(recept
si oblíbilo 1420 návštěvníků)
VANILKOVÝ krém na dorty
Potřebné ingredience
1/2 l mléka,120 g krupic. cukru,2 van. pudinkové prášky400 g másla,vanilka nebo van. cukr
Postup přípravy
Do kastrůlku dáme mléko,cukr,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min.,aby byl krém krásně našlehaný a hladký.
Já přímo nenávidím máslové krémy...a tenhle po másle není cítit ani omylem :-),pěkně se s ním zdobí,drží tvar,zkrátka já jsem nadšená :-)
Já přímo nenávidím máslové krémy...a tenhle po másle není cítit ani omylem :-),pěkně se s ním zdobí,drží tvar,zkrátka já jsem nadšená :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenina
(upraveno)
30. 7. 2011, 18:12
Nevím, co jsem udělala špatně, ale krém se zdrcnul, a másla tam bylo stašně moc Takže šel do záchoda a udělala jsem nový, podle receptu, se kterým mám zkušenosti, a super Tam se máslo dává do horkého pudinku a jen půl kostky, bohatě to stačí. JInak máte úžasné dortíky, jste šikovná
DAPED
(upraveno)
3. 7. 2011, 15:05
holky luxusní, už jiný nebudu dělat dělala jsem kamarádce dort a použila tento krém a přidala kávu, takže kávový a zbytek co zbyl bez kávy jsem dala na třešnovou bublaninu a zalila želatinou a rodina říkala, že lepší nejedla, takže tento krém je mým favoritem...výborný...
Katschenka
(upraveno)
14. 6. 2011, 18:46
Je opravdu výborný jiný už ani nedělám
Bejika
(upraveno)
10. 6. 2011, 16:26
Libuško a vystačí mi tohle množství krému na celý dort o průměru 26 cm? Petra
wicht
(upraveno)
6. 9. 2011, 23:22
@Bejika
Já sice nejsem Libuška, ale myslím, že ano, já ho dělám 600ml mléka na dva pudingy a jen jedno máslo a stačí mi na dortík 26cm...
iwuskka17
(upraveno)
7. 6. 2011, 21:11
prosim vas a to mam ten pudink uvarit jako klasiku nebo to normalne mam do toho mlika dat?aniz bych si trochu mlika odlila a udelala klasickej pudink dekuji
galli
(upraveno)
9. 6. 2011, 7:54
@iwuskka17
Ivanko , já pudink vždycky dávám do mlíka , aniž bych si odlila trochu , a v něm pudink rozmíchala . Když dáte prášek do studeného mléka a mícháte , pucky se neudělají , ale můžete ho udělat jak jste zvyklá ,jen v tom poměru , co píšu ... Přeji ať se povede
hasidlo
(upraveno)
2. 6. 2011, 12:57
Dobrý den Libuško ,chci se zeptat,když potřu celý dort krémem,po jaké době ho můžu potáhnout marcipánem? a můžu dát marcipán rovnou na krém? díky Renča
galli
(upraveno)
9. 6. 2011, 7:56
@hasidlo
Renatko , většinou si nechám krém (celý promazaný dortík ) přes noc zatuhnout a potahuji až druhý den .Určitě to jde hned , ale mám s tím špatné zkušenosti , dort se pak celý bortí , je opravdu lepší ho nechat pořádně zatuhnout. Mandlovku dávám rovnou na krém
hasidlo
(upraveno)
19. 6. 2011, 22:13
@galli
Libuško moc děkuji jste zlatíčko
Evík S.
(upraveno)
25. 5. 2011, 14:47
Také jsem ho vyzkoušela a je fakt VÝBORNÝ !! dělala sem klasiku ale tohle je snažší, lepší a ani "zhýčkaný" manžel nepoznal rozdíl a chválil jak se mi povedl DÍKY FAKT ÚŽASNÝ RECEPTÍK !!
galli
(upraveno)
9. 6. 2011, 7:58
@Evík S.
moc děkuji za nádherný komentář Evičko
Cink,cink
(upraveno)
12. 5. 2011, 19:48
Nikdy jsem sama krém nedělala, jen s babičkou a tento se mi povedl, jen ještě nazdobit dort a pochutnat si. Úžasně jednoduchý a výborný. Děkuji
galli
(upraveno)
9. 6. 2011, 7:59
@Cink,cink
moc děkuji Moni
FIKNEL
(upraveno)
1. 4. 2011, 11:57
Moc děkuji za Váš krém jednoduchý a móóóc dobrý na dort se mi opravdu hodil
brabantík
(upraveno)
6. 2. 2011, 16:50
Dobrý den, já jsem dělala mramorový korpus, dělala jsem formu 21 cm a krém mi zbyl.
pielka
(upraveno)
7. 2. 2011, 19:03
poradí mi někdo konkrétní recept na dort, kde bych mohla použít tento krém? aby se dal rozřezat alespon na 3 vrsty a potřít i z venku...děkuji.
dupo
(upraveno)
28. 1. 2011, 21:44
, musím skúsiť
pelunka
(upraveno)
28. 1. 2011, 10:01
Tak už jdu na váš krém po několikáté je super všem moc chutná děkuji
galli
(upraveno)
9. 6. 2011, 8:02
@pelunka
děkujuu
Rolenka
(upraveno)
24. 1. 2011, 12:26
Tak já musím říct že tento krém dělám taky a je super lehký. Jen se mě teď stalo že po ztuhnutí se jako zdrcnul. Přitom byl úžasně hladký když jsem ho dělala, ale když jsme jedli potom hotový výrobek tak byl ten krém jakoby sražený Nevěděl by někdo proč se to mohlo stát? Děkuji
JanaHovor
(upraveno)
1. 6. 2011, 8:05
@Rolenka
Já dycky pudink před šlehání projedu ponorným mixérem dokud není hlaďoučký - zkuste někdy já to nikdy neuhlídám nebo na něj zapomenu, že ho mám taky zdrcnutý, ale ponorný to upraví
jitule1220
(upraveno)
7. 2. 2011, 21:25
@Rolenka
všechny ingredience musí mít stejnou teplotu.
S.A.R.A.
(upraveno)
23. 1. 2011, 17:40
Perfektní krém!!! Udělala jsem ho malé k prvním narozeninám na tříposchoďový a je pevný a fakt dobrý. Manžel většinou krémy z dortů vyškrabává, ale tento mu chutnal a dort byl prý nejlepší, co kdy jedl. Na malou ho teda moc nezbylo Děkuju moc!!!
galli
(upraveno)
9. 6. 2011, 8:01
@S.A.R.A.
tak to je úžasný , můj chlap taky jiný krém nechce teď jsem do vanilkového začala dávat ještě kapku rumové esence , a myslím , že je ještě výraznější a chutnější . Děkuji za krásný komentář
ÁďaNelly
(upraveno)
19. 12. 2010, 18:01
Dobrý den, děkuji za super receptík na krém, dortík byl opravdu výborný. Krém je jednoduchý, zvládne opravdu každý - já nejsem žádná cukrářka, jen sem tam nějaký dortík zkusím dětem k narozeninám - a zvládla jsem to taky Do budoucna jedině tento krém Přeji Vám krásné prožití vánočních svátků a v novém roce hodně zdravíčka a štěstíčka. Míša
TSP
(upraveno)
11. 12. 2010, 21:30
Děkuji za super recept na opačný krém,vždy jsem byla zvyklá nejdřív řádně vyšlehat máslo a postupně přidávat pudink,ale měla jsem problém s čokoládovým vždy se srazil,takže jsem ho odmítala dělat i když je tak dobrý a od tý doby co jsem zabloudila sem tak váš krémík dělám a nikdy se nesrazil ani ten čokoládový takže fakt super ještě jednou moc díky,že jste si to nenechala pouze pro sebe a tento recept zveřejnila přeji krásné,klidné a láskou prožité vánoce
Strangerka
(upraveno)
1. 12. 2010, 18:45
Můžu tenhle krém použít pod jedlý papír? Nezničí se mi? Budu péct poprvé .
upetrus
(upraveno)
9. 11. 2010, 16:00
výýýýýbornýýýýý krémík už jsem namazala tak ho ještě potáhnu marcipánem, díky
galli
(upraveno)
11. 11. 2010, 13:47
@upetrus
Petruško , děkuji , jste šikulka
pavlina.freedom
(upraveno)
3. 11. 2010, 13:22
také já chválím i díky Vašemu krému se moje "dortařství" rozkříklo a o dortíky je zájem moc díky
galli
(upraveno)
11. 11. 2010, 13:50
@pavlina.freedom
Pavli , mám radost za vás ...koukala jsem na vaše dortíky ...a musím říct , že jsou super