Jak na šnekouna
Potřebné ingredience
marcipán a trpělivé ruce
Postup přípravy
potřebujeme 3 válečky, 2 světlé, 1 tmavý
z tmavého a bílého tenčího uděláme mramor
světlý na tělíčko, mramor na ulitku
mramor rozválíme do dlouhého, kónicky se zužujícího válečku
váleček smotáme od špičky směrem k širokému konci do spirálky.Tvar spirálky záleží na druhu vytvářeného šnekouna, naši čeští mají ulitky kulatější a kratší, šnekouni z exotičtějších krajin, např.afričtí mají ulitku víc do špičky
na konci je důležité naznačit širší otvor
narýhujeme ulitku
na tělíčko uděláme taky kónický váleček
cca 1/3 bude krk a hlava (pokud se to u nohy dá tak rozlišit), další 2/3 lehce stlačíme naplacato
kraje nohy zvlníme kosticí
a teď to nejdůležitější - otvor v ulitě musí přijít na tu stranu, kde šnekounovi uděláte hlavu, v opačném případě se nemůže v případě ohrožení do ulitky zatáhnout a bídně zhyne :-((
pak mu doděláte tlamičku (viz úvodní foto) a růžky, to už jsem nefotila , protože milý šnekoun se rozhodl, že zdrhne :-) a oni, když chtějí, tak jsou děsně rychlí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé