Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Slaný - sladký : sama sobě si :-)

0.0
Slaný - sladký : sama sobě si :-)

Potřebné ingredience

tak došlo i na mé narozeniny :-) Udělala jsem si dort takový, aby si na své přišel každý :-) A jelikož je můj, mohla jsem si dovolit experimentovat. Na sladkou část jsem zkusila nový potah z kokosového mléka, byl chuťově výborný, ale tekl šíleně :-( Takže příště už ne. Formu podkovu nemám, tak jsem vyřezávala z plechu podle nakreslené šablony. U slané části jsem použila toustový chleba a doskládala.
No vzhledově nic moc, ale chuťově se tentokrát musím pochválit :-))))

Postup přípravy

SLADKÁ ČÁST:
KORPUS: pekla jsem placku na klasickém plechu a pak vyřezala půlku podkovy
6 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g + 1lžíce polohrubé mouky, 6 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva
Postup: Žloutky a cukr ušlehat (4 min), přidat vodu (šlehat 1 min), pak přidat půlku mouky. Zvlášt ušlehat bílky se špetkou soli do husté pěny, přidat zbytek cukru a vyšleha dohladka. Pak půlku sněhu smíchat s ušlehanými žloutky a pomalu ručně přimíchat zbylý sníh. Péct na 200 se zapnutým ventilátorem, 6 min ne déle!!

KARAMELOVÝ KRÉM:
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 karamelové pudinkové prášky, 400 g másla, vanilka nebo van. cukr
Postup:
Do kastrůlku dáme mléko,cukr, vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za občasného zamíchání necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min


SLANÁ ČÁST:
toustový chleba položený za sebe a zahnutí vyřezané do tvaru podkovy, promazané pařížským salátem a potažené 45% eidamem nahřátým v mikrovlnce a vyválený válečkem. Šlo to dobře, jen jsem snad 3x nahřívala v mikrovlnce,než jsem vystihla správné nahřátí. Pak zdobit co je po ruce :-)

Trochu detailu. Hrozně tekl,tak přimhouřit oko :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie