Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Roládová želva s nafoceným postupem

0.0
Roládová želva s nafoceným postupem

Potřebné ingredience

Viz fotky

Postup přípravy

Viz fotky

Je třeba jeden korpus (mramorovaný) pečený v Simaxové míse a roláda, která nikdy nepopraská http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=17&t=222

Krém jsem měla koupený Dr. Oetker vanilkový - použila jsem 2 a do jednoho jsem přidala máslo (tím jsem pak obmazávala, je to ten vpravo)

Korpus jsem překrojila dvakrát, spodní patro namazala krémem a dala broskve. Většinou ještě pod krém dávám marmeládu, ale tou je naplněná roláda, tak jsem už nedávala.

Horní patro - stejně jako spodní.

"Propadlinu" na vršku krunýře jsem zaplnila hrubou pučovinou

Obmazán krunýř - jen nahrubo a v silnější vrstvě krému s máslem, aby tam pak dobře držely plátky rolády.

Lepení rolády na krunýř - plátky tak asi 1 centimetr silné, aby dobře držely a aby jich bylo hodně vyšly na celý krunýř i hlavu.

Poskládáno. Hlava je ze zbytku rolády a dotvarovaná punčovinou.

Obmazaná hlava máslovým krémem.

Potahovací hmoru jsem použila od Arielll. Tady je jen ukázka barvení - namočila jsem párátko do zelené gelové barvy, párkrát otřela do hmoty a hňácala.

Výsledek - zelená potahovka. Použití na hlavu a nožičky. Zkusila jsem dělat v chirurgických rukavicích, abych neměla zelené ruce a kupodivu se na ně hmota vůbec nelepila a celkově se mi v nich pracovalo dobře.

Nožičky jsem trošku odflákla (jsou hrbaté), protože už jsem neměla punčovinu....takže jsou z dlouhých piškotů, poskládaných viz obrázek a potažených.

Nebojte se už končím:-) klobouček jsem si dělala asi dva dny předem, kytiček tam mělo být víc, ale můj syn mi zmizel s kusem potahovky do zahrady, kde ho urychleně zblajznul.

A poslednííííííííííííí!! Detail hlavy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie