Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Milísek.C 24. 8. 2009, 14:08
Zdeni, myslíte, že by místo sušeného mléka šel použít Sunar? A místo sirupu domácí medík? Děkuju Milada
aero-orion 25. 8. 2009, 10:51
@Milísek.C Med se dá použít Miladko.Ze sunaru jsem ho ještě nedělala,ale holky tu myslím psaly,že to jde!! (L) (F) (F) (F)
Kateřina.Pin 20. 8. 2009, 17:47
Dobrý den Zdeni, moc děkuji za tento recept na marcipán, dosud jsem pracovala jen s marcipánem z Loskutáka, ale je tužší a na modelování postaviček apod. je to docela fuška, rychle zasychá a tvrdne. Tento je krásně tvárný, nepraská a bezvadně se z něj modeluje. Nejsem bůhvíjaká cukrářka, peču dorty jen pro rodinu, marcoš jim hrozně zachutnal, takže jste mě minulý týden vlastně zachránila. Moc díky. Ještě jeden dotaz - pokud jsem to správně pochopila, tak pokud barvím sypkýma barvama až po zpracování marcipánu, tak je mám zapracovat rozpuštěné v alkoholu? papa K.
aero-orion 20. 8. 2009, 17:54
@Kateřina.Pin Ano Kačenko a doporučuju barvy od KOVANDŮ.Ty z drogerky obsahují sůl a mění chuť marcipánu.Stačí troška alkoholu a rozpustit barvičku a pohňácat. (L) (F) (F) (F)
hanys77 20. 8. 2009, 15:33
(hello)Zdravím Zdeni, tak jsem vyzkoušela tvůj receptík, je fakt, že jsem ho měla asi za čtvrthoďky (jsem nemehlo ;-) ), ale nevím, jestli mám správnou konzistenci...píšeš, že má být jako modelína a já bych ho přirovnala spíš propracovanému moduritu. Je to tvárné, ale takové tužší, tak nevím...mám s tím ještě raději něco provést? A dá se dodatečně obarvit sypkýma barvama? Píšeš, že raději gelovkama, ale ty nemám a ani do víkendu neseženu *-)
aero-orion 20. 8. 2009, 17:36
@hanys77 Hani namoč ještě jednou ruce a prohnácni.Dá se obarvit sypkou barvou.V marcipánu udělej důlek, nasyp trošku barvy a dej kapku alkoholu.Barvu s alkoholem rozetři prstem, až se komplet rozpustí.Potom zapracuj do marcipánu.Zdenka (L) (F) (F) (F)
hanys77 21. 8. 2009, 10:39
@aero-orion (hello)Díky Zdeni, jsi zlato [A]sice jsem ty ruce musela namočit ještě dvakrát, ale už se to podobá hutnější plastelíně |:o)Paráda, a obarvit to taky šlo dobře (Y)díky za super recept (Y)a hlavně cenné rady (flower)
aero-orion 21. 8. 2009, 10:42
@hanys77 Není za co Hani.Po 3 dělání marcipánu, už budeš vědět jakou má mít hustotu, neboj.Jak se říká, bude to už v ruce. (L) (F) (F) (F)
petatrn 20. 8. 2009, 11:36
Zdeni, s dovolením jsem si tvůj báječný recept dala na své právě vytvořené stránky, tak snad neva, a když budeš chtít můžeš nakouknout http://www.lukanad.huu.cz/ (F) (F) (F) (F) (F) (F)
aero-orion 20. 8. 2009, 12:02
@petatrn Už jsem nakoukla stránečky jsou hezké, jen tak dál. (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (F) (F) (F)
Dana1234 17. 8. 2009, 12:38
Hledala jsem vánoční silikonové formičky a jukl na mě recept na marcipán a Tvoje úžasné dorty. Zdeni, vždyť já už jiný marcipán nedělám než tento a je vážně super. PERNIKARKA
aero-orion 17. 8. 2009, 17:04
@Dana1234 Danuško díky (L) (F) (F) (F)
lenulamajdova 13. 8. 2009, 14:13
Ahoj,zkoušela jsem tento recept udělat z plnotučného suš.mléka.Povedlo se,hmota je krásně pevná,nelepí a není mazlavá,jen chuťově se mi zdá trochu "hutnější" než z mléka polotučného. Děkuji za super recept (F)
aero-orion 13. 8. 2009, 16:18
@lenulamajdova To mě těší Leni.Já ho tedy dělám z polotučného celou dobu. (L) (F) (F) (F)
pimpas 12. 8. 2009, 19:44
Tak bohužel mě se nepovedl, pořád jsem to měla jak lepidlo, přidávala jsem cukr i mléko, podsypávala solamylem.Dávala jsem med domácí.Byla jsem z toho dost smutná nevím proč se mi to stalo.Trhalo se to no nevím kde byla chyba *-) *-) *-) *-)Až mě přejde zklamání tak to zkusím znovu ;-) ;-)
aero-orion 12. 8. 2009, 19:46
@pimpas Natálko co jste tam dala???Kolik medu??Vy jste ho teda přelila???odvážit přesně a opatrně s vodou.Musíte cítit pod rukama,že je jako plastelína. (L) (F) (F) (F)
Petula30 10. 8. 2009, 13:19
Dobrý den, chystám se vyzkoušet váš marcipán, jen jsem se chtěla zeptat, jakou barvou jste přibarvila ta miminka, aby byla takto "tělová"? Děkuji!! Petra
aero-orion 10. 8. 2009, 17:24
@Petula30 Peťi byla to tělová gelovka ,od wiltonu.Pozor dávat jen trošinku na párátko, jinak je máte do pomerančova. (L) (F) (F) (F)
marfanov 6. 8. 2009, 7:12
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - je možné místo glukózy použít umělé tekuté sladidlo kandisin? je tam psáno, že jedna lžíce je tuším za čtyři lžíce cukru..nejsem si teď jistá. je to ale dost tekuté.. nemáte s tím zkušenost?? jinak se ho pokusím vyrobit po roce a půl, zatím s tím mám špatné zkušenosti (roztíkal se mi) a používám radši hmotu z marshmallows, ale teď potřebuju bílý, tak se do toho pustím... platí i u tohoto marcipánu, že se musí podmazat jen trošičkou krému a dort se strčí na chvíli do mrazáku? nebo se neroztíká? díky díky moc :-) M. (L)
aero-orion 6. 8. 2009, 9:36
@marfanov Marketko s tím nemám zkušenost???,V tom neporadím.Mě se neroztíká přes léto nechávám potahovku silnější a nestalo se, že by tekla.Lepší je,ale sehnat sirup. (L) (F) (F) (F)
marfanov 6. 8. 2009, 16:35
@aero-orion i tak díky moc :-) marcipán už si hoví v lednici, raději jsem ho zpracovávala o pět minut dýl :-) příští víkend bude použit, tak doufám, že to tentokrát klapne :-) v létě silnější - kolik? 2 milimetry, nebo radši více? mám kilo marcipánu, tak snad mi to bude stačit..
aero-orion 6. 8. 2009, 16:41
@marfanov Marketko v létě dávám 3-5 mm sílu koukněte na tento dortík tam je to vidět. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=54082&user=79855 nebo tento. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=52946&user=79855 Nestalo se mi aby i v létě tekl. (L) (F) (F) (F)
marfanov 6. 8. 2009, 16:52
@aero-orion díky moc, jste hrozně hodná.. tak snad se zadaří :-)
aero-orion 6. 8. 2009, 16:53
@marfanov Market at se daří,ale ty to zvládneš. (L) (F) (F) (F) (F) (F) (Y)
zackovka 31. 7. 2009, 13:02
Dobrý den, dělala jsem poprvé marcipán podle Vás. Pečlivě jsem vše odvážila, místo gluk. sirupu jsem dala tekutý med. Marcipán je ale pořád takový tuhý, změkne jen po ohřátí v mikrovlnce. Chtěla jsem zkusit udělat z něj růžičky, ale když vykrájím kolečka z vlažné hmoty (po ohřátí v MW) tak první dvě kolečka mi jdou ještě dopře nalepit na kužel (střed) růžičky a ty další se mi už lámou, protože mezitím hmota vychladne úplně a ztuhne. Co s tím??? Dala jsem snad málo vody??? Byla jsem s ní opatrná, jak varujete, jen jsem si asi 4-5x namočila obě ruce....děkuji mockrát za pomoc, tedy pokud se mi pomoci dá 8o|
aero-orion 31. 7. 2009, 13:13
@zackovka Raduško udělal jste ho moc tuhý.Ted ho vemte nahřejte a rozválejte na placku asi 3 cm silnou, přidejte lžíci medu a prohnácejte.Pokud se bude zdát ještě tuhý jednou namočte ruce a dopracujte na solamylu.Měl by být v pohodě.a vláčný.Lístky růží pokud nedrží, vemte si trošku alkoholu do misečky a štěteček potřete alkoholem lístek a přilepte. (L) (F) (F) (F)
zackovka 31. 7. 2009, 14:00
@aero-orion Díky, jste zlato !!! Zkusím to napravit, ještě se ozvu. Jste fakt laskavá, ještě jednou díky moc!!! (Y)
aero-orion 31. 7. 2009, 14:02
@zackovka Raduško ono každý med je jiný... kvalitní je přímo od včelařů,pokud je kupovyný dělá to neplechu.Nevím jaký máte??? (L) (F) (F) (F)
zackovka 31. 7. 2009, 21:59
@aero-orion Tak jsem Zdeni dala na Vaší radu a marcipán jsem ohřála, přidala med a 1x jsem si namočila ruce a bylo to o mnoho lepší. Potáhla jsem dort a ještě jsem měla náladu na 5 růžiček na něj. Foto snad dodám, zítra slavíme 2. narozeniny mladší dcery....díky ještě jednou za ochotu! Jo a med byl domácí, od včelaře, byl už zcukernatělý, tak jsem sklenici postavila do vodní lázně a rezehřála ho, možná proto mi to pak tak ztvrdlo....čert ví. (6)
aero-orion 31. 7. 2009, 23:51
@zackovka Raduš to je ono medík, musí být dokonale tekutý.Super jsem ráda že je hotovo. (L) (F) (F) (F)
Matušenka 26. 7. 2009, 9:07
(Y) (Y) (Y) (Y)
aero-orion 26. 7. 2009, 9:10
@Matušenka Kačko pokud se povedl je to super (Y) (Y) (Y) (L) (F) (F) (F)
bianco 25. 7. 2009, 22:10
Dobrý večer Zdeničko, prosím vás. Dívala jsem se na stránku, kde jste psala, že seženeme formičky na marcipán, ale bohužel jsem žádný katalog na stránce nenašla :-| Prosím poraďte. Strašně moc bych si chtěla objednat formičku na tyto překrásná miminka. Moc vám děkuji za odpověď. Lucka
aero-orion 26. 7. 2009, 8:56
@bianco Lucinko je tam na hlavní straně, ke stažení musíte jet níže.Pokud nenajdete pište mi do vzkazíků pošlu do mailů.Zdenka (L) (F) (F) (F)
anibag (upraveno) 23. 7. 2009, 21:16
Zdeni (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello),tak opět super výsledek (Y) i s nízkotučným mlékem |:o) , |:o) |:o) a tentokrát na první pokus ihned bezvadná modelína.,,,no mám tvoji školu,,,,,to bude tím,,,,,,Díky mooooooc Zdeni (L) (L) (L) (L)
aero-orion 23. 7. 2009, 21:45
@anibag (Y) (Y) (Y) (Y)Gábi super fungovalo s přidáním medíku.To jsem ráda. (L) (F) (F) (F)
Ťapuša 22. 7. 2009, 9:13
Zdeni, jsem úplný začátečník, marcipán jsem ještě nikdy nedělala, zatím umím jen růžičky tím zdobítkem přes tužku, ale baví mě pečení čím dál víc. Chci se zeptat, jak dlouho vydrží ten marcipán? Určitě ho nespotřebuju najednou, vydrží i 14 dní? A jinak, obdivuju vaše umění i ochotu pomáhat ostatním, většinou nebývají lidé, co něco umí, ochotni se dělit o své zkušenosti. Jste dobrá. Zdraví Lenka (plavec) (&)
aero-orion 22. 7. 2009, 16:51
@Ťapuša Leni mám ho v lednici i 2 měsíce dobře zabalený v mikroten folii a ještě mikroten sáčku. Vydrží v pohodě nic se mu nestane, je stále stejný. (L) (F) (F) (F)A děkuju za krásné slůvka uznání Leničko.Paaa Zdenka
Ťapuša 23. 7. 2009, 22:22
@aero-orion Tak Zdeni - dobrá zpráva! Marcipán se povedl asi za 12 minut a tak buď to se mnou nebude tak hrozný, nebo je ten Váš recept tak geniální, nebo že by obojí? (radost)Jo a povedly se i ty čokoládové plameny a trojúhelníčky. Jen problém s korpusem. Dělala jsem ten na 1 vejce 4 dkg cukru, 4 dkg pol. mouky a 1 PL oleje. Vždycky se mi udělá čepička, dneska se mi po vydělání z trouby prostředek propadl. (child12) Čímpak to může být? Díky předem za radu. Lenka (child4)
aero-orion 24. 7. 2009, 0:01
@Ťapuša Leni rozkroj ho!!!! ŘEKLA BYCH ŽES HO VYTÁHLA BRZO?koukni jak vypadá ve středu???Šleháš zvlášt hmotu ze žloutků a pak snih??Nebo jak??Písni mi do vzkazíků. (L) (F) (F) (F)
Zrušený účet 21. 7. 2009, 8:56
Zdeničko, níže jsem se ptala na Sladěnku, je to ona, kterou jste našla na netu. Je myslím hustější než med, zkusím použít. Omlouvám se, že píšu až teď, byla jsem od soboty na návštěvě u své sestry :-$ Pak se pochlubím, jestli mi to vyšlo a jak se s tím pracovalo (L)
aero-orion 21. 7. 2009, 22:36
@ Helenko v pohodě to půjde. (L) (F) (F) (F)
MoniB 21. 7. 2009, 8:33
Dobrý den, chtěla bych zkustit tento receptík, dosud jsme dělala marcipán dle Ariel. Není tento, vzhledeme k množství cukru, více sladký? Děkuji Monika
aero-orion 21. 7. 2009, 22:35
@MoniB Moni není vyzkoušet uvidíte. (L) (F) (F) (F)
wictorie 17. 7. 2009, 12:39
Teda to je recept století (clamp) Trvalo mi to asi deset minutek, dělala jsem ho z dvojité dávky na dvoupatrový dort. Tchán má dneska "70" a zítra slavíme (^) tak jsem se rozhodla právě pro tento recept a byla jsem mile překvapená, že to funguje jako "abrakadabra". Ze začátku jsem se toho bála, nespojovalo se to, ale 3x jsem namočila ruce do vody a už to šlo, jen na tu mou dvojitou dávku jsem zdělala před půlku solamylu aby se mi to nelepilo, ale jsem nadšená (L) Byla jsem tak zabraná do práce, že jsem neslyšela ani zvonit pošťačku a 3x jsem se bouchla do hlavy o horní díly linky *-) jak jsem to tak hezky rozpracovávala :^) Recept jen doporučuji, opravdu je boží (clamp) takže autorce jen a jen chvála |:o) Přeji hezký letní den Monča a (X) a (child6)
aero-orion 17. 7. 2009, 18:28
@wictorie :-D :-D :-D :-D :-DMoniko tak se tu válím smíchy.Prostě šikulka Hlavní je,že funguje a bez dřiny. (L) (F) (F) (F)
wictorie 27. 7. 2009, 21:49
@aero-orion Děkuji jste poklad (Y)
aero-orion 27. 7. 2009, 22:09
@wictorie ;-)Moničko ten tvůj komentář byl prostě za 1 s ***** neměl chybu.A na ty boule jsem zapoměla poslat pofoukání.Příště prosím, netlouct hlavou o linku ;-) (F) (F) (F) (L)
bublina myss 16. 7. 2009, 22:08
Děkuji moc za super recept (Y) Opravdu je hotový za 10 minut (L), já jsem si to ulehčila a zadělala vše v pekárně :-$ a čekala co se stane, bylo to pořád sypký :^) no a hle najednou se to začalo spojovat (radost), no prostě SUPER :-D :-D :-D Všem doporučuji (flower) (flower) (flower) Ještě jednou díky, jste MÓC šikovná (D) (^) Monika a Lukášek (child8)
aero-orion 16. 7. 2009, 22:09
@bublina myss Moičko super já ho dělám ručně,ale pokud jde v pekárně je to fajn. (L) (F) (F) (F)
Johana 16. 7. 2009, 12:07
Dobrý den, nejdřívě bych chtěla mooooc poděkovat za recept!! Vždycky jsem se s marcipánem hooodně nadřela. Ted jsem dělala dle vašeho receptu a použila glukózu a je prostě senzační. Rychlý, pružný a nádherně se s ním pracuje. Moc vám děkuji!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
aero-orion (upraveno) 16. 7. 2009, 13:06
@Johana Olinko díky to jsem ráda.Já ho dělám, už několik let a nedám na něj dopustit.Hlavní je spokojenost to mě těší. (L) (F) (F) (F)
vondras 15. 7. 2009, 21:50
Děkuji moc za receptík je skvělý (Y) (L) (clamp)Jen chci přidat moji zkušenost ;-)Nesehnala jsem kukuřičný sirup, tak jsem místo toho použila AGÁVOVÝ sirup a pracovalo se s hmotou dobře jen se z ní nedají dělat figurky. Hmoota když je teplá nebo rozpracovaná tak jako by teče-nedrží tvar. 8o| :-@ ;-)Ale na potah dortu je perfektní. (Y) (^) (Y)Ale dnes mi sousedka kukuřičný sirup sehnala a hmota je z něj senzační. (clamp) (clamp) (clamp)Ještě jednou za mě díky moc.Jarča (mamca) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (hello) (hello) (flower) (hello) (flower) (hello) (flower)
aero-orion 16. 7. 2009, 8:34
@vondras Jaruško ten Agávový a javorový nejsou vhodné.Na potah ujdou,ale na figurky určitě néé. ;-) (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie