(recept
si oblíbilo 739 návštěvníků)
Řezy jako peříčko

Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL) , 70 g cukru moučka (4 PL).
Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného koňaku (nemusí být).
Dále: 60 g čokolády na vaření.
Postup přípravy
Piškot: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme žloutky, po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným pečícím papírem upečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy.
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.

celý zákusek vypadá takto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lochneska76
(upraveno)
10. 7. 2012, 15:00
dobrý den. Vyzkoušeno
Řezy jsou opravdu výborné a rychlé. Určitě je budu dělat častěji
nMoc děkuji za recept. Radka





nahlásit

spero
(upraveno)
10. 7. 2012, 22:26
@Lochneska76
Radko, udělala jste mi velkou radost tímto komentářem. Děkuji Vám.



nahlásit
Alfonzina
(upraveno)
20. 4. 2012, 19:19
výborný, rychlý . Moc děkuji za recept. Ozdobila jsem stejně jako Vy a je jako z cukrárny. Díky
nahlásit
mapři
(upraveno)
9. 3. 2012, 8:01
Dobrý den,nedá mě a i já musím přidat komentář k tomuto zákusku.Tenhle recept mám vybraný delší dobu,ale pořád sem váhala,nevím nad čím
.Nakonec sem ho včera zkusila.Jen sem ho malinko obměnila,neměla sem doma kysanou smetanu,tak sem použila obyčejný nízkotučný tvaroh,1 šlehačku 33%,a místo vaječného likéru sem dala jogurt dobrá máma příchuť vaječný likér,a musím říct že je
vynikající.Krájela sem po dvou hodinách a byl krásně vlhký,lehkýa hlavně byl hned hotový.Určitě sem ho nedělala naposled.


nahlásit

spero
(upraveno)
11. 3. 2012, 23:47
@mapři
Martičko, děkuji za komentář.



nahlásit
ivahouba
(upraveno)
21. 1. 2012, 15:57



nahlásit

spero
(upraveno)
21. 1. 2012, 23:37
@ivahouba
Ivi, to jste napsala moc hezky.



nahlásit

kellystova
(upraveno)
21. 1. 2012, 15:04






nahlásit

spero
(upraveno)
21. 1. 2012, 23:36
@kellystova
To mám radost. Díky.



nahlásit
leni465
(upraveno)
21. 1. 2012, 14:57
Pani Ivanka, chystám sa na tento koláčik no neviem čo je ta Rama cremefine
neviete mi niekto poradit či sa to dá kúpit aj na Slovensku? A zakysaná smotana to je "po našom" kyslá smotana?
Dakujem za odpoved



nahlásit
pavcca1
(upraveno)
21. 1. 2012, 15:07
@leni465
Rama cremefine je podle mě rostlinná šlehačka,nepoužívám jí a dávám normální a zakysaná smetana je po vašem kyslá smotana. Taky tento řez peču a je opravdu výborný,tak ať se vám podaří.
nahlásit
leni465
(upraveno)
22. 1. 2012, 13:14
@pavcca1
Dakujem za odpoved pani Pavlínka
Koláčik vyzerá úžasne, takže už sa teším ako ho vyskúšam


nahlásit
leni465
(upraveno)
8. 2. 2012, 15:32
@leni465
No tak kolacik bol bajecny
jeden z najlepsich ake som jedla...hm a ten konak v tom...vyborny
!!!!\r\nDakujem za recept
a nabuduce robim z dvojitej davky!!!



nahlásit

novackova
(upraveno)
5. 10. 2011, 10:58






nahlásit

spero
(upraveno)
5. 10. 2011, 20:44
@novackova




nahlásit

sanassa
(upraveno)
5. 10. 2011, 10:20
to vypadá dobře, přidávám do oblíbených

nahlásit

spero
(upraveno)
5. 10. 2011, 20:44
@sanassa




nahlásit

stanickast
(upraveno)
5. 10. 2011, 9:53
Dobry den Ivano,moc vám děkuji za super
receptik
zakusek nesmi chybět na žadnych narozeninach
a pokažde sklidi velikansky obr uspěch
Musim se přiznat že cely naš vchod v panelaku ho peče
a a pořad rozdavam receptik po znamich
super Stana














nahlásit

spero
(upraveno)
5. 10. 2011, 20:42
@stanickast
Stáničko, nemohla jste mě potěšit víc, než jste to udělala tímto nádherným komentářem. Tisíceré díky Vám. Ivana








nahlásit

sutevi
(upraveno)
28. 7. 2011, 19:08
Ivanko......moc děkuju za recept,řezy jsou vynikající,jen doporučuju smetanu ke šlehání více jak 30%,měla jsem 33%ní a mám je v ledničce cca hodinu a krém už super drží
,poprvé jsem šlehala 30%ní a vůbec nedržela.....mimochodem dělám je během 24hodin už podruhé
,mají u nás velký úspěch
.......opravdu vynikajícííí
...nadýchané,skvělé....






nahlásit

Niki_1107
(upraveno)
8. 7. 2011, 12:27
Ivanko, tak jsem vyzkoušela vaše řezy, a nemají chybu
Dlouho jsme nic tak dobrého a nadýchaného nejedli
Opravdu luxusní záležitost
a nijak složité na přípravu
Děkuji za super receptík
, Veronika


















nahlásit

spero
(upraveno)
9. 7. 2011, 20:57
@Niki_1107
Verunko, děkuji za milý komentář, moc jste mě tím potěšila.






nahlásit
fiffina
(upraveno)
1. 5. 2011, 13:31
Ivanko chtěla bych zákusek upéct ale v komentářích jsem našla že 2 a půl šlehačky tak ted nevim kolik vy píšete šlehačku jako 1 děkuji


nahlásit

spero
(upraveno)
1. 5. 2011, 17:13
@fiffina
Marti, já dávám 250 ml rostlinné šlehačky Rama cremefine ke šlehání a k tomu tu zakysanou smetanu. Pokud si někdo chce dát víc šlehačky, je to na něm. Mě vyšlo krému dost i nahoru i na boky a nemusím tam mít několikacentimetrové vrstvy. Jestliže si koupíte zakysanku v balení jen 180 g a k tomu živočišnou šlehačku jen 200 ml, budete mít krému nejspíš málo. Ta Rama cremefine se víc našlehá než normální smetana.
nahlásit

s-arka
(upraveno)
1. 5. 2011, 10:18
Tak dnes dělám podruhé a opět SUPER
Opravdu skvělá a hlavně rychlá dobrota




nahlásit

spero
(upraveno)
1. 5. 2011, 17:17
@s-arka
Šárko, skvělá zpráva. Moc děkuji.





nahlásit

Petra.Ch
(upraveno)
10. 4. 2011, 14:47
Dnes jsem udělala tento receptík a musím napsat že je výborný. Určitě upeču na Velikonoce jako sváteční zákusek.
Petra




nahlásit

spero
(upraveno)
10. 4. 2011, 21:15
@Petra.Ch
Peti, tak to mám velkou radost. Děkuji za zprávu. Krásné
přeji.


nahlásit
Mi55
(upraveno)
9. 4. 2011, 17:03
Už jsem je dělala xkrát podle Vašeho receptu, takže konečně taky zasloužená pochvala. Takže- jeden z nejoblíbenějších moučníků , jenoduchý , po odložení opravdu zasloužený název. Děkuji za recept.



nahlásit

spero
(upraveno)
9. 4. 2011, 20:19
@Mi55
Miladko, rádo se stalo. A já děkuji za zprávu.






nahlásit
mautina84
(upraveno)
19. 3. 2011, 19:53
Upečeno, odleženo a už mám půlku v sobě, pokud přítel nepřijde včas, nezbyde
. Alespon o důvod víc, proč to co nejdřív upéct znovu.








nahlásit

spero
(upraveno)
20. 3. 2011, 19:24
@mautina84
Tak to je krása.






nahlásit
pety-z
(upraveno)
12. 2. 2011, 17:00
Dobrý den,dnes jsem vyzkošela řezy a nemají chybu
.Jsou naprosto jedinečné.Děkuji za recept









nahlásit

spero
(upraveno)
12. 2. 2011, 17:46
@pety-z
Gábinko, rádo se stalo.








nahlásit
monalex
(upraveno)
29. 1. 2011, 8:31
Děkuji za tento príma recept,výborné,lehoučké řezy,skvělá chuť té čokolády promíchané s krémem a krásně to vypadá
,dělala jsem to s mléčnou čokoládou kvůli dětem a výborné
Monika





nahlásit

spero
(upraveno)
29. 1. 2011, 20:49
@monalex
Moničko, není zač.
Já mám radost, že řezy u vás měly úspěch a jsem moc ráda, že jste to napsala, Díky.











nahlásit
Radka6868
(upraveno)
5. 11. 2010, 21:58
moc dobré řezy, manžel i děti byli nadšení, jenom jsem neměla Ramu na šlehání, dělala jsem z normální šlehačky (cca 2,5 krabičky + 1 kys. smetanu) a povedlo se
určitě budme dělat doma často
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3244472



nahlásit

spero
(upraveno)
7. 11. 2010, 19:40
@Radka6868
Radko, řezy jste udělala moc krásné, lákají k zakousnutí. Jste šikulka.
Mám radost, že vám chutnalo.






nahlásit

KAPLICKO
(upraveno)
5. 11. 2010, 15:28
ůúžasné
tak jse to upekla Ivanko je to pohádka
jen jsem upekla dva plechy a mám teda velikou buchtu,skvělý receptík










nahlásit

spero
(upraveno)
7. 11. 2010, 19:41
@KAPLICKO
Peti, díky za zprávu, mám z toho radost.









nahlásit