Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4508 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuleika1 7. 5. 2012, 14:05
Tak jsem neodolala a dneska jsem Váš marcipán vyzkoušela a dělala jsem vůbec svůj první potahovaný dort... chvílemi jsem trošku propadala panice, když ani po sedmi minutách hnětení se hmota nechtěla spojit, ale pak jako zázrakem jsem po deseti minutách jsem hmotu přeprala :-) Moc děkuji za recept, marcipán je opravdu výborný... akorát mi při potahování místy popraskal - chtělo to něčeho přidat? :-)
aero-orion 8. 5. 2012, 9:47
@Zuleika1 Martínko pokud má tendenci praskat, přidejte trochu sirupu.Ty lžíce jsou každá jiná a musí být opravdu vrchovaté. (L) (F) (F) (F)
Kachnicka0304 5. 5. 2012, 22:10
máte nádherné dortíky a může se zeptat taky na nějaká dobrý korpus a dobrý krém? A ještě by mě zajímalo,kde jste koupila tu formičku na ty miminka?moc děkuji za odpověď :-$
aero-orion 7. 5. 2012, 13:17
@Kachnicka0304 Kačko pošlete mi mail prosím do vzkazů.Miminko mám od Malátků. Ale ted ho maji tady. http://www.obchudekubalonku.cz///detail.php?zbozi=2186299 (L) (F) (F) (F)
Vesmot 3. 5. 2012, 22:47
Dobry den, Rada bych dort s vasim marcipanem vyzkousela. Mohla bych take poprosit o nejaky osvedceny receptik na korpus a nemaslovy krem? Diky moc. Jana Jvesela99@gmail.com
aero-orion 7. 5. 2012, 13:18
@Vesmot Všem jsem odeslala. (L) (F) (F) (F)
jimasa 29. 4. 2012, 20:51
Dobrý den, můžu poprosit ještě o radu, jak obarvit marcipán na vínovou barvu. Mám doma jen práškové barvy. Děkuji moc za odpověď Jitka Konečná
maltezka 29. 4. 2012, 20:21
Nádhera, mohu také poprosit o recept ? monikaszikorova@email.cz dekuji ! :-)
doubravkaiveta 29. 4. 2012, 10:38
Jedním slovem-Nádhera (flower) (Y) (clamp)
lebudik 26. 4. 2012, 23:32
Recept na marcipán jsem vyzkoušela, je vynikající. Vyhovuje mi i možnost znovu ohřevu a další práce. Vaše dorty jsou luxusní (clamp) a doufám, že jednou budou moje alespoň trochu podobné těm vašim :-) Mohu Vás také požádat o recept na korpus a krém? Děkuji moc a přeji hodně pekařských úspěchů (Y) lenhou@centrum.cz
aero-orion 29. 4. 2012, 7:55
@lebudik posláno. (L) (F) (F) (F)
TerkaPS 25. 4. 2012, 21:23
Dobrý den Zdenko, jsem moc ráda, že jsem našla Váš recept na marcipán. Vaše dorty jsou opravdu nádherné, jste moc šikovná. Za 3 týdny má dcerka první narozeniny a tak jsem se rozhodla, že jí zkusím podle Vašeho návodu upéct také nějaký "veselý" dortík. Nikdy jsem to nedělala, tak uvidíme, zda se podaří. Mohu prosím tímto poprosit také o nějaký recept na korpus a krém?! Předem moc děkuji a přeji spoustu dalších krásných sladkých výtvorů (Y). Lenka lenka.burlakova@seznam.cz
aero-orion 26. 4. 2012, 14:40
@TerkaPS Děvčátka všechny máte odesláno. (L) (L) (L) (F) (F) (F)
Bettytr 24. 4. 2012, 16:33
Opravdu obdivuju práci, je to nádhera! Také bych poprosila o nějaký recept na korpus i krém, na kterém tento marcipán pěkně drží. Mockrát děkuju! alzbeta.trckova@seznam.cz
hambuo 24. 4. 2012, 8:18
.... překrásná práce. (Y) (Y) (Y) Chtěla jsem Vás poprosit, jelikož dcerka bud mít za 14 dní krásné 5 narozeniny, tak bych jí chěla udělat první mnou vytvořený dortík o nějaký receptík na vláčnější těsto a dobrý jak máslový tak odlehčený krém. Velice děkuji Petra novotna.mz@email.cz
Okurkaa 23. 4. 2012, 12:03
nádhera je slabé slovo (Y) (Y) (Y) máte opravdu zlaté ručičky (F) (F) (F) mohla bych také poprosit o receptík na korpus a krém? sem tam nějaký dortík stvořím, ale přijde mi, že je dost "těžký" k jídlu... Ještě bych se chtěla zeptat jestli byste mi mohla hodit třeba odkaz které používáte tvořítka na růže? plácám je doma jen tak z vykrájených rozválených koleček, ale ty Vaše jsou jako živé (Y) (Y) (Y) můj mail okur@atlas.cz děkuji moc (L) (L) (L)
Johanka N. 22. 4. 2012, 20:16
Vy jste snad kouzelnice,to je nádhera (Y).
brebulka 21. 4. 2012, 20:41
Smekám.To je nádhera. (clamp) (clamp) (F)
lomna 20. 4. 2012, 14:19
Dobrý den Vaše dortíky jsou nádherné,mohla bych poprosit o recepty na korpus.Děkuji předem(krcovjan@seznam.cz) (Y) (Y) (Y)
ajchlerka 20. 4. 2012, 7:36
Dobrý den Zdeni, Váš marcipán je úžasný. Mohla bych Vás poprosit o receptíky na nějaké krémy pod něj? Děkuji Jana (eichlerovimj@seznam.cz)
malinka 25 19. 4. 2012, 19:54
Dobrý den Zdeni,dělám marcipán dle Vás,vyzkoušela jsem i jiné,ale Váš je naprosto bezkonkurenční (Y) (Y) (Y).Moc díky. Chtěla bych Vás požádat o recept na Váš korpus,popřípadě recept na nějaký dobrý krém,chtěla bych zkusit kombinaci zakysané smetany a šlehačky.Něco lehkého :-$. zuzkamarcikova@seznam.cz. Moc děkuji ,Zuzka. (L)
aero-orion 20. 4. 2012, 7:00
@malinka 25 Zuzanko máte v mailu. (L) (F) (F) (F)
janina 1978 19. 4. 2012, 19:16
Dobrý den, dělala jsem minulý týden poprvé dort potažený vaším marcipánem a nejspíš jsem něco udělala špatně, protože chuťově byl úplně výbornej, ale šel strašně špatně zpracovat, byl takovej tuhej, druhý den mě z toho hňácání úpornýho bolely ruce a břišáky, jediný, co vím, že jsem dělala jinak, co se týče postupu je, že místo čirýho kukuřičnýho sirupu, který u nás ve zdr. výživě neměli, jsem dala stejný množství rýžovýho sirupu. Může to být chyba tam? Jinak jsem se úplně přesně držela vašeho návodu. J. :-S
brebulka 26. 4. 2012, 13:13
@janina 1978 Ahoj Jani, jsem na tom podobně.Také jsem dnes dělala dort poprvé a taky jsem ten marcipán měla tuhý.Tak jsem zvědavá,jak bude chutnat.Chci se zeptat jestli do zítra ten marcipán ztvrdne?Aby to bylo zítra jedlý. :^) :-S
aero-orion 20. 4. 2012, 7:02
@janina 1978 Jani pokud je tak tuhý a není vláčný, nebojte se přidat lžicí sirupu.Každá lžíce je jiná.A dohnácat do konzistence tuhšího lineckýho těsta.Dopracovat namočenýma rukama.Pak je to dobrý a v pohodě. (L) (F) (F) (F)
triprincezny 18. 4. 2012, 16:16
Dobrý den,recept je super!!!Taky mám už odzkoušeno a prosím mohu také poprosit o receptík na krém a korpus?Děkuji (L) (L) (L) (L)..Fonsalis@seznam.cz
aero-orion 18. 4. 2012, 19:44
@triprincezny Veru máte posláno. (L) (F) (F) (F)
Evesme 17. 4. 2012, 22:22
DObrý večer. Jsem nadšená a taky mooc prosím o recept na korpus a krém... opravdu smekám... (hello) smoulii@seznam.cz
aero-orion 18. 4. 2012, 15:28
@Evesme Odesláno. (L) (F) (F) (F)
Sacetka 17. 4. 2012, 19:31
Krásný večer, moc se mi líbí Vaše dortíky, máte zlaté ručičky! Obdivuji to a zároveň mě to nadchlo a motivovalo a ráda bych upekla dortík našemu malému miláčkovi k jeho 1.narozeninám. Proto bych Vás chtěla moc moc poprosit , zda by jste mi nemohla poslat mailem recept na krém a korpus.. Předem moc děkuji za odpověď a přeji nádherný večer a plno dalších úžasných dortíků (^) MichaelaMooD@seznam.cz
aero-orion 18. 4. 2012, 15:27
@Sacetka Odesláno. (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie