Rodinný poklad - TVAROHOVÉ KNEDLÍKY MOJÍ BABIČKY - nejlepší na světě - VÍTĚZ SOUTĚŽE u MONIKY BRÝDOVÉ !!!
Potřebné ingredience
1/2 kg tvarohu (DOPORUČUJI KLASICKÝ TVAROH BALENÝ V ALOBALU), 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce mletého cukru, špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce dětské krupičky
Postup přípravy
Knedlíky můžete naplnit jakýmkoliv ovocem, my je dneska měli s višněmi a byly senzační. Můžete i ušoulat třeba jen malinké knedlíčky (nenaplněné) a na talíři je polít třeba rozmačkanýni jahodami s cukrem nebo borůvkami.... Já těsto vypracovávám rukama, jde to lehce a pokud je dobrý tvaroh, tak se téměř ani nelepí. Dle mého je lepší tučný tvaroh, ale je to na zvyku, dělávám i s obyčejným. Kupuji ty balené a doporučuji je všem !!! Po zkušenostech mách i maminek z MMB je klasicky balený tvaroh nejlepší. Vaničkový je moc řídký, vážený tvaroh se zase rozpadá (drolí) :-(. Dávka, kterou vidíte na fotkách je z předepsaného množství (0,5 kg tvarohu). Většinou dělávám z dvojité dávky a zbytek dám do krabičky a zamrazím. Pak je večeře pro děti doslova za pár minut :-). Hážu je do vařící vody rovnou z mrazáku. Nejlepší jsou ale čerstvě připravené, jsou lehce stravitelné, nejsou hutné ani tuhé, ochutnejte :-).
Výše uvedené suroviny zpracujeme v těsto. Uděláme knedlíčky a vkládáme do vařící vody. Jen zlehýnka promícháme (spíš jen s nimi pohneme, aby nezůstaly po vložení do vody přilepené ke dnu) a vaříme 5-7 minut. Na talíři posypeme např. skořicí nebo grankem a taky pocukrujeme, polijeme nebo pokapeme rozpuštěným máslem, podle toho, jak kdo má rád. Můžeme zdobit šlehačkou, ovocem, lístečkem meduňky ap. ..... :-).
DOPORUČUJI VYZKOUŠET, JE TO ZA CHVILKU HOTOVÉ A OPRAVDU VÝBORNÉ A ZDRAVÉ !!!
Takto vypada vypracované těsto z jedné dávky
Utrhneme kousek těsta, uděláme placičku, vložíme ovoce, zabalíme a vytvarujeme knedlíček....
Toto jsou knedlíky z jedné dávky.....
Vkládáme do vařící vody, jemně odděláme ode dna a necháme vařit 5-7 minut..... Nemusíte se bát, knedlíky se hned tak nerozvaří, takže malinké vařím zhruba těch 5 minut od varu a větší 7....
....a takto žadonila o knedlíky i naše sedmiletá fenka Betynka :-)
Přeji dobrou chuť !
Iva
Dnes, 27.6., jsem je dělala znovu a tady je fotku všech surovin v misce.... Tvaroh jsem měla vážený, ale opravdu je lepší ten klasický - balený v alobalu....
Toto je rozpracované těsto. Já ho hnětu rukama, záleží jak komu co vyhovuje. Těsto je kompaktní, není husté a vůbec ne řídké.....
Tady jsem těsto zrovna dohnětla. Vidíte, že se ani moc nelepí na ruce.
A tady jsou už hotové knedlíky. Je jich opět 19 :-), asi už za ty roky, co je vařím, dělám pořád stejně velké, že jich mám vždy z půl kg tvarohu 19 ;-).....
a tady je ještě detail, jak mám knedlíky veliké, ale záleží to na každém, někdo raději více ovoce, někdo raději více tvarohové :-)........ Tak šup s nimi ho hrnce, zlehka promíchat a za 7 minut jsou na stole.................Dobrou chuť !
Tak toto je tvaroh, který já kupuju v Kauflandu. Většinou je dobrý, ale někdy je trošku víc vodový a tak musím přidat malinko víc mouky. Holt, už ani ten tvaroh není to, co býval ;-)....
Další fotka a důkaz, že na kvalitě tvarohu hrozně moc záleží.
Tady jsem nepřidala ani zrnko mouky navíc, je to těsto přesně podle receptu.
Jóóó, dřív byl tvaroh ještě tvaroh, babička s ním neměla nikdy problémy ,-).
Ale dnes je spousta tvarohů, ale něco je tvaroh něco vedle tvarohu ani neleželo ,-).
Zkuste koupit tvaroh JAROMĚŘICKÝ - u nás jej mají v Bille.
... a takhle dopadly .... dnes s náplní šveskovou :-)
Recept jsem před časem poslala do soutěže na stránkách Moniky Brýdové a VYHRÁLA JSEM !!!!!!!!!!!!!! :-) ♥ :
Ráda bych vám představila vítězný recept ze soutěže o titanovou pánev 24cm BAF Gigant v hodnotě 1549,- Kč.
Zástupci firmy vybrali recept paní Ivy Rudé, které tímto samozřejmě gratuluji....
-
MIMOCHODEM, TA JEJICH PÁNVIČKA JE FANTASTICKÁ. MYJE SE TO SKORO SAMO, ŽÁDNÉ PŘIPALOVÁNÍ, ŽÁDNÉ DRHNUTÍ A KLIDNĚ NA NI MŮŽETE JÍT I KOVOVÝM NÁČINÍM, POŘÁD JE JAKO NOVÁ ♥
Tyto knedlíky jsou z váženého tvarohu z kroměřížské mlékárny. Vřele doporučuji tento tvaroh (pokud je to ve vašich možnostech). Je senzační !!! Má úžasnou chuť, ani náznak žádné vodnatosti, hořké pachuti ... naopak je lahodný, čistá tvarohová chuť. Jak už jsem psala v diskusi, namažu pečivo nebo chlebík máslem, pomažu tímto neochuceným tvarohem, posolím a dokonalá pochutinka je na světě.
NAKŘEČKUJTE SI ZÁSOBY NA ZIMU
Děkuji vám všem za krásné komentáře ....dnes tu jsem po dlouhé době a koukám, jaké jste šikulky. Babička by z vás všech měla taky radost. Je sezóna ovoce, udělejte si knedlíky do zásoby, nechejte je jednotlivě položené zmrazit a pořádně zmrazené je vhoďte do sáčků nebo ještě lépe do krabiček a máte na zimu o dobrou mnamku postaráno. ... zmrazené je vhodíte do vařící vody a za pár minut papkáte :-)
5.7.2017
Přidávám další fotku a další "nápad", jak tvarovat knedlíky. Máme-li dobrý tvaroh, tak půjde lehce dělat z těsta 3 válečky o průměru cca 3 cm. Pak každý váleček nakrájet na 3 cm kousky a z každého udělat knedlík.
Dnes jsem měla tvaroh OLMA (cena 25 Kč/balení) a šlo to skvěle !!!
5.7.2017
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé