Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4508 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dasa79 17. 5. 2012, 23:24
Dobrý večer.Zdeni máte krásné dortíky.Jste šikulka. (Y) Na jeden se také chystam. Mohla bych poprosit o recept na korpus a salko krém,díky moc za odpověď. Adresa: dasa_sa@centrum.cz (Y) (Y)
aero-orion 27. 5. 2012, 13:16
@Dasa79 Posláno. (L)
saggita1 17. 5. 2012, 22:57
Zdeni, zdravím, gratuluju ke krásným veledílům a prosím o radu. Zítra se chystám na dort (první potahovaný) a marcipán jsem právě dodělala. Myslím, že jsem se úplně držela návodu, jak poměrů, tak i namáčení rukou....ve finále se mi z hmoty stala tekoucí hrouda lepidla - chuťově super, ale pracovat se s tím nedá ani omylem. Odleží se to, nebo to můžu nějak zkusit doladit? Sladila jsem medem, tak snad jsem to nezhnojila úplně. *-) Moc děkuju za odpověď. Asi jsem se halt přecenila :-) Prosím na adresu: saggita@centrum.cz
aero-orion 27. 5. 2012, 13:16
@saggita1 Odesláno. (F)
béďula 17. 5. 2012, 10:00
Dobrý den Zdeni...ano je to nááádhera (F) Prosím Vás také o recptík na salko krém a korpus (^) V sobotu se pokusím o dortík synovi k 6.narozeninám.Předem moc děkuji. adresa:misahanakova@email.cz
aero-orion 27. 5. 2012, 13:14
@béďula Odesláno. (F)
Hajcinka 16. 5. 2012, 23:36
Dobrý večer Zdeni, i já tu zírám na tu Vaši nádheru, máte (^) náááááádherné, jste opravdu šikulka, chystám se dělat oslavu 4.narozenin a odhodlala jsem se také k těmto dortíkům, bohužel zkušeností s mand.hmotou nemám, tak se tu u Vás přiučuji :-) mohla bych poprosit o recept na korpus a salko krém, díky moc za odpověď, budu čekat na adrese: hajcinka@email.cz
aero-orion 27. 5. 2012, 13:13
@Hajcinka Odesláno. (L)
aero-orion 26. 5. 2012, 22:48
@Hajcinka PAvli já tu nebyla.Zitra všem odešlu. (L) (F) (F) (F)
slunicko6 16. 5. 2012, 11:47
Dobrý den nádhera (Y) (Y) (Y) (Y) také vás poprosím o recept na korpus a na krém lucinka.slunickova@atlas.cz díky moc předem snad se mi podaří také něco vykouzlit *-) *-) *-)
aero-orion 16. 5. 2012, 17:28
@slunicko6 Odesláno. (L) (F) (F) (F)
Wlucy 16. 5. 2012, 9:14
moooooc pěkný
aero-orion 16. 5. 2012, 17:27
@Wlucy (L) (F) (F) (F)Děkuji.
lucija33 16. 5. 2012, 8:46
Dortíky jsou opravdu úžasné. |:o) (Y) |:o)Čekají mně teď dvoje velké narozeniny tak vás moc prosím o recept na krém a korpus.Suroviny jsem si už na marcipán nakoupila a moc se těším na oslavu. (sampus) (sampus).Tak doufám, že se zadaří (Y) (Y) (X)zahradnice77@seznam.cz děkuji předem
aero-orion 16. 5. 2012, 17:26
@lucija33 Posílám. (L) (F) (F) (F)
omandra 15. 5. 2012, 17:40
prosím, poraďte, ten med se tam dává nebo nedává a kdy a kam?ted jsem z toho jelen :-o
aero-orion 15. 5. 2012, 18:42
@omandra MAruš prosejete si mliko a cukr do mísy, dáte do toho 3 lžíce medu a mandlové aroma.Přidáte 2 lžíce vody trochu to v mise prohnácnete a pak si dáte do kastrolku teplou vodu a jen namáčíte ruce a za chvilku to je spojený.Jak se to spojí, dáte na stůl solamyl a na něm to dopracujete.,Zabalit do mikrotenu a do sáčku a do lednice je hotovo. (L) (F) (F) (F)
Petula 1 17. 5. 2012, 23:18
@aero-orion Zdeni prosím ten med je místo toho sirupu,, *-)..může být i domácí med?..moc děkuji za odpověd (L)
omandra (upraveno) 16. 5. 2012, 15:43
@aero-orion když to takhle napíšete, tak to zní opravdu jednoduše :-) děkkuju za doplnění k tomu medu! jak dlouho ten marcipán vydrží? Když ho udělám už dnes, můžu potahovat až v pátek?a do kdy dort sníst? (^) a ještě poslední dotázek: jako krém pod marcipán (na obmazání dortu) stačí jen napatlat salko?nebo ještě k salku něco přidáváte? Děkuju!!
praaalinka 14. 5. 2012, 20:56
|:o) |:o)prostě super, jste opravdu kouzelnice :) Asi Vas neprekvapi, kdyz poprosim take o Vas skvely recept na korpus (smich) a jeste me zajima jak delate ten salkovy krem, ten musi byt vynikajici :) Dekuji moc za odpoved
aero-orion 15. 5. 2012, 14:30
@praaalinka Jani nemam majl.Tak písněte vkazík a pošlu Vám recepty.Zdenka (F) (F) (F) (L)
aero-orion 15. 5. 2012, 14:29
@praaalinka Odesláno. (L) (F) (F) (F)
trnjar 14. 5. 2012, 7:21
Dobrý den,jste strašně šikovná,vaše výrobky mě strašně zaujali.Koncem týdne se chystám dělat dort,vyskouším si udělat vaší hmotu,doufám,že se mě povede.Prosím vás pošlete mě recept na korpus a na krém,můj email je trnkovajarka@seznam.cz.děkuji Jarka
aero-orion 14. 5. 2012, 8:07
@trnjar Prosím vydržte, já tu nebyla... ted mám nějaké pochůzky tak pak všem odpovím.A pošlu co je potřeba. (L) (F) (F) (F) (F)
Sindy 4lístek 12. 5. 2012, 23:04
Dobrý večer Zdenko, jste velmi šikovná, (^) jsou krásné (clamp) (clamp) (clamp) V pátek budu dělat synkovi narozeninovou oslavu a chystám se na dort ,-) Mám obavu, jestli se to povede, koupila jsem jedlý papír s obrázkem a okolí bych potáhla marcipánem, vyzkouším ten Váš (F) Nemáte s tímto zkušenosti? Už mě i napadlo udělat piškotový dort, ale když vidím vaše umělecká díla, říkám si že bych ho zkusila upéct? (H) A tak Vás také prosím o recept na dobrý korpus a krém, Děkuji (F) Blanka 4listku@seznam.cz
aero-orion 15. 5. 2012, 14:28
@Sindy 4lístek Blani odesílám. (L) (F) (F) (F)
peee 12. 5. 2012, 13:18
Zdeničko velká pochvala za moc krásné dortíky.Chtěla bych marcipán na svatební dort,aby byl pěkně bílý,co použít místo medu(s medem je spíš takový nažloutlý).Moc díky (L)
aero-orion 15. 5. 2012, 14:27
@peee Pati na svatebák bych brala koupenou hmotu Smartflex.Marcipán vybělený tekutou bělobou změní struktůru a je porovitý.A pokud vybělíte práškovou, tak nikdy čistě bílý nebude. (L) (F) (F) (F)
peee 25. 5. 2012, 8:50
@aero-orion Zdeni moc dky (L) a kdybych použila místo medu glukosu,bude bělší ?Nemusí být úplně blý,ale aby nebyl nažloutlý ... (F).Na vašich fotečkách mně přijde,že ho máte bílý |:o) .Děkuju (L)
maruska92 12. 5. 2012, 12:52
Zdeni, vaše dorty jsou nádherné. Už dlouho se na dort potažený marcipánem chystám. Mohla bych vás také poprosit o recepty na korpus a krém m.bruhova@seznam.cz? Mockrát vám děkuji.
aero-orion 15. 5. 2012, 14:25
@maruska92 odešlo. (L) (F) (F) (F)
Lufu 11. 5. 2012, 22:24
Zdeni, moc vasi praci obdivuji! A take to, ze se o ni podelite s nami ostatnimi! Smekam pred vami!!! Diky vam jsem vcera vytvorila svuj prvni potahovany dort! Mam se tedy jeste co ucit, ale rodina skakala radosti (zrejme nikdy nevideli vase dorty!!! :-) ). Zdeni, moc vas prosim o recept na korpus a krem, ktere se osvedcily vam. Muj dort byl hodne drobivy... MOC VAM DEKUJU A JSEM VAM NESKUTECNE VDECNA! Lucie luciefumfalkova@seznam.cz
aero-orion 15. 5. 2012, 14:24
@Lufu odesláno. (F)
simowa 11. 5. 2012, 18:41
Zdeničko prosím také o receptíky na korpus i krém. chtěla bch udělat svůj první pro dětičky ...... eichlerova@email.cz jinak dorty máte nádherné, jeden krásnější jak druhý (Y) (Y)
aero-orion 15. 5. 2012, 14:23
@simowa Posláno. (L) (F) (F) (F)
Askja 10. 5. 2012, 20:07
Opravdu krásné dorty! Mohla bych také požádat o recept na korpus a krém? (annabilkova4@seznam.cz)
aero-orion 15. 5. 2012, 14:23
@Askja Odesláno. (L) (F) (F) (F) (F)
berulina81 8. 5. 2012, 21:13
Zdravím,tak před chvílí jsem opět uhňácala marcoš, ale zase mi to trvalo 3/4 hodiny a zase se mi nepovedl do tužší linecké konzistence je hodně tuhý. nevíte co dělám špatně?děkuji
aero-orion 15. 5. 2012, 14:22
@berulina81 Moniko nebojte se namočit ze začátku ruce, až po zápěsti a vlitnout do marcoše.Neni na tom co hnácat takovou dobu.Párkrát namočíte ruce a je to hotovo . (L) (F) (F)
čikoušek 11. 5. 2012, 16:15
@berulina81 Právě jsem dodělala marcoč z dávky na jednu krabici mléka a i z barvením jsem byla hotová za 15 minut.Je perfektní.Asi jste si zapoměla máčet ruce, že Vám to nešlo. Zdar při dalším pokusu,určitě se to podaří
zabinka88 8. 5. 2012, 14:07
Krásné dortíky |:o) Chystám se na svůj první s marcipánem, ale nevím jaký do toho krém. Někde jsem tam v návodu četla, že děláte ze salka. Můžete ten návod na krém přidat tady na mmb?Nebo mail cyrilllka@seznam.cz :-$
aero-orion 15. 5. 2012, 14:20
@zabinka88 Posláno. (L) (F) (F) (F)
evik230 7. 5. 2012, 20:57
Nádherné dortíky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Chystám se na svůj první potahovaný dortík,mohla bych také poprosit o receptík na korpus a krém ,-) evca.markova@seznam.cz
aero-orion 8. 5. 2012, 9:49
@evik230 Evi odesílám. (L) (F) (F) (F)
czech 7. 5. 2012, 14:21
Dobrý den Zdeni, psychicky se chystám na svůj první potahovaný dort už dávno ,-) na "akci" však zatím nedošlo *-) . Ale moje maminka bude mít narozeniny, tak jsem se rozhodla, že už to prostě musím zkusit. Mohla bych vás taky poprosit o zaslání nějakého vláčného korpusu a krému na dortík? Ať vím, jak postupovat. Moc děkuji, vaše dorty obdivuji a jen žasnu :-$ :-$ a tleskám (clamp) (clamp) Krásný den Marta m.ovesna@seznam.cz (L) (L)
aero-orion 8. 5. 2012, 9:48
@czech Marti jdu odeslat. (L) (L) (F) (F) (F)
czech 10. 5. 2012, 20:12
@aero-orion Zdeničko, moc děkuji (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie