Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 1420 návštěvníků)

VANILKOVÝ krém na dorty

0.0
VANILKOVÝ krém na dorty

Potřebné ingredience

1/2 l mléka,120 g krupic. cukru,2 van. pudinkové prášky400 g másla,vanilka nebo van. cukr

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme mléko,cukr,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min.,aby byl krém krásně našlehaný a hladký.

Já přímo nenávidím máslové krémy...a tenhle po másle není cítit ani omylem :-),pěkně se s ním zdobí,drží tvar,zkrátka já jsem nadšená :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marunka2004 18. 2. 2009, 13:30
[A] :-p (F) |:o) (K) (L) *-) (clamp)
cherba 15. 2. 2009, 19:35
Bomba, včera jsem s ním udělala dort a všichni se jen olizovali :-p (Y) (Y) (Y)
Zuzikk 13. 2. 2009, 9:42
Dobrý den, asi také zkusím Váš jednoduchý receptík......jen dotaz můžu vanilkový pudink vyměnit za čololádový? že by byl jako s jinou příchutí? Moc díky Zuzana
Jxsara 13. 2. 2009, 18:21
@Zuzikk Zuzi ..snad se Libuška nebude zlobit,že odpovím...,já už jiný krém nedělám,klidně dejte jiný pudink,nebo čokoládu,rum..co máte rádi,taky jsem vyzkoušela..ať se (^) (^)podaří..
Zuzikk 14. 2. 2009, 8:48
@Jxsara Zdenko, dííííky. Tak po takové pochvale to určitě vyzkouším (Y) Zuzana
Jxsara 11. 2. 2009, 15:56
Krém je výborný jiný už nedělám..díky Libuško.. (clamp) (clamp)
Zuzka 11. 12. 2008, 18:08
Dobrý večer, krém jsem právě dodělala, už jen natřít dort.))Děkuji za jednoduchý a dobrý krém!! (Y) (Y) (Y) (Y). (F) (F) (F).Zuzka.hezké vánoce (banky) a (novy rok)
Radlík 25. 11. 2008, 9:17
Dobrý den, ještě nikdy jsem netvořila narozeninový (^)přestože ráda a dobře vařím a peču. Teď chci zkusit naší (X)Terezce upéct bábovkovou panenku a zdobit sukýnku-bábovku Vaším krémem. Bude mi na bábovce držet. Nebo neporadíte mi jak bábovku-sukýnku od Barbie ozdobit??Díky moc.
Kyzluska 12. 11. 2008, 21:36
(Y) Jiný už nehledám, skvěle se s ním pracuje a výborně chutná ! Děkuji. (clamp) (clamp)
galli 15. 11. 2008, 7:10
@Kyzluska (L) (L) (L) díky mooooc,já bych zas naopak chtěla vyzkoušet jiný ;-),ale vždy zvolím jistotu (^) (F) (hello)
77lenka 7. 11. 2008, 14:08
Tak jsem včera vyzkoušela tento krém a je opravdu dobrý. Jen je tam na nás dost másla. Nevíte jaké je nejmenší množství másla, které tam musím dát, aby krém držel i pod marcipánem? :-)Díky :-)
hackovaniapleteni 4. 12. 2008, 16:06
@77lenka já tam dávám 200g másla tkaže 1 balíček a krásně drží pod marcipánem a je (Y) (Y)
nosorozec 25. 11. 2009, 18:21
@hackovaniapleteni Zdenko prosím jaké máslo tam dáváte perlu nebo úpně to obyčejné?Děkuji Vlasta
77lenka 11. 1. 2009, 20:24
@hackovaniapleteni Moc díky Zdeni, já myslím že 200g nám bude úplně stačit (Y)
galli 15. 11. 2008, 7:09
@77lenka Dobrý den Leni, v tomhle vám moooc neporadím *-),ale pokud je tato otázka mysšlena tak,že nemáte rádi máslové krémy,nebojte se tam dát tolik másla.Já sama nemám ráda krémy,kde je samé máslo,ale v tomhle to opravdu cítit není :-) (Y) (L) hodně štěstí při pečení (L) (F) (hello)
s-arka 6. 11. 2008, 19:12
Libuško, tak jsem právě dodělala krém a musím uznat, že je vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Perfektně se mi spojilo vše do hladkého krému, část jsem obarvila kakaem a přidala trochu rumu a je fakt SUPER (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Až naplním dortík, přidám i foto |:o)
komaka 25. 10. 2008, 9:27
CHTĚLA BYCH MOOOOC PODĚKOVAT ZA BEZCHYBNÝ A BEZVADNÝ RECEPT NA VYNIKAJÍCÍ KRÉM!!!! (Y) |:o) |:o) JÁ JSEM UPEKLA DORT K BETYNČINÝM PRVNÍM NAROZENINÁM, MIMOCHODEM MŮJ PRVNÍ ;-). Z PŘIPRAVENÉHO KRÉMU JSEM UDĚLALA 3, JEDNU TŘETINU JSEM NECHALA BÍLOU, DO DRUHÉ TŘETINY KRÉMU JSEM PŘIDALA KAKAO, A DO TŘETÍ RYBÍZOVOU MARMELÁDU-KRÉM TAK BYL KRÁSNĚ RŮŽOVÝ A NA ZDOBENÍ IDEÁLNÍ. - DALŠÍ NÁPAD JAK POSTUPOVAT. (^) (mamca)MARUŠKA A BETYNKA (flower)
galli 15. 11. 2008, 7:12
@komaka (Y) (Y) (Y) určitě vyzkouším a díky za vaší spokojenost (L) (L) (hello)
Maggie3105 7. 10. 2008, 21:39
Moc dekuju za receptik, zitra delam korpus a ve ctvrtek zdobim, dceruska slavi 3. rocky takze vyzkousim :-) posleddne jsem delala dort v cervenci synovi a krem vubec nebyl husty a nedalo se s nim pracovat, doufam ze ted trfim do cerneho dekuji moc (hello)
tomcat 29. 9. 2008, 14:14
Díky za receptík (F)
Ivisek 6 23. 9. 2008, 16:48
DĚLÁM PRÁVĚ DORT A ZKUSÍM VÁŠ RECEPT NA KRÉM.CHCI SE ZEPTAT JESTLI DO KRÉMU MŮŽU PŘIDAT TŘEBA OŘÍŠKY?
Eillee 5. 10. 2008, 9:06
@Ivisek 6 Já do tohoto krému přidávám podle chuti co zrovna je - mleté oříšky, káva,... Nebo ho dělám z jiného než vanilkového pudinku. |:o)
PKJ 8. 9. 2008, 16:08
Přidávám se s chválou - velmi chutný krém, všem nám chutnal (pro naší babičku samozřejmě nic nového, ale já si to nepamatuji). Takže díky (L) konečně jsem se odhodlala upéct dětský dort a povedlo se. Samozřejmě krém na tom měl obrovský podíl (clamp)
monika84 21. 7. 2008, 7:55
Děkuji vám za super recept, vyzkoušela jsem ho a nezbývá mi nic jiného než chválit (Y) (Y) (Y) Nesráží se, chuťově je výborný a skvěle se sním pracuje. prostě bomba!!!!
EvaH. 12. 6. 2008, 22:06
Dobrý den, musím Vám pochválit dorty, jsou opravdu krásné a nápadité. Chtěla bych se zeptat jak dlouho a na kolik stupňů dorty pečete a zda používáte horkovzdušnou či obyčejnou troubu. Jinak děkuji za recept, něco takového jsem přesně potřebovala a určitě vyzkouším.
ita2 9. 6. 2008, 11:27
Ještě malá rada - někde tady na MMB jsem vyčetla, že když posypete čerstvě uvařený pudink moučkovým cukrem a necháte chladnout, nemusíte ho pořád promíchávat. Nevěřila jsem, vyzkoušela jsem a funguje to !! (L) (L)
Anri 3. 6. 2008, 21:54
Je vážně (Y) děkuji tetoooo (L)
Jaruš53 17. 5. 2008, 22:25
Tento krém dělám hodně let a vždy je fantastický. Jiný už nedělám. Ještě se mi nikdy nesrazil. (Y) (Y) (clamp) (clamp) (F) (F)
jitkaad 16. 5. 2008, 23:01
můžu se zeptat jestli se může stát že se to srazí?jak se tomu vyvarovat? :-(
sosanky 12. 6. 2008, 19:41
@jitkaad na sražený krém je ještě jedna rada- dát krém na chvlku do mikrovlkny- raději menší výkon,já dávala tak na pět sekund.. může se popř dát zas... ono se to vše zahřeje na stejnou teplotu.. tuhle se mi krém zdrcnul- měla jsem pudink kaši studenější než máslo. a tohle mi pomohlo..zlatá rada z internetu... :-p
fája 12. 6. 2008, 13:54
@jitkaad Stát se to může - a to, když nemají suroviny ( pudink a máslo) stejnou teplotu. (jidlo) Napravit to lze tak, že mísu s tím sraženým krémem vložíte do větší misky s horkou vodou ( do vodní lázně) a šleháte, dokud se krém nespojí.
jitkaad 12. 6. 2008, 14:20
@fája díky (L)
fája 12. 6. 2008, 14:25
@jitkaad Není zač :-) :-)
galli 17. 5. 2008, 22:17
@jitkaad Jíťo,no abych pravdu řekla,ještě se mi to nestalo :-),když pudink necháte pořádně vychladnout,při stálem promíchávání,aby se neudělal takový ten ošklivý povrch,a pak zašleháte máslo,které by mělo mít pokojovou teplotu,tudíž změklé,stát by se to nemělo :-) a kdyby se stalo,tak nevím jak to napravit,ale budu vám držet palečky,aby se to nestalo ;-) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie