Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4508 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

asiris 16. 4. 2012, 14:13
Dobrý den, Váš recept na marcipán je super a Vaše dortíky nádherné :) Mohla bych Vás taky poprosit o recept na krém a korpus???Chtěla bych synovi udělat za týden dort k druhým narozeninám.Moc děkuji Hanka : asiris@seznam.cz
aero-orion 18. 4. 2012, 15:27
@asiris Hani máte odesláno. (L) (F) (F) (F)
muflinek16 16. 4. 2012, 13:26
(Y) (Y) (Y) to je supéééér, díky (Y) (Y) (Y)
luckie 16. 4. 2012, 12:09
Poprosila bych také o recept na korpus a krém. (F) Děkuji Dělala jsem zatím jen vždycky z marschmalouchů a bylo to strašně sladký. Tak jsem zvědavá na tu Vaši :-$ a líbí se mi, že z ní půjdou i figurky (Y)
luckie (upraveno) 16. 4. 2012, 22:06
@luckie Ještě mě napadlo, jde to i z mléka suš. plnotučného? Děkuji luckie@atlas.cz
aero-orion 18. 4. 2012, 15:26
@luckie Z plnotučného bych nedělala.Špatně se zpracovává, není pružný a pouští třeba u zpracování tuk.Jedině polotučný. (L) (F) (F) (F)
ivevej 12. 4. 2012, 23:21
Dobrý večer,jak prosím docílíte čistě bílého marcipánu?Děkuji předem za odpověd.Iveta
aero-orion 13. 4. 2012, 19:17
@ivevej Sypká běloba dostane se na netu u Malátků.Tekutá je na houby, tu ne.Mění struktůru marcipánu. (L) (F) (F)
Anndy 12. 4. 2012, 12:00
Dobrý den, několikrát jsem zkoušela dělat marcipán podle Vás, ale pořád to nebylo ono, lepil se, trhal se :-S, a pak jsem si znova důkladně přečetla recept a už vím, kde jsem dělala chybu ,-), dávala jsem 2 vrchovaté lžíce sirupu. Minulý týden jsem dala 2 rovné lžíce sirupu a marcipán byl úžasný |:o). Tak už budu dělat jen tento marcipán. Mohu Vás poprosit o zaslání receptu na krém a na korpus na mail andrea.lahodna@seznam.cz ? Moc děkuji Andrea (F)
aero-orion 13. 4. 2012, 19:18
@Anndy Odesláno. (L)
Andrejka1976 11. 4. 2012, 20:02
Dobrý den dortíčky jsou opravdu nádherné. Mám dotaz zda jde místo sušeného mléka použít sušenou syrovátku. Prosím ještě o zaslání receptu na korpus a krém. Moc děkuji Andrea Tregrova@seznam.cz
aero-orion 13. 4. 2012, 19:19
@Andrejka1976 Syrovátku určitě néé.Recepty posílám. (L)
Modami 8. 4. 2012, 0:12
Dobrý vecer ,obdivuji Vaše krásné dorty .Jsou proste uzasne.Mohla bych vas tez poprosit o recepty na korpus a krém ?Potom jeste o radu,jake mleko pouzivate? Moc dekuji Monika modami@seznam.cz (clamp) (velikonoce7) (velikonoce20)
aero-orion 13. 4. 2012, 19:20
@Modami Odesláno. (L)
edima6 3. 4. 2012, 11:47
Dobrý den Zdeničko, mohla bych Vás poprosit o recept na korpus a krém? Předem děkuji. Vaše dorty jsou překrásné. (clamp) edita.ondrackova@centrum.cz Přeji hezký den. Edita
aero-orion 3. 4. 2012, 21:31
@edima6 Edit jdu oedslat. (L) (F) (F) (F)
SarkaJordys 3. 4. 2012, 11:09
Dobrý den, velmi se mi líbí dort jako fotbalový míč. Chtěla bych takový upéct příteli, mohla byste mi prosím poradit, čím se Vám podařilo udělat detaily míče ? moc děkuji a přeji hezký den. Š.
aero-orion 3. 4. 2012, 21:30
@SarkaJordys Šárko které detaily myslíte???Tráva kolem dortu je udělaná lisem na česnek.Spodní okraj dortu je vyválený marcipánový had a stlačený ozdobnou kosticí. (L) (F) (F) (F)
ivanangella 2. 4. 2012, 21:00
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když vytáhnu předpřipravený marcipán z lednice a nemám mikrovlnku, co byste mi poradila na nahřátí? Děkuji a zdravím Ivana
aero-orion 2. 4. 2012, 22:24
@ivanangella Vyndat den předem do pokojové teploty. (L) (F) (F) (F)
ivanangella 3. 4. 2012, 20:14
@aero-orion Děkuji moc. Jinak můžu říct, že tento recept na marcipán je opravdu skvělý. Vyzkoušela jsem jich hodně, ale tenhle je prostě nej! Skvěle se s ním pracuje a výborně chutná, doporučuji všem svým kamarádkám! Děkuji ještě jednou! (clamp) (F)
Werunatko (upraveno) 3. 4. 2012, 9:43
@aero-orion Dobrý den, minulý týden jsem Vám psala, ale odpovědi jsem se zatím nedočkala (ikdyž maminky, co psaly po mě už odpověď mají) :´( Mohla bych Vás tedy ještě jednou poprosit o receptík na korpus a krém? A ještě bych se ráda zeptala, jak dlouho vydrží takto připravený marcipán v lednici? Můj mail je: werunatko@seznam.cz Moc Vám předem děkuji a přeji hezký den, Veronika (F)
adusska 4. 4. 2012, 8:23
@Werunatko Dobrý den ,já jsem taky prosila o receptík na krém a korpus ,ale asi jste mě přehlídla ,tak prosím znovu [A] můj meil je ada8506@seznam.cz děkuju moc (F) (F) (F)
mirkaberkys 4. 4. 2012, 20:45
@adusska i já prosím ještě jednou. mirkaberkys@seznam.cz :-)
Werunatko 4. 4. 2012, 12:13
@adusska Adélko, já jsem Zdence písla zprávičku (na jejím profilu ZASLAT VZKAZ) a mailík s receptíky jsem už dostala :) Pokud Vás také přehlédla (to se prostě stává ) :), tak udělejte to samé jako já :) Krásný den, Veronika
adusska 4. 4. 2012, 13:07
@Werunatko Děkuju, Veru za radu jdu na to :)
veverka12 2. 4. 2012, 16:15
Dobrý den, obdivuji Vaše nádherné dortíky. Chtěla bych dceři udělat doma, ale nemám odvahu s marcipánem. Jestli mi poradíte jaké použít sušené mléko a zda jsem správně pochopila, že se buď použije jen 2 lžíce kuk. sirupu nebo 1 lžíce glukozy + 2 lžíce vody, nebo 2 lžíce medu. Nebo ty 2 lžíce vody patří ke všemu? Chtěla bych zkusit 3 patrový dort. Mohla bych ještě poprosit o recept na korpusy a krém pod marcipán? A jestli budete tak hodná a řeknete mi přibližně kolik toho marcipánu budu potřebovat na celý korpus? Moc moc děkuji Veronika albrechtova.veronika@email.cz
aero-orion 2. 4. 2012, 22:28
@veverka12 Odesláno. (L) (F) (F) (F)
Vrzalka 2. 4. 2012, 12:33
Dobrý den paní Zdenko, strašně mě láká vyzkoušet potahovaný dort, dcera bude mít narozeniny :o). Mohla bych také poprosit o recept na korpus a krém? adresa je vidi.vidi@centrum.cz. Moc Vám předem děkuji. Vendy
aero-orion 2. 4. 2012, 22:29
@Vrzalka Máte v mailu. (L) (F) (F) (F)
pavlina.m. 1. 4. 2012, 13:21
Dobrý den, i já se chystám upéct dceři dort k narozeninám, má ráda marcipán, tak ho zkusím podle Vašeho návodu. Poradíte, kde sehnat zmiňované gelové barvy? A pokud to bude možné, poprosím i já o recept na korpus a krém. Moc děkuji. Pavlína jpmencl@seznam.cz
aero-orion 2. 4. 2012, 22:34
@pavlina.m. Odesláno. (L) (F) (F) (F)
NikitaUL 1. 4. 2012, 10:09
Dobrý den, máte můj obdiv. Chystám se na první potahovaný dort dceři k narozeninám a váš recept určitě vyzkouším. Mohla bych také poprosit o recept na korpus a krém. Moc děkuji michaelaperglerova@seznam.cz
492 31. 3. 2012, 22:14
Dobrý večer. Mohla bych Vás prosím poprosit o recept na korpusy a krémy? Děkuji předem......reslerova.jana@seznam.cz (Y)
aero-orion 2. 4. 2012, 22:35
@492 Máte v mailu. (L) (F) (F) (F)
Omarek 31. 3. 2012, 20:55
Neskutečná nádhera .. :) Mohu také poprosit o recept na korpus a krém vhodný k potažení? A mám také dotaz jako paní přede mnou .. místo sirupu nebo glukozy mohu použít med? Děkuji moc Leona (Y)
aero-orion 2. 4. 2012, 22:36
@Omarek Ano na tu dávku 4 lžíce medu .nejlépe od včelaře.Kupuvané nestojí za nic. (L) (F) (F) (F)
mirkaberkys 30. 3. 2012, 14:57
Dobrý den, mohla bych vás také poprosit o zaslání receptu na korpus a krém? Na marcipán si teda ještě netroufnu, ten jsem si objednala. Ještě bych se vás ráda zeptala, kde hledáte inspiraci na zdobení dortů? Malá bude mít v červnu dva roky a nevím, zda jí nějaký udělám a nebo jestli ho raději neobjednat. Škoda že jste tak z ruky. :-(. mirkaberkys@seznam.cz
Werunatko 30. 3. 2012, 14:22
Dobrý den, už po několikáté koukám na Vaše dortíky a jsem jak Alenka v říši divů ,-) Péct jsem začala teprve nedávno s narozeninkami našich dětiček a zdobila jsem jen krémem. Váš receptík na marcipán mě ale dostal a chtěla bych to také zkusit :-$ Mám ale ještě dotaz, abych se opravdu ubezpečila, že jsem to dobře pochopila: Do marcipánu mohu dát buď glukózu nebo kukuřičný sirup nebo med? Stačí jen jedno z toho? Mohla bych Vás také poprosit o receptík na korpus a krém? Můj mail je werunatko@seznam.cz, moc Vám předem děkuji (F) Mějte se krásně, přeji krásné jaro a ještě hodně takových sladkých pokušení (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Veronika (L)
sislik13 30. 3. 2012, 9:14
Prosím o radu. Dělala jsem marcipán podle Vašeho receptu. Je opravdu chuťově výborný. Dávala jsem místo sirupu med (domácí).Nevím proč,ale marcipán povoloval. Je to medem, nebo jsem ho přelila při namáčení rukou?
aero-orion 2. 4. 2012, 22:38
@sislik13 Marcipán je třeba dát odpočinout do chladna aby trochu vytuhl. Pokud je přelitý, tak dát na stůl 2 lžíce mlika a 1 cukru a zapracovat do marcipánu ,tím se zahustí. (L) (F) (F) (F)
fidorka44 29. 3. 2012, 18:32
Mám dotaz, když vyrobím růže, potřebuju je na svatební dort a to hodně, můžu je vyrobit dopředu? Jen ty růže budu dělat snad dva dny, jak dlouho to vydrží, potřebovala bych si je udělat dopředu a pak jen zdobit. A jak je mám skladovat hotové? Moc díky za radu.
aero-orion 29. 3. 2012, 22:03
@fidorka44 Pokud děláte ze Smatflexu, ten stejně vytuhne,tak je možno udělat s předstihem.Pokud je budete dávat na dort, jako vodopád je dobré si do nich zapíchat párátka, jak trochu vytuhnout.Pak se lépe umistuji na dort a drží.Marcipán mléčný také vytuhne.Dávám do dozy a do mikroten pytle. (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie