LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek
Postup přípravy
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...
ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//
OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//
já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//
u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))
Monika
čisté připravené na vaření
mixuji při varu //pozor pak dost prská at se nepopálíte//
připravená na pudink
HOTOVO-otočit ihned po naplnění víčkem dolů!!
příprava na MANGOVOU přesnídávku
nakrájeno,začínám vařit....
HOTOVO....Mňaminky mňam...taky Denisce chutná ,když jí do přesnídávky nadrobím piškotky sunarky pro mimi od 6-měsíců
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé