Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kateřina.Pin 13. 11. 2009, 19:25
Zdeni, nechci Vás zdržovat, takže odpovězte jen když budete mít chvilinku - dnes jsem podruhé dělala Váš marcipán - posledně jsem použila kukuřičný sirup, ale ten tmavý, světlý nebyl a šlo to nádherně. Pak jsem sehnala ten světlý a ten je teda už v té sklenici jako beton. Takže rada - radši asi ten tmavý nebo med, protože dneska jsem ruce musela namáčet dostkrát a marcoš se dost lepil. Co mám dělat, když se mi lepí? Ne moc, ale prostě to není hladká modelína. A pak mám dotaz - když budu péct dort velikosti dvojité dávky mramorového korpusu, vystačí mi dvojnásobek marcoše z Vašeho receptu? Díky a těším se na dortíky! (hello)
aero-orion 13. 11. 2009, 20:52
@Kateřina.Pin Katko hodte pod marcipán lžíco solamylu a dopracovat bude v pohodě.Já měla zase raděj ten čirý sirup. Marcipán byl pevnější vůbec na figurky byl super.Ten barvy medu byl lepši na potah.U čirého se musi ruce namočit asi o 2x víc.Ale pracuje se s ním velmi dobře.A dvojnásob dávka bude stačit. (L) (F) (F)
Kateřina.Pin 13. 11. 2009, 22:58
@aero-orion Zdeni, děkuju moc, pro dnešek jsem to jaksi taksi vybojovala, marcoš odpočívá v lednici, ale ruce mám na odpis :-) - dneska 4 dávky - dvě na ozdoby, dvě na potah. Růžičky už mám, na potah jsem si to udělala dopředu, ať pak nenervuju, potahovat budu až dopo před předáním. Mám celkem malou lednici, tak ať se to neopotí. S tím čirým to teda ještě někdy zkusím, na potah jsem dneska použila ten tmavý. Já jsem se totiž bála namáčet ruce víc, abych to nepřelila, to se mi stalo v létě a to byste měla slyšet, co ze mě padalo :-D. Jste moc hodná, děkuju, papa K. (L) (L) (L)
aero-orion 13. 11. 2009, 23:11
@Kateřina.Pin KAtko styděl by se i dlaždič??????? ;-) ;-) ;-) ;-)Klidek to se stane a člověk si potřebuje ulevit ;-) (L) (F) (F) (F)
Kateřina.Pin 14. 11. 2009, 7:41
@aero-orion Zdeni, jo , styděl by se a dost ;-) - celou tu hroudu jsem vzala, mrskla jsem tím vztekle o dlaždičky v kuchyni, pak ještě asi třikrát, pokaždé na jiné místo, jak byl ten marcoš měkký a lepivý, tak pochopitelně nechal stopy, jak jsem pak vztekle odešla z kuchyně, jako že to nemám zapotřebí, tak to zaschlo, tudíž následovalo druhé kolo - tedy těch nadávek, drhla jsem to snad dvě hodiny :-D :-D :-D. Tehdy mi na tom totž dost záleželo, byl to dort pro manžela a jako jediný se mi letos opravdu moc nepovedl :-(. Snad nezmrvím tenhle, bude pro mámu. Já peču jen pro rodinu, na nic víc nemám čas ani nervy, tudíž Vás nesmírně obdivuju. Ještě jednou moc díky, nebýt vás, pekařek tady, tak by moje děti ani rodina nikdy dort neviděli, protože bych prostě nevěděla jak na to, u nás nepeče nikdo. Krásný víkend, zase se někdy určo stavím na radu (L) (L) (L)
aero-orion 11. 11. 2009, 22:06
Holky prosím, kdo bude potřebovat zítra 12.11 2009 radu pište do vzkazů.V rámci času odpovím,jinak mám ruce v dortech svatebních. (L) (F) (F) (F)
Jajabmw 11. 11. 2009, 19:36
Tak jsem dělala růžičky z vašeho marcipánu a opravdu šli naprosto v pohodě (Y) (Y). Váš marcipán je skvělý (clamp). Dala jsem ho ochutnat kamarádce a prý ho musím udělat i pro ní, tak jí chutnal :-p. Ještě jednou děkuji za skvělý recept |:o) |:o) ale musím sehnat ty barvy od Kovandů. ^o)
aero-orion 11. 11. 2009, 20:49
@Jajabmw Super Jani já jdu zase makat (L) (F) (F) (F)
myspulin 11. 11. 2009, 13:34
Zdeni,prosím o radu,chystám se na svůj 1. dort s marcipánem podle vašeho super receptu.Kde koupím prosím vás glukózu?Případně dá se něčím nahradit kromě kukuřičného sirupu?Jela jsem ho koupit do zdravé výživy a ejhle,ona je zrušená. :-@ Moc děkuju,Ála.
aero-orion 11. 11. 2009, 14:21
@myspulin Ali glukoza jen na netu u Malátků.Jinak kuk sem nemate tam jen jednu zdravěnku.Mladá Boleslav SATORI Havlíčkova 887 Mladá Boleslav - dárkové předměty - sypané čaje a káva - keramika - - koření a byliny - zdravá výživa - 20 metrů od autobusové zastávky BALT satorimb@post.cz tel.: 737 877 998 Vege Vitálka nám. Míru 27, Mladá Boleslav (za průchodem u býv. kina Oko) Samoobslužná prodejna. Obsluha je Vám vždy připravena Vám s výběrem poradit. * chlazené výrobky ( tofu, tempeh, salámy, paštiky, Šmakoun, Robi ...),, mouky ... celozrnná, kukuřičná, špaldová, * semínka, sušené ovoce a oříšky ... meruňky v jogurtu, rozinky v karobu * celozrnné těstoviny * rýže ... basmati, sweet, natural ... * sojové omáčky ... tamari, shoyu ..., * čaje ... sypané i porcované, * sojové mléko ... s různými příchutěmi, * ovocné šťávy, * müsli, cornflakes, vločky, * polotovary, * přírodní ochucovadla ... sladěnka, třtinová melasa, přírodní cukr, adalší ... kontakt Pavla Hudcová 731 459 599, vegevitalka@centrum.cz,www.vitalka.net ZDRAVÁ VÝŽIVA - Jandáková Zdeňka Jaselská 607, 293 01 Mladá Boleslav tel./fax: 326-737 146 Otevírací doba: Pondělí - Pátek: 8:00 - 12:00 13:00 - 17:00 Nabízí sortiment zdravé výživy a každé úterý na objednávku čerstvá: bio zelenina, bio brambory, bio mrkev, bio celer, bio petržel. Zkuste obvolat a berte i kukuřično ječný,pšeničný s těma uděláte taky.Zdenka (L) (F) (F) (F)
myspulin 11. 11. 2009, 16:53
@aero-orion Ježíš,to jste moc hodná,moc,moc děkuju.A náhodou úplně něčím jiným běžně koupitelným to nahradit nejde?Kdyby přece jen sirup neměli?Na výrobu mám už jen zítřek. ;-)Ála.
aero-orion 11. 11. 2009, 20:49
@myspulin Alenko medem.V pohodě. (L) (F) (F) (F)
myspulin 12. 11. 2009, 7:01
@aero-orion No super,ten mám. (radost)Ještě jednou moc,moc děkuju. (L)
Mirunka07 11. 11. 2009, 9:10
Dobrý den, zkusila jsem tento marcipán na svůj první potahovavý (^) a pracovalo se mi s ním úžasně. (Y) Taky jsem se toho bála, ale už teď se těším na další dortík ^o) A určitě nic jiného zkoušet nebudu. S tímto dortem jsem byla (*) Takže moc děkuji
aero-orion 11. 11. 2009, 9:21
@Mirunka07 Teda mrkla jsem dortík je úžasný jste šikulka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (L) (F) (F) (F)
RomikS 10. 11. 2009, 20:31
Dobrý večer, tak jsem dnes také zkusila marcipán podle vašeho receptu a moooc díky (F) (F) (F)!!!!Super recept (clamp)!!!Zkusila jsem zatím bílý a zítra mažu (pes) pro další krabici mlíka a udělám ještě barevný. No hlavně musím sehnat barvy *-) *-). Chci se zeptat, jak dlouho v lednici takto udělaný marcipán vydrží ??? A když si dopředu připravím růžičky, mám je nechat venku zaschnout, jak dlouho??? A lepení alkoholem....může být slivovice (D)???Když zítra začnu tvořit růžičky, tak mám marcipán po vytažení dát do mikrovlnky nebo ho nechat povolit v místnosti *-) *-) *-)???Omlouvám se za tolik(asi pitomých ;-)( otázek, ale je to můj první marcipán. Díky moc ještě jednou (F) (clamp) (Y)!!!Romana
aero-orion 10. 11. 2009, 20:53
@RomikS Romi Barvy od Kovandů prosím ty neobsahuji sůl.Jsou k dostáni tesco a globus a drogerie Teta.Růžičky udělat nechat ta 3-4 hodinky zaschnout, pak je dejte do dozy na alobal a uzavřete, nechat v pokojové teplotě.Slivovicí klidně můžete lepit.Jen dotaz není škoda té slivovice????????? ;-) ;-) ;-)Romi marcipán si dejte na chvilku do mikrovlnky tak 20 vteřin.Pak si oddělte trochu na jedno vyválení na růžičku a zbytek nechat zabalený ano.A klidně se ptejte.Raděj se 3 x zeptat, než něco zvorat a pak to člověka mrzí.Paaa Zdenka.Ps: pokud budete něco chtít zítra... pište do vzkazíků budu péct korpusy,tak to nemůžu hlídat. (L) (F) (F) (F)
myssskaaa 10. 11. 2009, 9:38
Zítra mají Martínkové svátek, tak se pokusím o svoji prvotinu, děkuji za skvělý recept, který je skvěle a názorně udělaný...to bych mohla zvládnout i já....snad ;-)
aero-orion 10. 11. 2009, 11:24
@myssskaaa Míšo zvládnete, jinak psát pomůžu. (L) (F) (F) (F)
karrkullka 10. 11. 2009, 9:14
Dobry den. CHystam se delat marcipan podle Vaseho receptu, tak doufam, ze to zvladnu :^) Budu s nim potahovat dort a chtela bych se zeptat jak ho co
nejlepe rozvalet aby se mi nelepil a byl pekne hladky. Moc dekuji za radu :-) Poslala bych vzkaz, ale jsem tu nova a jeste nevim jak. *-)
aero-orion (upraveno) 10. 11. 2009, 20:57
@karrkullka ŠÁRKO.u vyvalování podsypat solamylem, nebo gustinem,než přendáte na dort solamyl omést z obou stran.A rozválet ńa sílu 3-5 mm.Při tenším nezakryjete případné nerovnosti dortu.Píšu vám do vzkazíku dojde vám mail,pokud bude dotaz... pište do mailů.Zdenka (L) (F) (F) (F)
Jajabmw 9. 11. 2009, 22:40
Moc moc děkuju za výborný recept |:o) |:o) |:o) (clamp)! Doslova a do písmene jak jste píšete za 10 minut hotový (Y). Neudělám sice tak krásné dortíky jako máte vy, ale tohle je u mě úspěch (D). Manžílek ihned ochutnal a měla jsem co dělat abych to před ním uchránila :-). Jen se mi zdá, že mám ten barevný jakoby žíhaný :-|, nevíte co s tím? Ještě jednou moc děkuji!!!! (F) (F) (F)
aero-orion 9. 11. 2009, 22:49
@Jajabmw Janičko čím jste barvila???,Sypkýma,nebo gelovkou?? Chce to ještě trochu prohnácnout, aby se ta barva srovnala (L) (F) (F) (F)
Jajabmw 10. 11. 2009, 12:28
@aero-orion Dobrý den mám barvy sypké od Detechy, jiné jsem nesehnala :-S. Ale koukala jsem že vy používáte barvy od Kovandů. Jaké jsou? *-)
aero-orion 10. 11. 2009, 17:56
@Jajabmw JAni nevím... prosím od detechy jsem barvičky neměla??,Koukněte na složení,zda neobsahují sůl.Barvy Kovandovi jsou na bázi cukru,proto s něma pracuju nemění chuť marcipánu.Barvi se s něma dobře stačí rozpustit v kapce alkoholu.Pak zapracovat do marcipánu.Zdenka (L) (F) (F) (F)
Jajabmw 9. 11. 2009, 10:20
Dobrý den. Dnes se chystám udělat potahovku podle vašeho receptu, jako jediný mi přišel opravdu srozumitelný (Y). Mám z toho hodně strach, protože jsem na tyhle věci levá (child12). Ale myslím, že podle vás se mi to povede ;-). Večer vám dám vědět. A musím říct, že vaše dortíky jsu úúúúžasné (L) (clamp)!
aero-orion 9. 11. 2009, 13:49
@Jajabmw JAni klidek povede se... jinak psát hned do vzkazů, dnes budu na příjmu a odpovím.Paaa Zdenka (L) (F) (F) (F)
hheellaa 8. 11. 2009, 23:24
Dobrý den Zdeni, tak jsem dělala váš marcipán a musím říct, že super (clamp) (clamp) Chuťově velmi, ale velmi "žravý" (zajic) napoprvé mi to trvalo o pár minutek déle než vám :-$, ale když to srovnám s předešlými zkušenostmi... +o( Pracuje se s ním taky dobře, jediná zrada nastala, když jsem ho nebarvený položila na čokoládový krém a on prosvítal :'( Ale snad jsem se s tím poprala se ctí http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=63944 ;-) (ještě musím napsat, že jsem použila med) Každopádně moc, moc díky za recept, fotopostup a fůru rad v komentářích (Y) (F) Helena
domca30 5. 11. 2009, 10:54
dobrý den taky se příští týden budu pokoušet o svuj první potahovany dortík budu mít obyč kulatý barvivo přisypáváte hned na začátku taky ho přidala,ale potřebuju kousek hnědé na koleje a nevím jak to udělat kousek jiné na kytičky a nějaké blbustky jak to oddělím ??nebo jak nabarvím ty kousky píšu jak hotentot jestli se to dá pochopit 8-| 8-| 8-| 8-| a jěště otázečka myslíte ,že to opravdu zvládnu?? takže lepší udělat den předem ? děkuji Hanka (^)
aero-orion 5. 11. 2009, 13:46
@domca30 HAni Udělat bílý a pak si kousky dobarvit.Nevím jaké máte barvy??Pokud gelové je to v pohodě na párátko a zahnácat.Pokud práškové, tak kapku alkoholu na lžíci... do toho trošku barvy a rozetřít prstem ,aby tam nebyla žádná hrudka.Pak otřít do marcipánu a zapracovat. (L) (F) (F) (F)Udělat klidně i 3 dny dopředu hlavně ozdoby... jako růže, musí proschnout, jinak by v lednici padaly vlhkem.
agneska02 4. 11. 2009, 20:45
Tak už to mám, nakonec to nebylo tak hrozné. Už je nabarvený a schovaný v lednici. Krásně mi voní ruce. :-p
aero-orion 5. 11. 2009, 8:37
@agneska02 (L) (L) (L) (F) (F) (F)šikulkáááááááááááááá (Y)
agneska02 4. 11. 2009, 19:44
Prosíííím pomóóóóóc, přesně podle receptu, ale pořád to mám jako sypkou směs, jsem nešťastná, ale nevzdám to, jen prosím o podporu, stačí duchovní (child1)
aero-orion 5. 11. 2009, 8:36
@agneska02 močit ruce, až se to spojí pak je dohnácat (L) (F) (F) (F)
iris28 5. 11. 2009, 20:55
@aero-orion Dobrý den,,nejspíš potřebuji vaši,,jste milá a ochotná pomáhat,,právě jsem dodělala podle vašeho receptu poprvé marcipán už byl i v mikrovlnce ,ale pořád nejde vyválet,,děkuji moc za radu iris
aero-orion 5. 11. 2009, 21:33
@iris28 Irenko mail, už kuk tam (L) (F) (F) (F)
Ditta77 26. 10. 2009, 21:47
Zdeničko dobrý den-právě jsem se dostala na Váš okaz s úžasným receptem....minulý týden mi dělala pro starší dcerku dort kamarádka a já byla z něj natolik uchvácená, že jsem se intenzivně začala zajímat o vše-co se týče potahovaných dortů.Vaši hmotu jistojistě zkusím, ale mám problémek :-( Chtěla jsem se podívat na ty úžasné silikonové formovače a nejde mi to vůbec otevřít, není v tom nějaká zrada???Nejsou ty stránky třeba uzamčené???Nebo bude chyba mezi židlí a klávesnící (smich) 8o| (comp) chjo.....díky Dita
aero-orion 26. 10. 2009, 23:11
@Ditta77 Dituš hodte mi vzkazík pošlu do mailů.Nevím proč pár lidem to nejde stáhnout.Zdenka (L) (F) (F) (F)
Machja 26. 10. 2009, 16:32
Zdeničko, před chvilkou jsem dodělala váš marcipán a bolí mne pekelně ruce :-| Zpracovávala jsem ho více než půl hodiny :-| asi nejsem tak šikovná. Ruce jsem máčela opatrně, aby to nebylo moc mokré, možná proto. Nakonec jsem to ale nepodsypala tím solamylem, je to nutné? Chtěla bych ho i vybělit, mám bělidlo, můžu ho tam přidat? A jak? A stejně jak s gelovými barvami? Oddělit kolik chci obarvit, dát rozehřát do mikrovnky, přidat barvičky na párátku a zpracovat? A když chci černou, tak tam budu dávat ještě kakao, nevadí, že to budu barvit dodatečně? Jsem amatér a začátečník ;-), dělám to poprvé, snad jsem si toho nenaložila moc ;-)
aero-orion 26. 10. 2009, 16:45
@Machja Janičko v klidu na po prvé jste to zvládla skvěle.JAni na bělidlo pozor, nevím jestli chcete vybělit jen kousek???Nebo na potah??Bělidlo mění struktůru marcipánu... je pak jakoby porovitý.S ním opravdu opatrně.NA černou si kousek nejdřív nabarvěte kakaem do tmava ...pak teprve přidat černou.Pokud budete rozehřívat po kouskách, tak jen na pár sekund do mikrošky, jinak by jste si marcipán uvařila.Po kouskách nejvíc na 5 sekund a je hotovo.pak dobarvit na potřebnou barvu.Pokud tak pište co je potřeba Jani. (L) (F) (F) (F)
Machja 26. 10. 2009, 16:54
@aero-orion Zdeničko, jé, tak to jsem ráda, chci dělat tučnáky ;-) Takže, aby byli bíloučcí, nebo se na to vykašlu ;-), nevadí, že budou mít žlutavý nádech *-) [A] A ten solamyl tam slouží, jen k tomu, aby se to nelepilo? Když budu chtít modelovat, tak potřebuju, aby byl měkčí, to stačí na chvilku do to mikrovlnky, ano? (L)
aero-orion 26. 10. 2009, 17:13
@Machja Jani na to by to nevadilo,ale marcipán s bělobou dost špatně zasychá,když ho budete dělat, tak s předstihem. (L) (F) (F) (F)Ano nachvilinku do mikrovlnky a pracovat.solamyl požiívám,jen pokud se to lepí,ale to se stává málokdy.
handule74 26. 10. 2009, 15:56
Milá Zdeni, (F) nejprve Vám chci moc poděkovat za trpělivost a rady, které nám "nezkušeným" udělujete! (L) Váš marcipán jsem vyzkoušela a náááádherně se s ním pracuje (Y), chtěla jsem Vás poprosit o radu *-), dočetla jsem se, že když chci přilepovat ¨marc.ozdoby na marc. hmotu lepíte je alkoholem, hloupý dotaz "jakým alkoholem"? (smich) jako třeba, rumem, griotkou, vodkou...?Vím, že alkohol vyprchá, ale drží to pak? :-$ Děkuji za odpověd, HAnka.
aero-orion 26. 10. 2009, 16:15
@handule74 HAničko já si dám do skleničky trošku vodky.Vezmu štěteček namočím a otřu at není moc mokrý.Potřu lístek růže u spodní části a jemně přitisknu ke kužílku z marcipánu a dotvaruju.Hani drží lepím tak i ruce k figurkám posílám holkám i poštou a vydrží to i přepravu nebojte. (L) (F) (F) (F)Alkoholem je lepší tohle lepit, dříve zaschne, vodou je riziko,že by marcipán tál.
handule74 26. 10. 2009, 16:32
@aero-orion (L) dDěkuji moc, Hanka. (L) (L)
k.v.i.k.v.i.c.k.a 26. 10. 2009, 14:24
Tak jsem skousela delat marcipan podle receptu, ze zacatku jsem myslela ze se povedl ale pak se porad lepil a jakoby roztekal, tak jsem postupne pridavala sus.mleko i cukr ale bez uspechu, pridala jsem deset lzic cukru i mlika a porad to same, lepi se a jakoby pomaloucku rozteka, nechala jsem ho do rana zabaleny v lednici, ale dalsi den po rozvaleni to same lepi se a rozteka, ani dalsi dopracovani nepomohlo. Ja uz fakt nevim co delam spatne :( Ctu jak se vsem dari :( Asi nemam stesti :( (child12)
aero-orion 26. 10. 2009, 14:29
@k.v.i.k.v.i.c.k.a Katko.To neni o štěsti???Vám se zdá pořád hustý a močíte ruce.Jakmile se začne spojovat tak už ruce do vody nééé eventuelně jen namočit konečky prstů.Máte ho přelitý.Dopracovat... aby byl hustý, pak podsypnout trochou solamylu a nic se nelepí.Jakou značku mlíka máte?? A je doufám polotučné???Na něm není co zkazit,jen pozor na tu vodu. (L) (F) (F) (F)
k.v.i.k.v.i.c.k.a 26. 10. 2009, 14:44
@aero-orion Ja behem zpracovani ruce nemočila až na konci na kratke dopracovani, ale to je trosku osusim. Vodu jsem dala jen lzicku do ktere jsem rozmichala barvivo. Pouzila jsem polotučne Lactino. Dělala jsem ho celkem desetkrat a porad to stejne :( Uf zkusim to jeste jednou. (^)
aero-orion 26. 10. 2009, 15:36
@k.v.i.k.v.i.c.k.a KAčko co daváte sirup, nebo med????Udělat z poloviční dávky... sirupu dejte na poloviční dávku malou lžičku medu 1 lžíci.Todle není možné ,ten marcipán funguje jak hodinky.Za 45 minut vám udělám 4 dávky a nic se nerozteče.Někde je zakopaný pes???? Znovu pročíst někde, jste musela udělat chybičku??? (L) (F) (F) (F)
itinka007 26. 10. 2009, 13:34
Dobrý den! jde ten škrobový sirup nahradit tekutým medem?? děkuji Lucka :-)
aero-orion 26. 10. 2009, 13:51
@itinka007 JAsně Luci jde v pohodě.MYslíte sirup kukuřičný nebo glukozu???Pak jemně s vodou namáčet ruce a dopracovat do modelíny.Zdenka (L) (F) (F) (F)
itinka007 27. 10. 2009, 11:04
@aero-orion jj myslim, mám potahovat dort hřiště a nevím jaký marcipán mám udělat na potahnuti vrchu?? mohla by jste mi poradit jak velku dávku si mam udělat na potahnuti jenom vrchu obdelniku o velikosti 25*35cm.?? děkuji a ještě se chci zeptat marcipán se vyváli a položi ta dort obmazany krémem??děkuji moc za rychlo odpověd.Lucka
aero-orion 27. 10. 2009, 11:11
@itinka007 25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte. 2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE 2 lžíce vody. 1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí močíme ruce v teplé vodě a dopracujeme.Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá Luci udělala bych tuto dávku.Stejně ještě budete asi dávat kolem hřiště travičku,tak to spotřebujete. Ano dortík obmazat kremem a a dobře vychladit. (L) (F) (F) (F)
itinka007 27. 10. 2009, 13:14
@aero-orion Děkuji, branky jsem dělala včera a můžu říct že se mi vůbec nepovedly,vubec mi to nechtělo držet, už nikdy :( :-)
Rozinka023 24. 10. 2009, 21:58
Hezký večer,tak tady je můj první výtvor http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=62433 děkuji za rady!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie