Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 15. 7. 2009, 15:10
Zdeni, mám doma místo kukuřičného sirupu nějaký, který se jmenuje Sladěnka. Ještě jsem ho nepoužila. Ve zdravé výživě mi paní říkala, že ho hodně ženské berou na pečení a na dorty. Neznáte ho náhodou taky? *-)
aero-orion 15. 7. 2009, 18:57
@ Už jsem ho našla je to Heli toto??? http://www.bioapetit.cz/potraviny/sladenka-jecm-slad-410g-sunfood Pokud ano klidně použít,není žádný problém. (L) (F) (F) (F)
aero-orion 15. 7. 2009, 17:59
@ Heli neznám.Mrkni jakou to má konzistenci,pokud je to hustější... jak med.Pak to je v pohodě.Klidně použij.Tech sirupů je velká spousta.Pokud by to šlo pošli mi Helenko fotku merknu na to???Mail ti házím do vzkazíků. (F) (F) (F) (L)
Jambi 15. 7. 2009, 15:02
Zdeničko, díky (L) Poprve jsem zkoušela dělat něco s marcipánem a i když jsem díky tomu, že jsem neshnala mandlové aroma, použila jako náhradu rum, pracovalo se s ním opravdu dobře a ve spojení s medem bylo i chuťově velice dobré. (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=52811&user=87569
aero-orion 15. 7. 2009, 18:58
@Jambi Jaruš už jsem omrkla.Dortík je super. (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (F) (F) (F)
Dermajetics 11. 7. 2009, 15:56
Zdeničko děkuju za prima recept, výdycky jsem dělala od Marcelky, ale s tím se mi později špatně pracovalo. Tvůj poměr přísad je lepší, perfektně se s marcošem pracuje, dělala jsem teď pošťáka Pata a byla jsem spokojená.... I květinky a to teprv byla paráda. Takže Zdeničko D (F)Ě (F)K (F)U (F)J (F)I (F) (clamp) (clamp) (clamp)
aero-orion 11. 7. 2009, 16:05
@Dermajetics Blani to je pro mě potěšení,že sedl k chuti a k práci. (L) (F) (F) (F)
Dermajetics 11. 7. 2009, 21:06
@aero-orion Zdeni jsem s ním spokojená, už zůstanu u tvé receptůry (L) :-) (hello)
Klaris 10. 7. 2009, 14:15
(Y) (Y) (Y) (Y) děkuji za príma recept, uvidíme jak potěšíme kamaráda dortíkem :-)
aero-orion 10. 7. 2009, 22:06
@Klaris Klárko ať se daří přeju. (L) (F) (F) (F)
Davidinka 8. 7. 2009, 12:48
Zdeni, tak jsem zkoušela váš marcipán. Asi jsem taky málo máčela ruce, protože jsem ho měla takový tužší. *-) Určitě ho ještě zkusím a budu více máčet ruce. (Y) Jsem totiž totální začátečník, tak to snad dopiluju :-). Bohužel jsem se nedostala k potahování. Odjeli jsme totiž nečekaně se synem do nemocnice a dnes jsme se v pořádku a zdraví vrátili. Nicméně bych chtěla dort dodělat a v lednici mám tvrdý v sáčku zabalený balíček marcipánu. Mám ho teda šoupnout do mikrovlnky a prohňácat nebo nastrouhat a prohňácat mokrýma rukama? Jinak jsem Zdeni papala vaše Vánoční cukrovíčko a bylo |:o) |:o) |:o). Jestli budete zase před Vánoci prodávat, tak bych si objednala. Tak kilíčko (clamp) (clamp) (clamp)
aero-orion 8. 7. 2009, 15:14
@Davidinka Martínko kolik budu péct nevím,ale letos jsem to stopla.je toho moc a tohle se nedá utáhnout. (F) (F) (F) (L)Písněte mi na mailka to kilo bude.Uložím si Vás... jinak už asi nic brát nebudu.Mám tu už ted 30 kilo a tím stopuju.Víc letos nedělám. +o(
aero-orion 8. 7. 2009, 15:11
@Davidinka Mikrovlnka na 20 vteřin, pokud by bylo málo ještě na 10 vteřin a prohnácat tak 1-2 minutky a je to dobrý. (L) (F) (F) (F)
Vikiki (upraveno) 7. 7. 2009, 21:10
Zdeni, marcipán (Y) (Y) (L) (Y) (Y) všichni se ho mohli ujíst (zajic) mooooc chutnal. (^) dopadl takhle http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2107892 ale nevydržel dlouho :-) :-) a kdyby nezačalo pršet (dest) bylo vše super |:o) (sampus) (balicek) (D) Díky moc za bezvadný recept! (L) (L) (L)
aero-orion 7. 7. 2009, 21:31
@Vikiki Blani je nádherný jste šikulka. (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
Janča64 6. 7. 2009, 20:56
Z tohoto marcipánu jsem úplně nadšená,Jsem úplná začátečnice,potahovala jsem zatím jen dvakrát a úspěšně.Moc děkuji za receptík (Y) (clamp)
aero-orion 6. 7. 2009, 21:48
@Janča64 Janičko díky to mě těší. (L) (F) (F) (F)
MAR-tina 4. 7. 2009, 10:55
Dobrý den Zdeni! Právě jsem dodělala váš marcipán a musím říct, že se mi dělal velmi snadno a rychle - za 12 minutek byl hotov!! (Y) (Y) Chutná výborně a je krásně vláčný! V neděli budu potahovat, tak uvidím jak mi to s ním půjdem, ale myslím, že výsledek je jasný už dopředu-půjde to určitě báječně! Mockrát děkuji (clamp) (clamp) (clamp) za užasný receptík (flower) (flower) (flower) Martina
aero-orion 4. 7. 2009, 11:02
@MAR-tina Martínko chvilku do mikrovlnky a jde to hned rozválet.At se daří. (F) (F) (F) (L)
MAR-tina 6. 7. 2009, 21:09
@aero-orion Tak jsem včera večer potahovala! A šlo to naprosto úžasně! Takže ještě jednou díky za receptík!! (L) (L) (L)
Katusice81 3. 7. 2009, 14:06
Dobrý den Zdeni, chtěla bych o víkendu upéct dort a potánout ho Vašim marcipánem, jen tak narychlo neseženu kukuřičný nebo pšeničný sirup. Mohla bych použít stejné množství medu? Díky za radu. Katka
aero-orion 3. 7. 2009, 21:54
@Katusice81 Kačenko klidně dejte medík,ale musí být tekutý,2 vrchovaté lžíce na tu dávku. (L) (F) (F)
SimonaV. 3. 7. 2009, 13:20
Ahoj Zdeni,tak jsem se dneska podruhé pustila do tvého marcipánu a dopadl na jedničku (child1) Minule jsem opravdu málo namáčela ruky ;-) ;-) Takže tentokrát jsem si dávala pozor a byla jsem nadšená. Krásně se mi s ním potahovalo (Y) (Y) (Y) Poprvé se mi podařilo potáhnout dortík,aniž bych tam měla záhyby. (radost) (radost) (radost) Ještě jednou mooooc děkuji (L) (L) (L) (F) (F) (F) a tady je můj výtvor :-$ http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=51866&user=124616 (hello) (hello)
aero-orion 3. 7. 2009, 13:27
@SimonaV. Šikulka to jsem ráda (L) (F) (F) (F)
Vikiki (upraveno) 2. 7. 2009, 16:16
Zdeni, musím se podělit o zážitky s výrobou tvého marcipánu ;-) včera večer jsem uspala děti a pustila se do toho ..... přestože píšeš, že se od něj nesmí odcházet, v okamžiku kdy jsem si suroviny vysypala na vál, se probudila moje 4měsíční dcera (child12) a bylo po hňácání. Ale to není to nejhorší. Hňácám, hňácám a marcipán tvrdne a tvrdne, tak jsem stále namáčela a hňácala až byl jak beton (cinky) . No nic, vzdala jsem to, dala do sáčku a do lednice. Říkala jsem si, to není možný - všichni ho chválí a já z toho mám šutr :( A víš na co jsem dnes přišla *-), že jsem pěkná (smich) popleta. Navážila jsem si 250g mléka a jen 50g cukru. zdálo se mi to divný.... ale .... No tak jsem to dnes nastrouhala na struhadle (radost) přidala 450g cukru, prohňácala a teď je z toho super marcipán (Y) (Y) Nejprve jsem myslela, že je to tím, že jsem tam dala plnotučné mléko, ale nakonec to byla jen a jen moje chyba :-D Takže teď je to OK a já děkuji za super recept (L)
aero-orion 2. 7. 2009, 16:49
@Vikiki Blani no já z tebe umřu. :-D :-D :-DTo bud ráda ,že se povedlo ono plnotučné naní na marcoš vhodné je moc tučné.Super holka tos mě potěšila. (L) (F) (F) (F)
aero-orion 2. 7. 2009, 15:38
@Vikiki Ne prosím jen polotučné. (L) (F) (F) (F)
Vikiki 2. 7. 2009, 16:19
@aero-orion neměla jsem polo, tak jsem ho tam šupla a až na tu "malou" nehodu s cukrem :-D Je výborný díky (L)
aero-orion 2. 7. 2009, 16:50
@Vikiki Super nehoda to byla.Hlavní je,že se povedl. (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (F) (F) (F)
Veerrunka 2. 7. 2009, 10:52
Dobý den Zdeni, chystám se na první potahovaný dort naší Elišce k narozeninám. našla jsem si tedy vašé hmotu na potah a chtěla jsem se zeptat, jak dodělám tu hmotu, můžu s ní hned dort potáhnoit, nebo ji mám dát na chvíli do ledničky? A kde prosím seženu mandlové aroma? Koupila jsem si gelové barvičky, dají se použít místo těch práškových??Děkuji moc za rady
aero-orion 2. 7. 2009, 11:19
@Veerrunka Na ty gelové z Lídlu pozor, ony ten marcipán trochu zředí.Barvila bych jema hned u hňácání marcipánu ,tak poznáte konzistenci a nezředíte ho.Lepší je dát ten marcipán aspoň na 2 hodky do lednice.Pak potáhnout.Mandlové aroma mají v drogeriich.Nebo márkety je také vedou. (L) (F) (F) (F)
iva1707 1. 7. 2009, 21:50
zdeni mohu se zeptat jestli to nejde třeba napůl?ten cukr a suš.mléko?toho cukru je půl kila a děti mi ho moc sladký nechtějí :-@ třeba 35 a 35dkg?děkuji moc za radu chci ho udělat na svatební dort. (L)
aero-orion 1. 7. 2009, 21:56
@iva1707 Ivi vyzkoušejte recept jak je.Věřte mi je lepší, než ten půl na půl.A PŘESLAZENÝ NENÍ.Ivi jedině dejte 40 cukr a 35 mliko.Poměr vody a sirupu dodržte mělo by to fungovat.Jen si myslím,že Vám bude hůř hnacat.Asi namočíte ruce víckrát. (L) (F) (F) (F)
SimonaV. 1. 7. 2009, 15:29
Dobrý den Zdeni,taky jsem vyzkoušela Váš marcipán,ale asi jsem udělala někde chybu :^) :'( Hrozně jsem se s ním nadřela,takže těch deset minut jsem protáhla na pul hodiny a taky byl pořád takový tvrdší 8o| 8o| 8o| Nevíte,kde je asi chyba? ^o) Jinak chůťově byl vynikající (Y) (Y) (Y) (Y) taky jsem ho sama snědla a nikomu nedala :-D :-D :-D :-D
aero-orion 1. 7. 2009, 15:34
@SimonaV. SIMONKO NEBÁT SE ZE ZAČÁTKU MÁČET RUCE.Až se vám to začne spojovat pak už opatrněji,ale máčela jste málo.Musíte pod rukama cítit, jak to na sebe váže.Musi to být jako plastelinka. (L) (F) (F) (F)Vy jste spráskala celou dávku marcipánu??????????????????????
SimonaV. 1. 7. 2009, 20:41
@aero-orion Zdeni moc děkuji (L) V pátek ho budu zase dělat,tak si na to budu pamatovat (H) Juju,marcipán jsem snědla všechen,mám ho moooc ráda ;-) ;-) ;-) a ten Váš je fakt výborný |:o) |:o) |:o)
aero-orion 1. 7. 2009, 21:32
@SimonaV. Teda Simčo klobou dolů :-D :-D :-D ;-)spráskat takovou várku marcipánu ;-) ;-)Takže.. až budeš dělat, máčej pacinky a jak se ti to začne spojovat prohnácat a jemně pak namočit ruce a dopracovat do plasteliny. (L) (F) (F) (F)A pak jen dobrou chuť :-D :-D
SimonaV. 2. 7. 2009, 10:29
@aero-orion Zdeni no jo,jsem ostuda ;-) ;-) ;-) A ještě jednou děkuji,snad tentokrát budu šikovnější (H) Určitě dám vědět jak dopadl :-) (L)
luciasanta 1. 7. 2009, 15:18
Zdeničko, já se také přidávám k davu spokojených s tvým marcipánem - je to fakt super řešení na rychlý, chutný a navíc skvěle vláčný marcipán. Dělala jsem z něj teď 60 růžiček a jsem moc ráda, že jsem tenhle recept objevila (protože při cca 45. růžičce mi došel marcipán a já musela dodělávát hluboko v noci další dávku - a do jiného, než do toho tvého rychlého by se mi takhle nad ránem už nechtělo). A mám ještě prosbu - můžeš prosím napsat přesný poměr surovin, když děláš dávku z celé krabice mlíka (400 g mléka). Kolik cukru, sirupu, vody? Ty už s tím máš jak vidím zkušenost, já pořád dělám po jedné dávce přesně jak píšeš ... Díky moc předem (L) (L) (L)
aero-orion 1. 7. 2009, 15:25
@luciasanta Luci dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj. (L) (F) (F) (F) Dám to i do receptu.
luciasanta 2. 7. 2009, 10:39
@aero-orion Zdeničko, jsi zlatíčko - díííííííííky moc !!! (L) (L) (L) (L) (L)
escapee 1. 7. 2009, 14:32
Zdeni, musím Vám moc poděkovat za super receptík na marcipán...už jsem vyzkoušela i jiné, ale bez šance, se všema jsem se hňácala min. 2 -3 hodiny a výsledek - tvrdý jak dlažební kostka, a chuťově nic moc, takže na potahování dortu nikdy nedošlo, ruce zničený, hrůza +o( Už jsem to vzdala, když jsem ale četla samou chválu na Váš marcipán, tak jsem ho zkusila a zírala jsem (Y) (Y) (Y) fakt za 10 minut hotovo a je vynikající, musela jsem hned dělat druhou dávku, protože tu první jsme, přiznám se, skoro celou sežrali (smich) prostě super super , moc moc díky (L) (zajic) (^) (^)
aero-orion 1. 7. 2009, 15:19
@escapee Teda Leni, kam jste nacpali tolik marcipánu :-D :-D :-D :-DTed tedy zírám jááá.Jsem ráda,že padlo pod ruce,je to úleva mít ho za chvilku hotový.A neděkujte mě těší,že chutná (L) (F) (F) (F)
escapee 2. 7. 2009, 10:05
@aero-orion Zdeni to byste se divila, co ten můj chlap dokáže, když se jedná o sladký :-D :-D ale ty předtím mi nejedl, až ten Váš, ten mi podezřele mizí ;-) Mám od něj vyřídit obrovský dík za receptík a já jsem ráda, že je konec zničeným rukám a hodinám strávených nad válem (dance) Hezký den (plaz)
ZuzanaKl 1. 7. 2009, 13:50
Super - skvělý recept, včera jsem ho vyzkoušela a s výsledkem jsem byla spokojená (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) Díííííky :-)
aero-orion 1. 7. 2009, 14:15
@ZuzanaKl (L) (F) (F) (F)To mě těší Zuzanko.
LJENOCKA 28. 6. 2009, 23:38
musí tam být ta glukoza?Potahovala jsem poprvé v životě-hmota z gum.bonbonů a nadřela jsem se stím,tak to chci skusit.Snad seženu ten sirup.Jinak nááááádhera (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
aero-orion 29. 6. 2009, 11:18
@LJENOCKA NEMUSÍ STAČÍ SIRUP NEBO TEKUTÝ MEDÍK. (F) (F) (F) (L)
Čmelák 25. 6. 2009, 23:23
Zdeni, jsi poklad a to bez zbytečných řečí. Díky že sis to nenechala jen pro sebe a udělala radost mým dětem a manželovi, protože WI jim moc nejede a marcipán v tomto podání mně vyhovuje a jim móóóoóc chutnááááá !!!! (jidlo) (hello) (hello) (hello)
aero-orion (upraveno) 26. 6. 2009, 8:23
@Čmelák Peti u nás taky jede marcipán.Wi jsem měla na zkoušku a letěl zbytek košem.Nikdo mi ho nechtěl.Ted používám na bílé dorty Pastu dámu,ale tu si dochucuju mandlovým aroma. (F) (F) (F) (L)
Lua 25. 6. 2009, 13:31
(Y) (Y) taky hlásím úspěch. Marcipán se povedl a je chutově moc dobrý. A taky rychlýýýý (Y) (Y) (Y) Jen jedna otázka. Vždycky jsem dělala ten salkový, tento jsem zkoušela poprvé. Nevím čím to je, ale udělaly se mi v něm takové jakoby bílé tečky. Všechny suroviny jsem měla přesáté. Doufám, že to půjde nabarvit, to jsem ještě nezkoušela a nebude to snad tolik vidět až to rozválím na potah. Nevíte někdo, kde se stala chyba? *-) *-) *-) Díky za recept (L) (F)
aero-orion 25. 6. 2009, 13:41
@Lua Lucinko vím, kde byla chyba vy jste nachvilku od něj odešla.Nebyl dopracovaný a dělala jste mezi časem, něco jiného.Rada mlaskněte ho na 10 vteřin do mikrovlnky podsypte solamylem a 2 minuty prohnoucat.Mělo by to být oki.Příště neodcházet.Zdenka.Poslala jsem už do mailu Luci (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie