(upraveno)
25. 5. 2007, 23:35
@bursa
jsem ráda, že se povedly a chutnaly..
Cari
(upraveno)
23. 5. 2007, 13:35
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=453817 Pletla jsem je podle sebe
Cari
(upraveno)
23. 5. 2007, 13:34
I+K
(upraveno)
23. 5. 2007, 23:58
@Cari
no vida jak si poradíte...
sharon
(upraveno)
20. 5. 2007, 22:58
Dneska jsem dělala houstičky ,Grilovali jsme masíčko a houstičky zmizely ještě dříve než maso.Výborné
Ledik
(upraveno)
16. 5. 2007, 7:50
Včera jsem upekla podle vašeho receptu místo housek bulky a byly vynikající. Už tu je jen jedna poslední. U nás byly jen s máslem, ale i tak to byla dobrota. Domácí pekárnu zatím nemám, tak jsem zadělávala normálně v míse a šlo to krásně Takový recepty mám ráda
I+K
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:29
@Ledik
no vida, jset i příklad toho, že netřeba pekárny a že si poradíte...
MILADA201
(upraveno)
15. 5. 2007, 16:46
Dnes jsem je také upekla. S pletením jsem si nelámala hlavu,prostě jsem udělala suky. Právě jsem k nim dodělala vlašák a je to dobrota. Takový recept jsem potřebovala.
I+K
(upraveno)
15. 5. 2007, 20:01
@MILADA201
no vida, není potřeba mít housky..můžou být i bulky..
ircat
(upraveno)
15. 5. 2007, 13:47
Dnes jsem housky vyzkousela a moc se povedly!! Pridala jsem zitne otruby a jsou skvele. Moc dobry recept
Jitule64
(upraveno)
13. 5. 2007, 23:33
To je hezký , ale nemám pekárnu Tak nic
I+K
(upraveno)
14. 5. 2007, 9:15
@Jitule64
těsto vypracujete i v míse..
jana + 2
(upraveno)
14. 5. 2007, 20:06
@I+K
A jak dlouho se pecou a na kolik? A musim to nechat kynout? Da se pouzit zrmrzle drozdi nebo susene? Taky nejsem nejaky sileny pekar, ale nekdy mam chut na ceske housticky.
I+K
(upraveno)
15. 5. 2007, 14:47
@jana + 2
peču je asi na 170 dokud nejsou zlatavé..záleží jak vám peče trouba a droždí dávám suché do pekárny,ale můžete nahradit čertsvým..
Lukrato
(upraveno)
14. 5. 2007, 7:48
@Jitule64
Jituš, ono by se asi dalo i bez pekárny - já mám spíš jinej problém - s pletením - až do bodu č.3 bych si rady věděla, ale ta čtyřka mi teda dává zabrat
Jitule64
(upraveno)
14. 5. 2007, 10:03
@Lukrato
Ahoj...to pak už je skoro jako pomlázka ze čtyř.
I+K
(upraveno)
14. 5. 2007, 10:24
@Jitule64
skoro plest to jde velmi dobře...
Jitule64
(upraveno)
14. 5. 2007, 10:34
@I+K
I+K
(upraveno)
14. 5. 2007, 22:30
@Jitule64
klidně pleťe housky klasika ze 3