Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anastasie1 8. 6. 2012, 8:27
(clamp) :-o PROSIM O SALKO KREM DEKUJI nistor@email.cz (Y)
KeseeS 6. 6. 2012, 17:57
Dobrý den Zdeni,jsem okouzlená Vaším uměním...kamarádka mě požádala o svatební dort,ještě jsem takový nepekla a když jsem dělala potahovaný moc mi neseděl marcipán na krému..můžete mi prosím poslat recept na korpus a na krém který dáváte pod potahovku? stramac@centrum.cz moc děkuji
RenyReny 5. 6. 2012, 21:17
Dobrý den, mohla bych prosím také požádat o recept na osvědčený krém a korpus? Recept na marcipán jsem již zkoušela několikrát a jsem z něj nadšená! Děkuji! bike.r@centrum.cz
Evki 4. 6. 2012, 13:52
Tak se chystám o víkendu na můj první dort pro naše dvojčátka. Mohla bych porpsit o recept na korpus a nějaký lehký krém? Děkuji. Určitě vyzkouším i marcipán, jenom koukám na ten cukr kolik je tam toho na množství mléka. Našla jsem někde recept 200 g suš. mléka, 200 g moučk. cukru, 1 polévková lžíce mandl. aroma, 1 PL oleje a PL pšeničného sirupu. Což tam není tolik cukru, bojím se aby nebyl přeslazený ten marcipán. není? Děkuji. regys@seznam.cz
monnie 2. 6. 2012, 16:05
Dobrý den paní Zdeňko,Vaše dorty jsou opravdu krásné (F) Podle Vašeho receptu jsem vyzkoušela potahovku a bez problému :-$ Chtěla bych Vás poprosit o recept na korpus a na krém,co dáváte na svatební dorty.Slíbila jsem kamarádce,že jí dort upeču jako svatební dárek.Předem moc děkuju. Mail: monnie@seznam.cz. Děkuji,Monika
SarkaI 1. 6. 2012, 21:19
Dobrý den, dnes jsem zkoušela dělat Váš marcipán a asi mám levé ruce nebo jsem málo trpělivá nebo nevim...Postupovala jsem přesně podle Vás a vznikla mi z toho hrozně tuhá hmota....možná kdybych propracovávala dýl, tak by se to ve finále zdařilo,ale bylo to poměrně náročné s tim něco dělat... :-S
aero-orion 15. 6. 2012, 17:19
@SarkaI Máčet víc ruce.Musí to být jako tuhší linecký. (L) (F)
avikub 31. 5. 2012, 11:23
Dobrý den Zdeni, poklona za Vaši šikovnost. Poprosila bych taky za salko krém a recept na korpus na iva.gorog@cmail.cz Děkuji, Iva
valinkarajnohova 30. 5. 2012, 21:56
(Y) (Y) (Y)děláte nádherné dorty (Y) (Y)
Buboo 30. 5. 2012, 20:44
Každé pondělí sledujeme pořad Báječné dorty....teda ale, kam se na Vás hrabou!!!! Velká poklona!!! (clamp) (Y)
Stokli 30. 5. 2012, 17:12
Dobrý den,také žasnu nad tou nádherou a jestli můžu poprosit o recept na korpus a salko krém. A také mám dotaz,co dělat když marcipán teče a moc lepí? Už jsem přidala mléko i škrob ale nepomáhá. Moc děkuji (Y) stokli666@seznam.cz
channach1 29. 5. 2012, 14:31
Dobrý den, loni jsem dělala potahovaný dort dle vašeho návodu, ale asi jsem tam dala více medu. Ráno jsem vytáhla dort z lednice a polovina ozdůbek byla rozteklá dole. Opět se chci po roce do něj pustit, tak bych se tomu ráda vyvarovala. mohu Vás poprosit o rady a recepty na vaše osvědčené těsta a krémy? Velice vám děkuji. Hodně krásných výrobků přeji, zdraví Hanka palkova.hanka@seznam.cz
aero-orion 29. 5. 2012, 19:55
@channach1 Odesláno. (L)
Odesa 28. 5. 2012, 18:30
Dobrý den, mohla bych poprosit o recept na ten Salko krém?? Moc děkuji kadlecovaromana@seznam.cz (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Dortíky máte úžasný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
aero-orion 29. 5. 2012, 19:55
@Odesa Odeslaný. (L)
Jana Klapst. 27. 5. 2012, 21:02
Dobrý večer, paní Zdeňko... Nestíhám ani zavírat pusu úžasem nad tou nádherou.... Cystám se na sobotu péct synovi dort k 4 narozeninám, dnes jsem si to zkoušela na nečisto a mít slepice, tak dort skončí u nich... :-@ a to jsem dělala jen obyčejný bez marcipánu... no nezadařil se ani ten blbej piškot +o( Mohla bych Vás proto poprosit o poslání receptu na korpus i krém dortu s medvídkem Pú? Nevím tedy a ni jak se to potahuje - nikdy jsem s marcipánem nedělala,takže ani nevím jak udělám figurky,ale ráda bych to zkusila a Váš marcipán se mi nezdá náročný . jen ty Vaše ruce bych k tomu asi potřebovala.. (Y) Předem děkuji za pomoc... A ještě dotaz.....zrovna ten dort s medvídkem Pú je potažený jednou dávkou marcipánu? To si vždycky kousek marcipánu dáte stranou a zvlášť obarvíte? Moc děkuji a můj email je Jana.klapstova@seznam.cz (clamp)
aero-orion 29. 5. 2012, 19:57
@Jana Klapst. Poslala jsem mail s recepty.... a co dál mi hodte do mailů prosím. (L)
pepanaa 27. 5. 2012, 19:59
Dobrý večer, paní Zdeňko. Vaše dorty jsou opravdu nádherné, obdivuji Vás a zároveň kroutím hlavou, jak to děláte. Chtěla bych být taky tak šikovná jako Vy! Já strašně ráda peču a chtěla bych dceři upéct k narozeninám ten dort s medvídkem Pú a kamarády. Mohla bych Vás proto poprosit o poslání receptu na korpus i krém a příp. i šablon figurek medvídka Pú a jeho kamarádů? A ještě dotaz.....zrovna ten dort s medvídkem Pú je potažený jednou dávkou marcipánu? Stačí jedna dávka i na ty figurky? A to si vždycky kousek marcipánu dáte stranou a zvlášť obarvíte? Děkuji za odpověď. Můj mail je Pepana@seznam.cz (Y) (Y)
aero-orion 29. 5. 2012, 19:58
@pepanaa My jsem už řešily po mailu. (L) (F)
jarla 25. 5. 2012, 12:11
vyzkouším (Y)snad se povede
aero-orion 27. 5. 2012, 13:23
@jarla Děvčata pokud tu nejsem pište přes vzkazy prosím. (L) (F) (F) (F)
EM01 22. 5. 2012, 21:19
Dobrý večer, tak jsem se do toho vašeho marcipánu pustila a musím moc a moc poděkovat za super recept. Povedlo se a já jsem měla opravdu velkou radost. Na začátku jsem si teda myslela, že to dohromady nikdy nedám, ale asi po pěti minutách se to začalo pojit. Super, super, super...Ještě jsem se chtěla zeptat jestli jste nezkoušla uchovat marcipán v mrazáku??? Eva
aero-orion 27. 5. 2012, 13:23
@EM01 Evi do mrazíku ne.Stačí zabalit do 2 sáčku a do lednice.Vydrží i 2 měsice. (L)
Renčín 22. 5. 2012, 15:42
Dobrý den, jsem nadšená z vašich dortíků (clamp).Také jsem zkoušela dorty potahované marcipánem, většinou auta. Chtěla jsem Vás také poprosit o recept na korpus a krém ze salka (renata.paurova@seznam.cz).V obchodě jsem na marcipán nesehnala sirup ani glukozu, jde to nahradit něčím jiným třeba medem?Jak docílím tmavě hnědé barvy? Mají většinou červenou,oranž., žlutou, modrou a zelenou.Děkuji Renáta |:o)
aero-orion 27. 5. 2012, 13:22
@Renčín V mailu je vše. (L)
X0000 21. 5. 2012, 13:33
Dobrý den, jste mooooc šikovná. Včera jsem dělala marcipán dle Vašich rad. Opravdu je rychle hotový. Dala jsem si ho do lednice a dnes je dost tuhý tak mám strach, jestli ho nebudu mít problém ve čtvrtek použít na dort :-(
aero-orion 27. 5. 2012, 13:20
@X0000 Marci stačí na 20-30 vteřin, jak je zabalený dát do mikrovlnky, prohnácnout a vyválet. (L)
X0000 4. 6. 2012, 17:32
@aero-orion Ještě jeden dotaz :-) Když válím marcipán na mouč. cukru tak zůstane na hmotě a dort je nevzhledný - matný :-( Když ho potřu mašlovačkou namočenou ve vodě tak se cukr ztratí, ale dort se částečně rozmočí. Už jsem z toho hotová (box)
X0000 4. 6. 2012, 17:27
@aero-orion Jste zlato (clamp) děkuji (F)
berulina81 19. 5. 2012, 14:34
Zdravím, děkuji za odpověď. Já se bála té vody-aby mi marcoš netekl,a proto mi to trvalo tak dlouho.Ten další jsem dělala jak jste napsala a po 5minutách už byl skoro hotový a povedla se i konzistence(dělala jsem půl dávky). Prostě se nesmí člověk bát. Děkuju (Y) (clamp)
aero-orion 27. 5. 2012, 13:19
@berulina81 Moni není za coo. (L)
zuzalip 17. 5. 2012, 23:58
Dobrý večer Zdeni,ted jsem dodělala svuj první marcipan,ale pořád se mi hrozně lepi.Chtela bych poradit cim to opravit.Pomuže solamyl??Dekuji za odpověd Zuzana Adresa: zuzalip@seznam.cz
aero-orion 27. 5. 2012, 13:18
@zuzalip V mailu . (L)
saggita1 18. 5. 2012, 11:38
@zuzalip Zdravím Zuzko, koukám, že máme podobný problém. Taky jsem dělala včera pozdě večer :-) možná jsme si vybraly špatný čas na marcipán . Sáděra.. Také jste dávala med? Já ano, tak jestli to není tím... Solamylu jsem zapracovala víc, ale nijak mi to nepomohlo :-@
aero-orion 27. 5. 2012, 13:17
@saggita1 Máte v mailu jak na to. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie