Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Jak na šnekouna

0.0
Jak na šnekouna

Potřebné ingredience

marcipán a trpělivé ruce

Postup přípravy

Šnekouni jsou oblíbené a vděčné zvířátko a na dortíky velmi často usazované, přesto mají takřka vždy špatně ulitku, proto jsem se rozhodla nafotit postup, jak na ně. Konečně, kdo jiný než já by to měl udělat, že? Doufám, že to pomůže alespoň těm z vás, které nechtějí ze šnekounů dělat slimáky bezdomovce :-))

potřebujeme 3 válečky, 2 světlé, 1 tmavý

z tmavého a bílého tenčího uděláme mramor

světlý na tělíčko, mramor na ulitku

mramor rozválíme do dlouhého, kónicky se zužujícího válečku

váleček smotáme od špičky směrem k širokému konci do spirálky.Tvar spirálky záleží na druhu vytvářeného šnekouna, naši čeští mají ulitky kulatější a kratší, šnekouni z exotičtějších krajin, např.afričtí mají ulitku víc do špičky

na konci je důležité naznačit širší otvor

narýhujeme ulitku

na tělíčko uděláme taky kónický váleček

cca 1/3 bude krk a hlava (pokud se to u nohy dá tak rozlišit), další 2/3 lehce stlačíme naplacato

kraje nohy zvlníme kosticí

a teď to nejdůležitější - otvor v ulitě musí přijít na tu stranu, kde šnekounovi uděláte hlavu, v opačném případě se nemůže v případě ohrožení do ulitky zatáhnout a bídně zhyne :-((
pak mu doděláte tlamičku (viz úvodní foto) a růžky, to už jsem nefotila , protože milý šnekoun se rozhodl, že zdrhne :-) a oni, když chtějí, tak jsou děsně rychlí

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie