Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mamiška 4. 10. 2009, 15:20
Tak dortík je hotový http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59805&user=54187 jinou hmotu na potahování už dělat nebudu,chci z ní pak udělat i figurky,jde i na kytičky??? Jen nevím čím to bylo ale hmota jak mě ztvrdla a že tvrdla docela brzo moc mě pak nešla zpracovat,pořád v ní byli takový suchý hrudky,po chvíli hnácání se teda zase spojila,napadlo mě že by to mohlo být tím že jsem místo sirupu dala med,je to možné??Jo a nešla mě právě kvůli tomu že rychle tuhla ani moc zdobit kleštičkama, Ale chutově nemá konkurenci,a hlavně mě nebolí ruce,jako u jinýh hmot kdy jsem je patlala hodinu.Takže mockrát DĚKUJI (Y) (Y)
aero-orion 4. 10. 2009, 19:48
@mamiška JAničko je to medem.Proto jsem od něj upustila a dělám ze sirupů,nebo glukozy.Tady marcipán zůstane vláčný.JAničko dortík je nádherný (L) (F) (F) (F)
mamiška 5. 10. 2009, 11:53
@aero-orion Myslela jsem si to,tak příště si koupím sirup,a to už bude hmota naprosto dokonalá,rychle hotová,výýborná a ještě půjde na všechno,tak ještě jednou mockrát děkuji.
aero-orion 5. 10. 2009, 12:03
@mamiška Není zač Jani jste šikulka. (L) (F) (F) (F)
mamiška 2. 10. 2009, 15:12
Dobrý den,tak jsem udělala Váš marcipán,a je super,kéž by se to dalo říci o mé dnešní přípravě na dort,to byl tedy porod, Nejdříve se mě převrátila mísa s moučkovým cukrem na zem,pak jsem na sebe převrátila kakao, Bordelu všude jak po boji,ale útěchou za to vše bylo že marcipán se povedl, Ale ještě jdu dělat krém :-o
aero-orion 2. 10. 2009, 17:07
@mamiška ;-) ;-) ;-) ;-)JAníííííííííí tomu se říká den blbec???? ;-)At se daří. (L) (F) (F) (F)
netanet 2. 10. 2009, 15:39
@mamiška Dobrý den,pro mě byla hrůza zase ten marcipán. Ale teď jsem ho dělala zase a už to šlo dobře. Byl takový tekutější. Jestli to bylo tím, že jsem použila sušené mlíko od jiné firmy *-) No nevím nevím. Každopádně potahovala jsem tím první co se mi furt lámal a mám to krapet popraskané, ale co už. Další bude třeba lepší. Krém určitě zvládnete raz dva. Držím palce (Y). Já ho budu zítra ukazovat před celou rodinou na synových narozeninách ;-)
aero-orion 2. 10. 2009, 17:09
@netanet Kuk sem to jsem udělala za hodinu a půlJe to posledni fotka v obrázkovém postupu. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59705&user=79855 ;-) ;-) ;-) (L) (F) (F) (F)
netanet 2. 10. 2009, 8:56
Dobrý den Zdeni, snážím se uhňácat marcipán a jako by se mi láme. Když z něj udělám placku tak praská. Poradíte? Přidat ještě vodu? Už nevím co s tím. *-) Snad se mi to ještě podaří :-( Děkuji Aneta
aero-orion 2. 10. 2009, 17:05
@netanet přidat med, nebo sirup... co jste dávala,Pokud se láme je málo vláčný a prohnácnout. (L) (F) (F) (F)
netanet 2. 10. 2009, 19:26
@aero-orion dávala jsem medík, ale pak jsem dělala ještě druhou dávku z jiného sušeného mléka a marcipán naprosto skvělí. Jste prostě jednička. (L) (L) (F) (F) (F) (F)
horcas 1. 10. 2009, 9:33
Díky za radu.Dám vědět jak se povedl
aero-orion 1. 10. 2009, 9:34
@horcas (L) (F) (F) (F)Povede (L)
horcas 1. 10. 2009, 9:18
Ahoj mužete mi poradit kde se dá koupit mandlové aroma? Nikde ho nemůžu sehnat.Díky
aero-orion 1. 10. 2009, 9:20
@horcas JAničko dost blbě se shání.Obejít drogerie néé parfumerky.A většinou ho koupím v Globusu. (L) (F) (F) (F)
hujerkaaa 28. 9. 2009, 17:46
Dobrý den Zdeni.Tak sem sem vložila ten dotrík z marcipánu podle vás http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59291
aero-orion 29. 9. 2009, 19:13
@hujerkaaa Koukla jsem hned (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
andílek13 27. 9. 2009, 17:31
Zdeni tak to je to moje dílko http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2325737 moc Vám děkuji za rady jak s marcipánem, držela jsem se jich a marcipán je fakt úžasný, dílo není zrovna nejsuprovější, ale všem chutnalo a na to, že to byl můj úplně první dort tak snad to není taková hrůza :-)
aero-orion 27. 9. 2009, 17:42
@andílek13 Šikuláááááááááááááá zvládla jste to na 1 s ***** (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (F) (F) (F)
hujerkaaa 25. 9. 2009, 22:09
Néé to bych si nedovolila vám dát palec dolu. (Y) (Y)Jak na potvoru se mi vybili batérky ve fotáku,tak sem pak fotečku šoupnu,teda jestli se mi to povede ;-)
hujerkaaa 25. 9. 2009, 17:55
Dobrý den.Tak sem dnes dělala dortík a potahovala sem ho tímto marcipánem.Krásně se s nim pracuje.Do ted sem potahovala dorty marcipánem z marshmalou,ale nebylo to ono (N) (N) Děkuji za skvělý receptík (Y) (Y) (Y)
aero-orion 25. 9. 2009, 20:19
@hujerkaaa :-o :-o :-onenííííííííííííííííííí sem s ní a rychle (P) (P) (P) (P) (P)
aero-orion 25. 9. 2009, 20:18
@hujerkaaa Jéééééééééééé Jani už jsem se lekla,že ten palec dolů patří mně ;-) ;-) ;-) ;-)Uf to jsem si oddechla.Jdu čumnout, jestli je fotečka???Díky (L) (F) (F) (F)
mamiška 20. 9. 2009, 12:26
Prosím z jaké dávky bych měla udělat hmotu na dort o průměru 28cm,a budu ho zdobit kleštičkami,takže bude silnější vrstva na potah, A ještě prosím jak pak tu placku přenést na dort,nebude se mě trhat?Díky
aero-orion 20. 9. 2009, 14:10
@mamiška Udělat toto a vyjde v pohodě i na ozdoby ještě zbyde. Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice míka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší. PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA. dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj. Nic se nebude trhat.Marcipán udělat den předem zabalit a dát do druhého dne do lednice.Po vytažení trochu nahřát v mikrovlnce,aby se Vám dobře válel a potáhnout.Zdenka (F) (F) (F) (L)
jitule1220 16. 9. 2009, 12:59
Zdeni, tak jsem Váš recept zkusila z poloviční dávky. Opravdu rychlovka, mám radost, že se povedl. Super recept. (Y) Mám dotaz. Jak připravit čistě bílou hmotu? Děkuji. Jitka (hello)
aero-orion 16. 9. 2009, 13:03
@jitule1220 Jituš na to musíte mít Bělidlo.. kupuje se u Malátků.POZOR MARCIPÁN,ALE NEMÁ PAK TU SPRÁVNOU KONZISTENCI.JE POROVITÝ.Pokud čistě bílou tak hmotu koupit. (L) (F) (F) (F) I přes vybělení, nebývá čistě bílý ten nádech tam je.
gabiska 16. 9. 2009, 8:30
Zdeni, moc díky za receptík. Včera jsem si hmotu zkusmo udělala, syn má narozky příští týden, tak abych příští týden nešílela :-o a narychlo něco nekupovala. Ani jsem nevěřila, že se mi to spojí, ale spojilo, dokonce i obarvit se to podařilo, ale měla bych jen malý dotaz, chci mu udělat fotbalový míč s hřištěm, tak jsem se chtěla pozeptat jak vyrábíte trávu a jak na balón aby byl krásně bílý. Moc díky za odpověď. (L) Gábina
aero-orion 16. 9. 2009, 8:39
@gabiska Gabi pisni mi do vzkazíků, odpovím tak za asi hodku jedu nakoupit. (L) (F) (F) (F)
dennysa 12. 9. 2009, 20:49
(L) (L) (L) (L) (L) (L) Zdeni, moc a moc díky za skvělí receptík (Y) !!!!!!!!! Zatím jsem jen dělala hmotu z JoJo bonbónů, ale ta Vaše je suprovní :-) :-) :-) a jinou už dělat nebudu !!!!!!!!!!!!!! Když budete mít chvilku - mrkněte -www.mimibazar.cz/recept.php?id=57655&user=68035 - včera jsem s ní dělala dortík pro našeho dědu. Opravdu moc díky jste (child1), že jste ten receptík poskytla !!!!!!!!! Zdenka (L) (L) (L) (L) (L) (L)
aero-orion 13. 9. 2009, 0:09
@dennysa (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)Krásný Zdeni (L) (F) (F) (F)
Alca1980 12. 9. 2009, 11:09
s tímto marcipánem pracuji nejraději, hotový otravdu za chvilku, ani neení tak finančně náročný, a co je nejdůležitější nejvíc chutná našemu nejzmlsanějšímu synovci. (Y) |:o) (clamp)
aero-orion 12. 9. 2009, 11:19
@Alca1980 Díky u nás také vede.Hlavní rychle hotový (L) (F) (F) (F)
macíci 11. 9. 2009, 14:48
Dobrý den Zdeni, dělala jsem Váš marcipán a potřebuji poradit. Po uhňácání se mi stále lepí na ruce 8o| a když jej položím na stůl, tak se jakoby "rozteče" :-| Poradíte co mám přidat, ať mi zase neztvrdne moooc? :-$ Děkuji, Ivet
aero-orion 11. 9. 2009, 15:18
@macíci Ivet už je v mailů návod. Vy jste pro změnu močila pacinky moc. (L) (F) (F) (F)
bara23 7. 9. 2009, 21:56
Dobrý den, taky se chystám dělat dort. Už tedy můj 3 :-$. A rozhodla jsem se pro vaši hmotu (Y) jenom jsem se chtěla zeptat , potřebuji čistě bílou hmotu a nevím jak toho dosáhnout. Budu dělat tučnáky a zasněženou krajin :-( :-( :-( :-( :-( :-( Děkuji za každý nápad . Máte to krásnéééééééééééééé (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Bára
aero-orion 8. 9. 2009, 11:02
@bara23 Baruško, už je to v mailů Zdenka (L) (F) (F) (F)
TOPIK 5. 9. 2009, 15:59
Zdeni,musím poděkovat za recept (Y) (Y) včera jsem udělala marcipán podle vás ,je to moje třetí hmota vždy zkouším podle receptů z MMB , dělalo se mi z ní nejlépe zatím jen ozdoby, dortík budu potahovat večer ,snad se povede ^o) ^o) tak už zůstane jako favorit i syn zhodnotil jako nejlepší chuť a stále uždiboval |:o) |:o) |:o) |:o) (F) Lenka
aero-orion 5. 9. 2009, 16:45
@TOPIK Leni díky, pro moje vnoučátka je také favoritem.Mohli by ho cpát na kila ;-) ;-) ;-) (L) (F) (F) (F)
aero-orion 1. 9. 2009, 0:08
Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA (L) (F) (F) (F)
Renát@ 31. 8. 2009, 17:22
(F)HEZKÉ ODPOLEDNE (F) Prosím, touto hmotou mohu potahovat přímo korpus, nebo je potřeba ho potřít krémem a na krém teprve marcip.hmotu *-) Děkuji (F) Také s trochu bojím vody, když před nadměrným množstvím, Zdenko varujete (H).ale hňácala jsem,hňácala...celkem dobré...ale potřebovala bych ve finále rozválet na slabší plát,než se mi povedlo :-$. Přidat ještě vodu?? Bojim bojim :-o DĚKUJI (L)
aero-orion 1. 9. 2009, 0:03
@Renát@ Renátko jakou sílu jste ho měla??.Jde z něj vyválet na tenoučko a dělat růže.Pokud ho máte moc tuhý.Nasypte pod něj lžičku solamylu a namočte ještě jednou ruce a dopracujte.Nebojte se toho. (L) (F) (F) (F)Já se omlouvám chystala jsem věci na dortíky,tak jsem nehlídala dotazy. (L) (F) (F) (F)
Renát@ 1. 9. 2009, 20:04
@aero-orion Zdeni, moc děkuji (F) Noo,vyválela jsem cca na 3mm *-) Dort budu dělat v pátek....tak jak budu rozpracovávat, udělám podle Vaší rady-solamyl,ruce do vody (child2) (H) Ještě prosím, jak s tím potažením-přímo na korpus ,nebo na krém?? (L) (L) (L) (L)Děkuji!!Jste moc milá a ochotná,když Vás dočítám dále [A] Renata (D)
aero-orion 1. 9. 2009, 20:26
@Renát@ Renátko korpus, potřít krémem.Stačí slabá vrstva .POZOR NESMÍ TO BÝT TVAROHOVÝ, ANI ŠLEHAČKA.KLASIKA MÁSLOVÝM KRÉMEM.Dobře vychladit a pak potáhnout. (F) (F) (F) (L)
Renát@ 3. 9. 2009, 21:08
@aero-orion Zdeni, moc děkuji (F) (K) Když se jen trochu povede, nafotím, ukážu :-$ Krásný večer a (D)děkuji!! Renata
maminečka1 31. 8. 2009, 12:24
Milá Zdeničko, včera jsem večer vyzkoušela tvůj recept a jsem moc nadšená. Budu dělat svůj první dortík tak snad to zvládnu. Marcipán je dokonalý. A určitě u něj zstanu i příště.
aero-orion 1. 9. 2009, 0:00
@maminečka1 KAčenko povede se nebojte. (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie