(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Makovky
Potřebné ingredience
500 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěné Hery (nebo jiného tuku na pečení), 150 g cukru, půl lžičky soli, 800 g polohrubé mouky, lžička skořice, kostka čerstvého droždí
náplň: jedno balení mletého máku, 60 g cukru, lžička skořice, cca 100 ml mléka, hrst rozinek
Postup přípravy
Makovou náplň s povaříme s cukrem a skořicí, když začne houstnout, přidáme rozinky a necháme přejít varem. Pak necháme dobře vychladnout.
Těsto - z uvedených surovin vypracujeme v pekárně těsto. Po vykynutí ho rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vyválíme na velký obdélník a potřeme polovinou makové náplně. Plát těsta od shora nadvakrát přeložíme.
Nůžkami nastříháme na cca 6 cm široké pásy. Každý pás znovu nůžkami dvakrát nastřihneme, nakonci necháme spojené. Z každého pásu upleteme cop. Necháme ještě dokynout na plechu a pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem.
Těsto - z uvedených surovin vypracujeme v pekárně těsto. Po vykynutí ho rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vyválíme na velký obdélník a potřeme polovinou makové náplně. Plát těsta od shora nadvakrát přeložíme.
Nůžkami nastříháme na cca 6 cm široké pásy. Každý pás znovu nůžkami dvakrát nastřihneme, nakonci necháme spojené. Z každého pásu upleteme cop. Necháme ještě dokynout na plechu a pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
8. 6. 2009, 10:11
Jitule 72
(upraveno)
8. 6. 2009, 9:28
Dobrý den, jak se dlouho peče a na kolik stupňů? Děkuji
zuzaa
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:52
@Jitule 72
Já peču při 180-200°C (elektrická trouba, horní i dolní spirála, plech uprostřed) do té doby, dokud nezačnou tmavnout.