Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4508 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

UYvonne 12. 12. 2009, 14:49
Dnes jsem poprvé zabrousila. Smekám :-) Musím ozkoušet.
anibag 11. 12. 2009, 9:04
Zdeničko ahoj (flower),,marcipán už dělám díky tobě poněkolikáté, (L),,dnes si mi povedl obzvlášť rychle a bez velkého bordýlečku v kuchyni ;-) krásný advent a šťastné svátky vánoční celé tvé rodince (banky) (andel) (kolednici) Gábina
tomulinecek 4. 12. 2009, 9:34
Dobrý den Zdeni,mohu udělat marcipán ted a až večer ho použít? (F) (F)
aero-orion 5. 12. 2009, 13:17
@tomulinecek Holky pište do vzkazů PROSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍM.nA MAIL ODPOVÍM,ALE TADY NEKUKÁM STÁLE.aNO KLIDNĚ UDĚLAT I 3 DNY PŘEDEM. (L) (F) (F) (F)
AlčaD. 30. 11. 2009, 0:17
Dobrý den, Zdeničko, děkuji za úžasný recept na marcipán. Povedl se opravdu skvěle, všechno přesně jak jste popsala. (Y) Pracovala se mi s ním výborně, no napoprvé krásný patrový dortík s růžičkama, radost pohledět, všechno vypadalo dokonale, ale k mému zděšení se marcipán po několika hodinách začal roztékat! :'( Hrůza, ještě že jsem měla v lednici zbytek marcipánové hmoty a tak se mi povedlo zachránit situaci tím že jsem zněj sundala všechny ozdoby a potáhla ho ještě jednou. Ale už to nebylo ono. Vůbec nevím kde jsem udělala chybu... :-| Nevím, ale vypadalo to, že se nesnese dohromady krém a potahovací hmota....jinak mě opravdu nic nenapadá...nevím krém jsem udělala máslový a nastavený pudingem uvařeným ve vodě jak jsem se tady dočetla a nebo jsem vyválela moc slabé těsto na potažení (cca3mm)? Ještě mě napadá že jsem ho možná neměla tím krémem navrchu zdobit. Prosím Vás o radu, ráda bych to zkusila znovu, ale nerada bych aby se mi to stalo znovu. (F) (F)
aero-orion 30. 11. 2009, 13:47
@AlčaD. Alenko dejte m prosím na mail fotku.. zkouknu to???Píšu ještě do vzkazů.Todle může taky udělat lednicee, na to pozor.Poradím jak dortíka uvidím.Zdenka. (L) (F) (F) (F)
miroj 26. 11. 2009, 19:06
Prosím o přeposlání odkazu na desetiminutový marcipán z pšeničného sirupu, děkuji
aero-orion 27. 11. 2009, 9:23
@miroj Opověd je od včera v mailů Zdenla (L) (F) (F) (F)
tomulinecek 25. 11. 2009, 22:29
ZDENI PROSÍM,KDYŽ CHCI DĚLAT MARCIPÁN Z CELÉHO MLÉKA A MÁM MED JE ŘIDKEJ ,KOLIK HO MÁM DÁT? A JEŠTĚ JEDEN DOTAZ,MÁM KOUPENÝ KRÉM OD DR.OTKER-STRAČATELA,MOHU HO DÁT POD MARCIPÁN? *-) (F) (F) (F)
aero-orion 26. 11. 2009, 16:39
@tomulinecek Ivet příště do vzkazíků prosím.Odpovím do hodky.Tady nestíhám, mám tu děti... maj chřipkové prázdniny.Toho medu, asi 4 lžíce a vody dát, jen 2 lžíce. Pak už jen dopracovat močením rukou. (L) (F) (F) (F)S tím krémem neporadím já tyhle věci nepoužívám????Možná poradí holky?
lenka s krakenem 21. 11. 2009, 16:50
Dobrý den Zdeni , mám dotaz ohledně tuhosti marcipánu , již 2x jsem marcipán dělala a byl bezva . Perfektně se s ním dělalo a mooooc chutnal. (pl) Dneska jsem potřebovala dvojitou dávku s ukázkou pro babičku . Vytvořila jsem něco , čím bez problémů zabiji manžela , ale nic z něho nevytvaruji :-@, je hrozně tvrdý. Nešel prodělat , nakonec propracovávala i babi a trvalo nám to přesně 1hodinu a 18minut než se nám z něj povedlo udělat váleček. Je chuťově dobrý , ale opravdu tuhý , myslím , že by se i špatně vyvaloval na placku. Poradíte co s ním. Teď je v lednici a čeká až vystydnu 8-| a pravděpodobně ho vyhodím, protože s ním nepůjde potahovat . (6) Děkuji Lenka
aero-orion 21. 11. 2009, 21:28
@lenka s krakenem :-D :-D :-D :-DPs dodatek, manžela nezabíjet.Ještě ho bude potřeba. ;-) ;-) ;-)
aero-orion 21. 11. 2009, 21:27
@lenka s krakenem ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)Lenííííííí už jste vystydla????Pište do vzkazíků pokud nepísnu do půl hodky.Lení víc močit ruce u dvojité dávky se nadřete.Dělat z jedné je pohodlnější.Nevyhodíte nahřejte v mikrovlnce a po 1/4 kousku ho propracuje trochu namočenýma rukama, než bude akorát, pak ho spojte v jednu kouli. (L) (F) (F) (F)A klídéééééék. Nic není tak horké, jak to vypadá. (L)
lenkazdenek 20. 11. 2009, 16:20
Tak hlásím,že i když to zprvu vypadalo na katastrofu,tak vše dopadlo dobře (Y) (Y) (flower) dortíky šel dobře potáhnout a dokonce z toho v závěru šlo i tvarovat (radost) (radost)
aero-orion 20. 11. 2009, 16:26
@lenkazdenek Leniiiiiiiii a kde je (P) sem s ním (L) (F) (F) (F)
nejblizsi 19. 11. 2009, 15:15
Dobríé odpolende.prosím vás,zítra se chystám malýmu upéct dortik a pka z něho udělat berušku.Slavíme první rok. :-) No a mám dotaz,na kolik asi dá tento váš recept???Na potažení jednoho dirtu nebo ještě něco zbyde????A musím barvit hned,nebo mohu postupně,až si spracuji celý díl a pak rozdělím??Děkuji za info.Jana a Honzíček
aero-orion 19. 11. 2009, 15:49
@nejblizsi Jani záleží jak velkou berču budete dělat???Udělala bych tuto dávku 1 krabice míka a 80 deka cukru.dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru vše prossít.,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.Barvit je možno, až po udělání,ale zase je lépe mit gelové barvy.Při míchání barev práškových do hotového marcipánu rozpustit v kapce alkoholu a pak zapracovat.Opravdu kapku, abychom nenaředili marcipán. (L) (F) (F) (F)
nejblizsi 19. 11. 2009, 16:04
@aero-orion Děkuji.ALe glukózu nemám,stačil by med???A z krabice mléka už trochu chybí,ujedla jsem ho.Chci udělat klasický kulatý dort a na něj dát potaženou berušku,ale zase tak vlekou nechchi.Z takove menší misky.Snad odhadnu i na korpus z menší dávky.uvidíme. :-) Děkuji vám moc za radu!!!!!!!!!!!!!!!!!§ (clamp) (clamp) (clamp) Gelové barvičky nemám,mám jen ty v sáčku z dr.teta.Tak nevim tedy... Gelové barvy se dajáí koupit kdepak???O nich slyším poprvé. :-(
aero-orion 19. 11. 2009, 16:46
@nejblizsi JAni koukněte na sáček barev jake máte měla by jdśte použít barvy od KoVANDŮ.Ty nebsahuji sůl.Ty z drogerky jsou na bázi soli a marcipán je po nich nahořklý a brrrrrrr.Na sáčku ve složení nesmí být sůl.Gelove se objednávají na netu.Od Malátků.Pokud jste upapapkala mličko, tak na váhu.Zvážit a dovážit pak cukr, toho musí být jednou tolik co mlíka.Med klidně použijte. (L) (F) (F) (F)
nejblizsi 19. 11. 2009, 17:17
@aero-orion Aha,tak tam sůl je.. :-(Ted sem koukala.No oslavu mame v sobotu,takže to nestíham objednat.Ale mám takový pocit ,že nějaké potrav.barvivo měly v kuflandu asi 4barvy za 39,90kč v takové malé tubičce... Jinak nevim,co dělat.Nojo,to je tím,když se ptám na poslední chvíli. :-( Tak zatíííím děkuji!Snda se stím nějak poperu. :-@ :-@ :-@
aero-orion 19. 11. 2009, 17:44
@nejblizsi Jani pokud budete barvit tady s tou barvou dejte do skleničky trochu alkoholu a pak barvu nemichat.A jen slijte do marcipánu tu barevnou vodu.SŮL MUSÍ ZŮSTAT VE SKLENICI.PAK BY TO MOHLO BÝT DOBRÝ ANO. (L) (F) (F) (F)
nejblizsi 19. 11. 2009, 18:53
@aero-orion ste zlatíčko!!zítra dám vědět,jak vše dopadlo. :-) :-$Moc děkuji!!!!!!!!!!!!!!!!!! (radost) (radost) (radost) (L)
iwettt 19. 11. 2009, 12:29
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by šel použít normální Sunar a kolik dát medu místo sirupu? Díky Iv.
aero-orion (upraveno) 19. 11. 2009, 13:15
@iwettt Ivet ze sunaru jsem ho nedělala.Přečtěte komentáře, některá z děvčat to zkoušela myslím???Dejte dvě lžíce tekutého medu.Záleží jaký med máte.Pokud je ze zdroje od včelařa 2 vrchovaté lžíce jsou dostačující.Jesli máte kupovanyý, ten je řidší dejte 3 a o to méně vody prosím.Pak jen dopracujete namočenýma rukama.Zdenka (L) (F) (F) (F)
tomulinecek 19. 11. 2009, 10:43
Zdeni prosím ještě o radu,kdzž chci něco domalovat,můžu použít barvy kovadovi a můžu rozmíchat i v rumu? :-) (F)
aero-orion 19. 11. 2009, 10:57
@tomulinecek Ano Ivet je nejlíp alkohol, ten vyprchá a brzo uschne. (L) (F) (F) (F)
tomulinecek 19. 11. 2009, 10:43
Zdeni prosím ještě o radu,kdzž chci něco domalovat,můžu použít barvy kovadovi a můžu rozmíchat i v rumu? :-) (F)
pukyna 19. 11. 2009, 9:20
Včera jsem dělala marcipán od Vás je fakt super (Y). Už jsem pár receptů vyzkoušela ale není nad tento, i když z počátku to šlo ztuha. Měla jsem strach abych ho moc nenamočila tak to trvalo trochu déle než ten váš ale výsledek stojí za to díky. Tak teď jen ty dorty. (^) (^) (^)
aero-orion 19. 11. 2009, 9:21
@pukyna Andrej at se daří.Je v pohodě.Jen pečte a zdobte. (L) (F) (F) (F)
pukyna 22. 11. 2009, 23:28
@aero-orion Tak dorty jsem zvládla, dělala jsem tři kousky ale nikdy více. Marcipán byl trošku tuhší tak mě ruce bolí ještě teď. Příště ještě víc namočit ruce. Nakonec jsem vše zvládla, pekla jsem pro sousedku tak jsem teď díky vám a vašemu marcipánu za hrdinu víkendu . DíKY. (hello) (^)
marischen 18. 11. 2009, 17:31
Dobrý den Zdeni, marcipán jsem dnes zkusila. povedl se moc skvěle. Mám dotaz. Prosím na jaký krém ho můžu použít? Někde jsem četla, že na máslový ne, že pak marcipán teče. Stačí třeba korpus jen namazat marmeládou nebo ten máslový krém nevadí. Díky moc za radu. Krásný zbytek dne M
aero-orion 18. 11. 2009, 17:49
@marischen Maruško nesmí pod něj přijít tvarohový krém a šlehačkový.Máslový v pohodě i marmeláda nedělá problém,ale marmeláda a nemíchat s vodou, nebo rumem ju.Dobře ji vidličkou rozmíchat a pak potřít dortík. (L) (F) (F) (F)
marischen 18. 11. 2009, 18:27
@aero-orion Díky moc za odpověd a radu. Pak dám vědět, jak dortík dopadl. Marcipánový budu dělat poprvé. Zatím jsem dělala jen máslové. Tak uvidíme. Chci udělat dostihovou dráhu pro dceru. Tak držte palečky (Y) Krásný a pohodový večer (H)
aero-orion 18. 11. 2009, 19:18
@marischen (Y) (Y) (Y)držím pěstíííííííííí povede se.Paa Zdenka (L) (F) (F) (F)
lenkazdenek 18. 11. 2009, 15:19
Dobrý den ,prosím o radu,zkoušella jsem tenhle recept a zřejmě sem dala víc vody a marcipán se lepí a to už jsem dala dvojtou dávku sušeného mléka a cukru :-S :-S teď odpočívá v lednici,zkoušela jsem druhej,tam sem si dala víc pozor na vodu a ejhle skončil stejně :-| tak neví co s tím,předem dík za odpověď
aero-orion 18. 11. 2009, 17:50
@lenkazdenek Leni jake máte mlíko??Tohle není možné???S tou vodou jemně.Leni vodu podle návodu né víc a jen to prohodit v míse a pak na stůl a dopracovat jak se to začne spojovat ty ruce močit jen jemně, to se už dopracuje bez vody.Máte ho přelitý a hodně.Zdenka
lenkazdenek 18. 11. 2009, 18:05
@aero-orion Mlíko mám polotučný,ale kraqbici už jsem vyhodila. Ale když sem na něj koukala potom co byl asi 10 minut v ledničce už byl v pohodě :^) dá se to ještě nják zachránit?
aero-orion 18. 11. 2009, 19:17
@lenkazdenek Nechat v lednici a zítra ráno vzít kousek a zkusit vyválet, jak se bude chovat prosím.Pak mi písněte do vzkazíků odpovím Paaa zdenka (L) (F) (F) (F)
lenkazdenek 19. 11. 2009, 19:27
@aero-orion Dobrý den,tak jsem vyndala ten víc tekoucí,sice po chvilce začal zas lepit,ale když jsem ho pořádně podsypala tak už šel v poho i vyválet a bezva držel tvar (radost) (radost) potřebuju hlavně na potažení dortů tak,že to by mělo vyjít :-$ (teda pokud mi na to zbyde,manžel chodí potají ujídat-prej chuťově bezkonkurenční :-) ) tak snad se mi povede i celý dort. Moc děkuji za pomoc (L)
gedzitka70 (upraveno) 18. 11. 2009, 13:08
Dobrý den, prosím o radu. Váš marcipán jsem dělala již několikrát a je perfektní. Ale při posledních třech dávkách mi nějak rychle tvrdne . Udělám 2 -3 růžičky a už se to láme. Nemůžete prosím poradit v čem je chyba? Myslíte přidat trošinku vody? : Děkuji předem za radu. Hanka.
aero-orion 18. 11. 2009, 17:53
@gedzitka70 Hani při dělání růži si vyndáte jen kousek co rozválíte... zbytek musí být v sáčku né na stole.Pokud je moc tuhý a láme se vám prohnácejte jen kousek v ruce a vyzkoušejte lístky růži.Jak to bude dělat dál propracovat trošku namočenýma rukama,ale jemně namočit ju. (L) (F) (F) (F)
gedzitka70 18. 11. 2009, 18:51
@aero-orion Děkuji,vyzkouším .Doufám že se to podaří (L)
mamca3 18. 11. 2009, 11:29
Dobrý den Zdeni, měla bych na Vás dotaz. Ještě nikdy jsem nedělala ružičku nemohla byste mi poradit nebo nějak postut poslat. Nebo adresu kde je ten postup ukázaný. Nemáte něco takového. A ještě jeden dotaz to barvivo jde koupit normálně v supermarketu? Asi se moc ptám že ale děkuji za odpoved Ivet. ;-) *-) *-) (hello)
aero-orion 18. 11. 2009, 18:06
@mamca3 Ivet barvy koupit od Kovandů.Prodává Tesco a Globus.Drogerie teta.Postup na rlže ja tady u mě v receptech podrobný. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38796&user=79855 Tady je. (L) (F) (F) (F)
tomulinecek 18. 11. 2009, 9:35
Moc moc díky (F) (F) (F) (F)
tomulinecek 18. 11. 2009, 7:00
Moc prosím,když chci hmotu černou jak na to,a pokud se dobarvuje jak se to dělá? :-( Moc díky za odpověd.Iveta
aero-orion 18. 11. 2009, 7:58
@tomulinecek Ivet nabarvit Holanským kakaem pak černou gelovku do toho na párátko.Pokud nemáte,tak děvčata barví živočišným uhlím.Nebo tu je recept na černý marcipán od Sabinky. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19057&user=64446 (L) (F) (F) (F)
VendaČih 14. 11. 2009, 21:36
Moc prosím, dělám na zítřek dortík pro dcerku k narozeninám. Už jsem tento marcipán dělala a podařil se docela dobře, ale nevím, co jsem udělala špatně, ale dnes se mi horzně drolí a zároveň je strašně vlhký..neumím tu konzistenci popsat, vůbec nejde spojit a zapracovat. Nevím, zda nebude problém v tom, že manža koupil místo polotučného mléka plnotučné. Poradíte, prosím?
aero-orion 15. 11. 2009, 13:15
@VendaČih Vendulko a pokud nepíšu prosím škrábnout do vzkazíku.Holky vám potvrdí,že maji do půl hodky odpověď. (L) (F) (F) (F)
aero-orion 15. 11. 2009, 13:14
@VendaČih V tom je problééééééééééééééééééééém a velký plnotučné nikdy.Jediná pomoc přidat lžíci sirupu,ale nezaručím, to mlíko má v sobě hodně tuku. (L) (F) (F) (F)
VendaČih 18. 11. 2009, 22:40
@aero-orion Zdeni, moc Vám děkuji za odpovědi (L) (L) (L) Nakonec jsem to zpracovala, ale dalo mi to 8-| Dortík mám albíčku ;-) Jen si příště asi suroviny nakoupím sama....prostě některé rozdíly chlapovi nevysvětlíte :-D :-D :-D Ještě jednou děkuji a když budu příště v ouzkých určitě se na Vás ráda obrátím a tedy přes vzkazíky (Y) Mějte se moc hezky (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie